"הופתעתי מאוד לראות את זה": הישראלי שזכה למחווה מרגשת מבית המלון
כמו לא מעט ישראלים, גם הטיסה של רביב הללי ומשפחתו לצרפת בוטלה. על אף שלא עמד בתנאים להחזר מהמלון אותו הזמין, הוא שלח להם מייל - וקיבל תשובה חיובית בתוספת לא מעט חיזוקים ומילים חמות. "הם בסך הכל ביקשו לראות ביטול הטיסה ומיד ביטלו ללא עלות למרות שלא היו חייבים"

רביב הללי, תושב מודיעין, היה אמור לטוס השבוע יחד עם אשתו, שלושת ילדיו ומשפחות נוספות של חבריו, לטיול בצרפת שכולל חופשה בפריז, בילוי בפארקים של דיסנילנד וכמה ימים בכפר נופש באזור.
"זה טיול משפחות שתכננו במשך כחצי שנה וסגרנו את הכל מראש, כולל כרטיסים לפארקים, מלונות ואטרקציות", מספר רביב בשיחה עם mako. "חיכינו עד להודעה מטעם חברת התעופה בנוגע לפעילות החברה והאם הטיסות ייצאו לפעול, ובסופו של דבר בשבוע שעבר קיבלנו הודעות ביטול".
רביב, שמרבה לטוס ולטייל ברחבי העולם, כבר למוד ניסיון מהשנים האחרונות בנוגע לביטולים של חופשות בעקבות התפתחויות ביטחוניות. "קרה לי כבר כמה פעמים שהתעסקתי עם בקשות לביטולים והחזרים, וברוב הפעמים אני יודע שהסיכויים לקבלת החזר כספי כלשהו בדקה ה-90 הם לא לטובתנו, גם אם זה לא באשמתנו וזה נוכח הנסיבות".

תחילה, הוא פנה לכפר הנופש ולאטרקציות השונות שהמשפחות סגרו כדי לנסות לברר מה ניתן לעשות, ולאחר מכן הוא פנה למלון "Hôtel Maât Etoile" בפריז, שבו שריינו את החדרים לתחילת החופשה. "ידעתי מראש שבגלל הזמן אנחנו כבר לא עומדים בתנאים של ביטול חינם, אבל אמרתי לעצמי שננסה ושאין מה להפסיד, אז שלחתי להם הודעה שבה הודעתי שביטלו לנו את הטיסה לצערנו הרב ושלא נוכל להגיע למלון".
תוך זמן קצר, צוות המלון השיב לרביב כי הם ישמחו לקבל אישור על ביטול הטיסה ויעבירו את הבקשה לבחינה. לאחר שהוא העביר להם צילום רשמי של ביטול הטיסה מישראל, המלון נעתר לבקשה ועל אף שתנאי ההזמנה כבר לא מקנים שום אפשרות ביטול, הם הודיעו לו כי ההזמנה תבוטל במלואה והם יקבלו זיכוי מלא. "אנחנו מצטערים מאוד על המצב שאתם מתמודדים איתו ומבינים כמה זה קשה. מאחלים לכם כוח ואומץ בתקופה המאתגרת הזו", נכתב מטעם המלון. "שמור על עצמך ואנחנו מקווים שהכל ישתפר בקרוב".
"הופתעתי מאוד לראות את זה, וזה ריגש אותי", מספר רביב. "הם ביקשו לראות סך הכל את ביטול הטיסה ומיד ביטלו ללא עלות אף על פי שלא היו חייבים, ואני שומע על המון ישראלים שמשלמים אלפי שקלים לשווא בגלל הזמנות שלא יכלו להגיע אליהן. לקבל הודעה כזאת ממלון במקום אחר שבעולם ועם התחשבות כזו זה הכי מרגש שיש ולמקומות כאלה אני בטוח שאבוא בעתיד".
