ישראלים שחוזרים מדובאי, מדווחים על עובדים בסוכנויות המרת המטבע המקומיות, שעוקצים תיירים שמג­­­יעים להמיר דולרים או אירו במטבע המקומי ה"דירהם". על פי הטענות, העוקץ יכול לנוע בין 20-ל-30 דולר בכל המרה, ואפילו 100 ו-200 דולר כאשר מדובר בסכומים גבוהים יותר.

"הגענו לאחד הצ'יינג'ים במרכז העיר, המרנו 3,000 דולר לדירהם. כמה דקות לאחר שיצאתי ראיתי שעקצו אותי ב-150 דולר. העובדים בצ'יינג' ספרו את השטרות מהר ונתנו כמות נמוכה משער הדולר. במקום שטרות של 100 דירהם נתנו 5 ו-50 להטעות אותי", מספר דן, "כשחזרתי לשם ביקשתי שיסתכלו במצלמות האבטחה שעשו לי עוקץ אבל הם סירבו וטענו שנתנו לי את הסכום המדויק ושיכולתי לספור לפני שעזבתי את המקום".

בשיחה עם mako, מתארים אותם ישראלים כיצד נעקצו בעשרות דולרים בכל המרה: "כשיצאתי מה'ציינג' והתחלתי לספור ולחשב את שער הדולר, התברר לי שהם עקצו אותי ב-50 דולר", משחזרת ענת, "זו תחושה איומה שדווקא במקום כזה שמקרין עושר ויוקרה עוקצים תיירים".

איחוד האמירויות דובאי צ'יינג' המרת מטבע (צילום: Nikolas Photo-Video, shutterstock)
הפערים יכולים להסתכם במאות דולרים. סוכנות המרת מטבע בדובאי|צילום: Nikolas Photo-Video, shutterstock

מתברר כעת שגם מדריכי טיולים מנוסים נתקלים לא פעם בתופעה. "זה קרה לי כמה פעמים שהמרתי 400 או 500 דולר וקיבלתי פחות 100 או 200 דירהם", טוען מדריך טיולים ישראלי. "העובדים בצ'יינג' עובדים בשיטת מצליח. בפעם השנייה שנעקצתי, הבחנתי בזה במקום אז העובד ביקש סליחה והחזיר לי 100 דירהם. זו חוצפה, הם רוצים לעשות השלמת הכנסה על חשבון התיירים הישראלים שמציפים את דובאי. זה קורה כמעט בכל הצ'יינג'ים וזה פוגע בחווייה של הטיול".

­­מדריך טיולים נוסף טוען גם הוא שלא מדובר במקרים בודדים, אלא כאלו שחוזרים על עצמם, אך מציע פתרון מעשי: "אותי עקצו כמה שלוש פעמים כשהמרתי 1,000 דולר לדירהם וקיבלתי 150 דירהם פחות. בשני מקרים ספרתי את הכסף שחסר לי כסף. העובד התנצל והחזיר לי את הכסף בנימוק שהוא לא ספר טוב. ברור שהוא עקץ אותי וכנראה גם עוד ישראלים רבים. אני מזהיר את הקבוצות שלי לא לעזוב את הצ'יינג' לפני שסופרים את הסכום שמקבלים ובודקים היטב את שער הדולר והיורו שלא יעקצו אותם".

איחוד האמירויות המרת מטבע בשוק (צילום: Paul Cowan, shutterstock)
רצוי לספור את הכסף לפני היציאה מהמקום|צילום: Paul Cowan, shutterstock

על פי העדויות של תיירים ישראלים החוזרים מדובאי, גם נהגי מוניות עלולים להוות בעיה, כאשר כמה מספרים על כך שהנהגים החזירו להם עודף בשטרות נמוכים של דירהם, בעודם מנצלים את העובדה שהנוסעים לא מכירים את השטרות ואינם בקיאים בשערי החליפין.

"צריך להבין שבצ'יינג'ים מועסקים עובדים זרים ולא מקומיים, שמקבלים משכורות נמוכות והם עושים השלמות הכנסה בעוקצים. אותו דבר גם לגבי נהגי המוניות, והם מרשים לעצמם לעקוץ בעיקר תיירים ישראלים", מסביר ישראלי המתגורר בדובאי. "מי שנעקץ, כדאי שיפנה ישירות למשטרה המקומית, והיא תטפל באותם עובדים ונהגי מוניות".