הפגנות סוערות מתקיימות בימים האחרונים ברחבי הערים הגדולות במרוקו נגד מדינת ישראל ובעד איראן, החיזבאללה וחמאס. עשרות אלפי מפגינים יצאו לרחובות כשהם נושאים בידיהם את דגלי לבנון וחיזבאללה עם תמונות של מנהיג איראן חמינאי ומנהיג החיזבאללה שחוסל חסן נסראללה, ולצדן גם תמונות של איסמעיל הניה, ראש הלשכה המדינית של חמאס שחוסל בטהראן. המפגינים יצאו בקריאות נגד מדינת ישראל בזמן ששוטרים ששהו במוקדי ההפגנות לא התערבו מאחר ומדובר היה בהפגנות ברישיון.
"יש פה אנטישמיות ושנאת יהודים שמעולם לא הייתה במרוקו", מספר חבר הקהילה היהודית בשיחה עם mako, "ההפגנות בימים האחרונים היו קשות וקיצוניות מאוד. אנשי הקהילה נשארו בבתים כי אין מי שיגן עליהם. פחדו שיעשו להם לינץ' ברחובות. אין ביטחון ליהודים וזה בלתי אפשר לחיות ככה במרוקו. היהודים העשירים עוזבים את המדינה כי אין להם מה לחפש פה. מ-1,500-2,000 יהודים שהיו במדינה מתחילת המלחמה נשארו פה בקושי 800 יהודים. חלק עזבו לצרפת, קנדה ולישראל וזה לא בטוח שיחזרו בכלל. חלקם באים מידי כמה שבועות לבדוק שלא גנבו להם נכסים או גרמו להם נזקים. הקהילה פה מפוחדת ובפניקה".
Massive crowd gathered in the street of Rabat which are in "Morocco" to support Hezbollah, Lebanon,Hamas ,iran nd Palestine nd protested against Israel .#Israel #Iran #Lebanon #Beirut #hezbullah #hamas #Pelestine #MiddleEast . pic.twitter.com/zDb2hcPWRv
>> "כף רגלנו לא תדרך כאן": זו כנראה המדינה שהכי שונאת אותנו כרגע
>> גל מחאות חדש בספרד: הקריאות לניתוק היחסים עם ישראל מהדהדות ברחובות
>> "יש לנו זיכרון קצר": ישראלים כבר התחילו להגיע ליעד ששרפו בו דגלים
Protesters demonstrate in support of Palestinian and Lebanese people, amid Israel's operations in Gaza against Hamas and hostilities between Israeli forces and Hezbollah in Lebanon, in Rabat, Morocco. EPA/Jalal Morchidi#epaimages #morocco #protest #gaza #lebanon pic.twitter.com/m0UEc3zrxO
מאז שנפתחו השמיים בין המדינות בשנת 2022, התיירות הישראלית למרוקו פרחה, עם מאות אלפים שהגיעו למדינה הצפון אפריקנית. עם זאת, מרגע שהחל המלחמה בישראל התיירות הישראלית למרוקו פסקה כמעט לחלוטין, וחברות התעופה הישראליות והמרוקאית לא פועלות בקווים האלה. כמה עשרות בודדות של ישראלים אזרו אומץ וטסו לחופשה במרוקו, חלקם באמצעות דרכונים זרים ואחרים בדרכונים ישראלים.
"מצד אחד על פי הפרסומים ישראל מספקת נשק יקר ומשוכלל למרוקו, וראש הממשלה נתניהו הכיר בריבונות מרוקו על סהרה הספרדית", אומר אותו גורם בקהילה היהודית, אבל מוסיף כי "מצד שני המלך לא מגנה את ההפגנות, לא שומעים את קולו והיהודים מרגישים מופקרים לגורלם".
Umm, EXCUSE ME, Morocco BANNED Al Jazeera and the Based Strongman signed a normalization deal with Israel. https://t.co/Y7uOyOgkFt
"באחת ההצבעות האחרונות באו"ם מרוקו הצביעה נגד ישראל", מציין א', איש עסקים המתגורר במרוקו. "המצב פה גרוע יותר היום מאשר ב-7 באוקטובר. אני בעצמי מנסה למכור את הנכסים שלי ולעזוב בהקדם ויש כמוני לא מעט יהודים". הוא מוסיף ואומר כי התחושות בקרב יהודי מרוקו הן של ניסיון למצוא מדינה אחרת לחיות בה, וכי הקהילה חשה שיש שנאה ברחוב ליהודים מצד שכניהם המוסלמים.