בסוף השבוע האחרון התקבלו דיווחים של ישראלים ששהו בבתי מלון בשארם א-שיח' בסיני וחטפו קלקול קיבה במהלך החופשה. המקור לבעיה הוא ככל הנראה אוכל לא טרי שקיבלו לארוחת הצהריים. מסתמן שמדובר באוכל שהגיע מאותו ספק ופוזר בין המלונות. 

על פי החשד, מדובר על מאכלים כמו עגבניות, דגים ופירות ים שככל הנראה אוחסנו בתנאי קירור לא ראויים ושהו בחוץ זמן רב טרם הגשתם לאורחי המלון הישראלים. "היינו במלון בשארם מתוך מחשבה שהאוכל יהיה טרי ובאיכות טובה הרבה יותר מהחושות הזולות, ולצערי התאכזבנו מאוד", סיפר אריה שחזר מחופשה משפחתית. "בדרך חזרה לארץ החלו כאבי בטן ושלשולים".

>> בעקבות התאונה הקטלנית, שוטרים החלו ללוות את המוניות בסיני

גם איילת ובעלה חטפו קלקול קיבה לאחר ששהו במלון חמישה כוכבים בשארם. "אכלנו דגים, צ'יפס וסלט. אחרי שעתיים הרגשנו כאבים חזקים בבטן. איתנו היו עוד כמה משפחות של ישראלים שגם הם קיבלו קלקול קיבה מהאוכל. במשך יומיים היינו מושבתים ובקושי זזנו".

שארם א-שייח, מצריים  (צילום: Elena Pavlovich, shutterstock)
מלונות בשארם א-שייח'. אילוסטרציה|צילום: Elena Pavlovich, shutterstock

כאמור, לאורך כל סוף השבוע צצו עוד ועוד תלונות של ישראלים בחצי האי, ובעיקר במלונות בשארם, שדיווחו על חום גבוה ושלשולים. 

ישראלים ובהם מדריכי טיולים ותיקים ממליצים שלא לאכול דגים ועגבניות בשלות. לדבריהם מומלץ לאכול ביצים מבושלות או מטוגנות ולשתות מבקבוקי מים מינרליים סגורים ולא ממי ברז, שהם מאוד בעייתיים ברחבי סיני.