תיירים ישראלים שביקרו לאחרונה בבודפשט, בירת הונגריה, מספרים שנתקלו בתופעה מרתיחה בה מסעדות ברחבי העיר, חלקן יוקרתיות, דרשו מהם להוסיף טיפים לטבחים ולמלצרים, זאת בנוסף לדמי השירות הכוללים בחשבון שאותם נדרשו ממילא לשלם.

> עושים סדר: כמה טיפ נהוג להשאיר בכל מקום

"הגענו למסעדת יוקרה במרכז בודפשט, סיימנו לאכול ואז קיבלנו את החשבון כולל דמי שירות", סיפר חגי. "לפתע הגיע מנהל המסעדה וביקש שנשלם טיפים לטבחים. שאלתי למה אנחנו צריכים לשלם, הרי שילמנו דמי שירות, אז אמרו שזה הנוהג. השארו 25 אירו ועזבנו את המקום בהרגשה שעקצו אותנו. שאלנו חברים שלנו לקבוצה שבאו איתנו לטיול וגם הם עברו חוויה דומה. חלק שילמו טיפים לטבחים ואחרים סירבו".

גם אריאל, שהגיע ביחד עם אשתו ושני ילדיהם למסעדה בבודפשט אליה מגיעים ישראלים רבים, טוען שנדרש לשלם טיפים גם לטבחים וגם למלצרים. "הגישו לנו את החשבון כולל דמי שירות, ואז אחד מבעלי המסעדה ביקש שנשלם טיפ נוסף לטבחים ולמלצרים, אבל סירבנו בתוקף. המלצרים מקבלים משכורת קבועה וגם הטבחים ואין שום סיבה בעולם שנשלם טיפים בנוסף לדמי השירות ששילמנו. אני יודע שיש ישראלים ששילמו טיפים כי הם הרגישו לא נעים מבעלי המסעדות".

בודפשט הונגריה (צילום: photo.ua, shutterstock)
צילום: photo.ua, shutterstock

גם לדנה וחברתה קרה מקרה דומה במסעדה אחרת בעיר והן סירבו לשלם. "בעל המסעדה ניסה ל'נגן' על המצפון שלנו שהטבחים במסעדה שלו עובדים קשה ומגיע להם טיפים, אז השבתי לו שהוא מוזמן לתת להם את זה מדמי השירות ששילמנו בחשבון. זו ממש חוצפה, לא מספיק שהתפריט במסעדה יקר וגם רוצים שנממן את המשכורות של הטבחים".