עד היום היה מאוד ברור שאם נבחר לטוס לחו"ל בטיסת לואו קוסט נשלם מחיר נמוך על הטיסה, אך אם נרצה לקחת איתנו מזוודה נאלץ להוסיף כסף על כך, בעוד שאם נבחר בטיסה של חברת תעופה סדירה המחיר יהיה גבוה יחסית אך יכלול בתוכו גם את האפשרות לעלות למטוס מזוודה במשקל של 23 ק"ג בדרך כלל. עכשיו מסתבר שבקרוב מאוד הדברים הולכים להשתנות.  

מספר חברות תעופה גדולות הודיעו לאחרונה שהן מתכוונות לדרוש תשלום נוסף על המזוודה שאנחנו נעלה למטוס בטיסות בינלאומיות. תוספת התשלום הזו תהיה כחלק מהמגמה של חברות התעופה הסדירות למכור לצרכן כרטיסים בהם לא יינתן אף שירות נוסף, בדיוק כמו שעושים בחברות הלואו קוסט השונות. 

מסוע מזוודות (צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה)
גם בטיסות סדירות נאלץ לחשוב האם לקחת מזוודה או לא. אילוסטרציה|צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה

אם עד היום הזמנו כרטיס בחברת תעופה גדולה ויצאנו מנקודת הנחה שהמזוודה כלולה במחיר, מהיום נצטרך לשים לב טוב שלא במקרה נגיע לשדה התעופה לעשות צ'ק אין ונגלה שעלינו להוסיף תשלומים לא צפויים. השינוי הזה גם ייאלץ אותנו לחשוב פעמיים מה אנחנו צריכים לקחת ומה לא כשאנחנו טסים עם חברה סדירה, דבר שלא ייחסנו לו חשיבות בעבר. 

השינוי הזה צפוי להתחיל באפריל הקרוב, כאשר חברות כמו דלתא האמריקאית, אייר פראנס ו-KLM ההולנדית כבר הודיעו שהן הולכות לאמץ את הגישה הזו. בדלתא למשל תאלצו להוסיף 50 דולרים על המזוודה הראשונה שאתם מתכוונים להפקיד, ו-100 דולרים על המזוודה השנייה. לעומת זאת מי שיקנה כרטיס משודרג במחיר גבוה יותר (קומפורט פלוס ) יוכל עדיין ליהנות ממזווה שכלולה במחיר. 

התקלה תוקנה אך טיסות עדיין מבוטלות (צילום: יונתן בייסקי)
50 דולרים למזוודה. דלתא האמריקאית|צילום: יונתן בייסקי

הדעות האם הדבר נועד לסייע לנוסע או לגרום לו לשלם עוד כסך, חלוקות. מצד אחד, המהלך הזה של חברות התעופה נועד ליישר קו עם המגמה שבה נוסעים רבים טסים היום בצורה קלה ולא רוצים שיידרשו מהם כסף על המזוודה. אך מצד שני, אין ספק שזו עוד דרך של החברות לגבות כסף נוסף על שירותים שבעבר פשוט היו כלולים במחיר הכרטיס. 

"ההצלחה של סוג כרטיס זה, הוא לא כמה אנשים מוסיפים כסף על מזוודה", אומר נשיא דלתא גלן האונשטיין, "אלא כמה מהם מבינים שאין להם צורך במזוודה והם בוחרים להוסיף כסף על מוצרים אחרים בטיסה שלהם". כל אדם שונה בצורה שבה הוא טס ולכן כל נוסע זכאי לבחור על מה הוא משלם בכרטיס שלו, על פי נשיא החברה. 

(מקור)

 >> לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש