הרשויות ביוון פרסמו היום אזהרות על פעילות סייסמית מוגברת באי האגאי המפורסם סנטוריני, ומפצירות הן בתושבים והן בתיירים לנקוט משנה זהירות בעקבות סדרה של רעידות אדמה שפקדו את האזור. הרעידות, בעוצמה של 2.8 ל-4.6, הובילו את הרשויות להגביל את הפעילות באזורים מסוימים, בין היתר בבתי הספר באי.
רעידות האדמה הראשונות החלו ביום שישי והמשיכו בשבת ואמש (ראשון), כשרובן באזור שבין האי הוולקני סנטוריני לאי אמורגוס. לפי משרד ההגנה האזרחית של יוון, נראה שהפעילות היא טקטונית במהותה, אינה קשורה לפעילות הרי געש, והיא שוככת בהדרגה.
EARTHQUAKE UPDATE: Greek authorities have ordered schools on the island of Santorini to remain closed on Monday, 03 February 2025, following over 200 small earthquakes in the region, with the strongest reaching magnitude 4.5.
Authorities attribute the tremors to tectonic… pic.twitter.com/3pP3Yu6XJo
היום בבוקר התרחשו רעידות אדמה בעוצמה של 4.1 ו-4.5, והן גרמו להפרעות קלות אך לא לנזק. עם זאת, כדי להימנע מאסון, משרד ההגנה האזרחית ממליץ למקומיים ולמבקרים להימנע מהתכנסויות בחללים מקורים ולהימנע מגישה לאזורים מסוכנים, במיוחד לנמלים הקטנים של אמודי (Ammoudi) ופירה (Fira), שלעתים קרובות עמוסים באנשים בשל האוניות הרבות שעוגנות בהם.
בעוד שהרעידות אינן קשורות לפעילות געשית, הרשויות ממשיכות לעקוב מקרוב אחר המצב, במיוחד בשל המאפיינים הגיאולוגיים הייחודיים של האי. ההתפרצות הגעשית המשמעותית האחרונה באי התרחשה בשנת 1950, אך סנטוריני עצמו נוצר לאחר אחת מהתפרצויות הגעש הגדולות בהיסטוריה האנושית בסביבות 1600 לפני הספירה.
מומחים ומדענים טוענים שרעידות האדמה מתרחשות לאורך קו שבר בחלק הצפוני של לוע הר הגעש של סנטוריני. בעוד שפעילות זו מוגדרת כקטנה, יש צורך לנקוט באמצעי זהירות מוגברים מכיוון שהאי הוא אחד מיעדי התיירות הפופולריים בעולם. למטיילים המתכננים לבקר בסנטוריני בימים הקרובים רצוי לעקוב אחר העצות של הרשויות המקומיות. מכיוון שפעילות סיסמית ביוון אינה יוצאת דופן, הרשויות לא הכריזו על מצב חירום, אך הן כן קוראות לציבור להישאר מעודכן בערוצים הרשמיים, וממליצות למטיילים לעקוב אחר עדכונים נוספים על הנחיות בטיחות שינתנו על ידי הרשויות המקומיות.