אחרי לא מעט טיסות חילוץ, מאוסטרליה, דרך הודו, אירופה ועד דרום אמריקה, בחו"ל עדיין יש לא מעט ישראלים.

על פי נתוני משרד החוץ כ-1,800 מטיילים ישראלים שוהים נכון לעכשיו מחוץ לגבולות המדינה וזאת על פי טפסים שונים שמילאו. ההערכות נוספות מדברות על מספרים גבוהים הרבה יותר שנעים סביב ה-4,000 ישראלים. חלקם ישראלים שעובדים בחו"ל, חלקם מטיילים שלא רוצים לחזור ומעטים הם כאלה שלא הצליחו לחזור עדיין.

רונן דמרי למשל, מדריך טיולים ישראלי במומבסה שבקניה, מעדיף לבלות את משבר הקורונה בחוף הים המרהיב ביופיו בממובסה ולא לחזור לישראל.

"יש פה חוף ים מדהים, אוכל טוב, מזג האוויר חמים 33 מעלות, לא חסר לי כלום ואין פה קורונה. יחסית לישראל זה מקום יותר בטוח", אומר דמרי ל-mako. "ההורים קצת מודאגים אבל סומכים עליי. אני משתדל להיזהר כמה שאפשר. לשמור על עצמי. לדעתי האישית קצת ניפחו את מימדי הקורונהאני מכיר טוב מאוד את קניה כמה שנים טובות uפה יש רק 138 נשאי נגיף קורונה/ בינתיים רגוע פה ומקווה שכך גם יישאר".

רונן, מומבסה
רונן, מומבסה|צילום:

רונן, מומבסה
צילום:

לדברי דמרי בעל דף הפייסבוק 'זוהי אפריקה - טיולים ומסעות כורסא ליבשת השחורה' ישנם כ-30 ישראלים שוהים בחוף ולא מתכוונים לחזור לארץ. "המקומיים נחמדים מאוד ויש פה אווירה כיפית של חופש במקום להיות נעול בבידוד בארץ".


על פי הנתונים שהגיעו ל-mako אחד היעדים המרכזיים בו נשארו מטיילים ישראלים הוא הודו בה נמאים קרוב ל-1,000 ישראלים שמעדיפים להמשיך את הטיול ולא לחזור לארץ

"מה רע לי בגואה? למה שאחזור לישראל? מה השתגעתי? יש לי פה הכול: ראש טוב, אוכל סבבה, חוף מדהים, אחלה נופים ואני לא מרגיש כמו בכלא כמו שעובר עליכם בארץ", סיפר מ', מטייל ישראלי בגואה. "אני פה לעוד ארבעה חודשים. אין קורונה ואין כלום. יש סגר כמה שעות אבל הכל סבבה".

במשרד החוץ מסבירים: "עזרנו לכל מי שפנה אלינו מקרב המטיילים שביקשו לחזור לארץ ודאגנו לעשרות טיסות חילוץ מכל רחבי העולם שהחזירו אלפי ישראליים לארץ. אם יהיו פניות נוספות של מטיילים לטיסות חילוץ נסייע להם".