אחרי קיץ של הפגנות נגד תיירים בספרד, ביוון ובהולנד, יעד תיירות פופולרי נוסף פועל כדי למתן את תיירות היתר ולהמעיט את ההשפעות. מדובר בעיר הבירה הצ'כית פראג, שזכתה בקיץ האחרון לביקוש שיא של תיירים מכל העולם, וגם של תיירים ישראלים מאחר שהיא נתפסת כיעד בטוח מתחילת המלחמה.
אבל עם העלייה הדרמטית במספרי התיירים, לתושבים בפראג נמאס מדמי שכירות גבוהים וממצוקת דיור שנגרמה מהשכרת דירות נופש, והרשויות רוצות להילחם בהתנהגות אנטי-חברתית והעלמת מס. ממשלת צ'כיה הציעה תקנות חדשות שיגבילו את כמות מקומות הלינה התיירותית לטווח קצר הזמינה, מדווח euronews.com. כך מצטרפת פראג ללונדון, אדינבורו, דבלין, אמסטרדם ופריז שכבר החילו חוקים על השכרות בסגנון Airbnb.
>> זינוק בביקוש לחופשה במדינה האירופית שתומכת בישראל
המטרה העיקרית היא להגביר את הפיקוח על השכרות לטווח קצר – שרבות מהן פועלות כיום בתחום אפור. בין 40 ל-70 אחוז מהשהות בפראג דרך פלטפורמות מקוונות אינן מדווחות, מה שמוביל להפסד של כמעט 32 מיליון אירו (130 מיליון שקלים) במסים – על פי הערכות רשמיות.
ייתכן שהכללים החדשים יוצגו בקיץ הבא, ביולי 2025. הם כבר התקבלו בברכה על ידי חברי המועצה של פראג, שטוענים כי תיירים למעשה הובילו לבריחה של מקומיים מהרובע העתיק וההיסטורי של הבירה. כמו כן, במטרה להילחם בהתנהגות אנטי-חברתית, בשנה שעברה נקבע איסור על לבישת תחפושות מוזרות, שלדברי חברי המועצה מעודדות התנהגות שיכורה ורועשת של מסיבות רווקים ורווקות. זה בא לאחר שבשנה שעברה נדחתה הצעה לצמצם את שעות הפתיחה של עסקים במרכז העיר.