מה שהתחיל כניסיון למתיחה בטיסת אמריקן איירליינס, הוביל לחשש ביטחוני ועיכוב ממושך ביום שישי האחרון. טיסה 2863, שהייתה אמורה להמריא מנמל התעופה הבין-לאומי אוסטין-ברגסטרום לכיוון שרלוט שבצפון קרוליינה, נדחתה במשך שעות לאחר שה-WiFi של אחד מהנוסעים הופיע בשם I have a bomb – "יש לי פצצה". היסטריה התחילה להתפשט בין הנוסעים והמטוס פונה.

על פי הדיווחים, המצב החל כאשר נוסע ניסה להתחבר לרשת האלחוטית בטאבלט שלו, והראה לדיילת את השם המחשיד שהופיע. בתחילה הטייס הכריז על "נושא מנהלי", אך מהר מאוד התברר שהמצב חמור יותר, ומאוחר יותר הוא יצר קשר עם גורמי אבטחה, מה שהוביל לתגובה מיידית.

 

משטרת אוסטין ומנהל אבטחת התחבורה (TSA) הגיעו למקום, והמטוס קיבל הוראה לחזור לשער לחקירה יסודית. שוטרים עלו למטוס, והודיעו שאם התקרית הייתה בדיחה, על הגורם האחראי להזדהות. לאחר שאיש לא קם, הורדו כל 150 הנוסעים ונלקחו לאזור מאובטח. החקירה כללה בדיקות כבודה, כלבי גישוש ובדיקות אבטחה לכל הנוסעים. כמו כן, הרשויות ערכו חיפוש במטוס עצמו לאיתור חומרי נפץ.

למרות הכאוס, פעילות נמל התעופה לא הושפעה משמעותית, וטיסות אחרות המשיכו כמתוכנן. אולם העיכוב גרם לשיבושים בטיסה של אמריקן איירליינס ורבים מהם החמיצו טיסות המשך, אבל המטוס נסרק ביסודיות ובסופו של דבר המריא לשארלוט כמעט חמש שעות מהשעה המקורית.

זו לא הפעם הראשונה ששם של WiFi גורם לבלבול ועיכובים בטיסות. בעבר, נוסעים השתמשו בשמות פרובוקטיביים דומים, כמו "פצצה במטוס". בעקבות התקרית, אמריקן איירליינס הביעה הערכה על המקצועיות של הצוות ושיתוף הפעולה של הנוסעים: "בטיחות ואבטחה הם בראש סדר העדיפויות שלנו, ואנו מודים ללקוחותינו על ההבנה ולחברי הצוות שלנו על המקצועיות שלהם", כתבה חברת התעופה בהצהרה.