יוון היא המדינה הכי מבוקשת כרגע אצל הישראלים, על אף שההגעה אליה דורשת לא מעט בירוקרטיה, הכוללת מילוי טופס PLF בהלוך, בדיקת קורונה שעולה כ-60 יורו לפני החזרה לארץ ועוד בדיקה לאחר הנחיתה בנתב"ג. וכל זה בלי הילדים הלא מחוסנים שמחויבים בבידוד בחזור.

בנוסף לכל אלה, כעת מתברר שעשרות ישראלים שעשו בדיקות מהירות וזולות בשם RAPID ביוון, טרם טיסתם לארץ, ולא את בדיקות ה-PCR המתבקשות, מתוך הנחה שהם עושים בדיקות מאושרות, נותרו ביוון ולא הורשו לטוס לישראל.

"לא ידענו שהבדיקה לא מאושרת על ידי משרד הבריאות", סיפר צ' תושב כפר סבא. "כשהגענו לשדה התעופה באתונה סירבו לעלות אותנו לטיסה ונאלצנו להישאר עוד כמה ימים כדי לעשות בדיקות PCR ולהמתין לתשובות ולקנות כרטיסים חדשים לטיסה ישראל. החופשה הזו עלתה לנו ביוקר לצערי".

מתברר שישראלים שהתפתו לבדיקה הזולה והמהירה יותר, שתוצאותיה מגיעות עד 12 שעות, שילמו ביוקר. מדובר בבדיקה שזולה בעשרות דולרים מהבדיקה הרגילה, אך היא פחות אמינה ואינה עומדת כאמור בתקן הנדרש ממשרד הבריאות. 

מטוש, בדיקת קורונה (צילום:  Horth Rasur, shutterstock)
יש להקפיד לעשות בדיקת PCR|צילום: Horth Rasur, shutterstock

גם בני זוג מצפון הארץ שעשו את הבדיקה וחסכו עשרות דולרים לא הורשו לעלות לטיסה לארץ. "הנציגים היוונים אמרו לנו שאין בעיות עם הבדיקות האלה. כנראה שהטעו אותנו. היו עוד ישראלים שעשו את הבדיקה הזו", סיפרו בני הזוג. "אם היינו יודעים שיש בעיה לא היינו מסתכנים ועושים בדיקת PCR".

יחד עם זאת, היו ישראלים שכן הורשו לעלות על טיסות לישראל גם עם בדיקת ה-RAPID. "היו מעט מאוד שהיה להם מזל ואישרו להם לעלות למטוס עם הבדיקות המהירות אבל הרוב נאלצו להשאר ביוון ולשלם על בדיקות חוזרות וגם על בתי מלון עד לטיסה הבאה לישראל. מה שעולה זול בסוף נגמר ביוקר ולצערי התיירים הישראלים מתנהלים כמו לוליינים על חבל דק וכל הזמן לוקחים סיכון בשביל כמה עשרות דולרים", ציין מדריך טיולים.

נכון להיום, מחוסנים אינם צריכים להציג בדיקת קורונה בטיסה ליוון, אך בדרך חזור יש לעשות בדיקת קורונה שנעשתה עד 72 שעות לפני הטיסה לישראל כדי לקבל אישור לטוס לארץ. הבדיקה היחידה שמותרת על פי משרד הבריאות היא בדיקת קורונה PCR. רוב הישראלים עושים אותה בתיאום עם בית המלון בו הם שוהים, או עם חברת הנסיעות איתה סגרו את החבילה והיא עולה 60 יורו.