אם פנטזתם לחזור כבר בחגים הקרובים או לכל הפחות בסתיו, לטיול בתאילנד, תחשבו שוב. 

למרות שבתאילנד החלו לארונה לחזור לשגרה זהירה, סקר שהזמינה הממשלה המקומית בימים האחרונים חשף נתון מאכזב לישראלים: יותר ממחצית מהתושבים אינם מעוניינים בחזרת התיירים למדינה בגלל החשש שהפעם נגיף הקורונה יגרום למותם של אזרחים רבים במדינה. נכן להיום, בתאילנד נרשמו כ-3,100 חולים בקורונה (מתוכם רק 71 פעילים) ו-58 אנשים מתו מהנגיף.

על פי הסקר, 54.4 אחוזים מתושבי תאילנד מתנגדים לפתיחת המדינה לתיירים וטוענים שזה מוקדם מדי ויש להמתין עוד כמה שבועות עד חודשים עד שהתמונה העולמית תתבהר לחלוטין. לעמתם, 24.2 אחוזים מהנשאלים תמכו בפתיחת גבולות המדינה לתיירים כדי לחזק את הכלכלה המקומית ומחשש שסגירת המדינה תגרום נזק כבד לתיירות וליזמים ובעלי העסקים המתפרנסים מהענף המרכזי במדינה.

האי שנסגר (צילום: wiratho, shutterstock)
רוב המקומיים עדיין לא מחכים לתיירים|צילום: wiratho, shutterstock

"יש בתאילנד מיליוני בני אדם שהתפרנסו מתיירות ובגלל משבר הקורונה הגיעו לפת לחם וללא עזרתם של אנשי עסקים והממשלה הם היו מתים מרעב", סיפר ישראלי המתגורר בפטאיה. "יש פה עשרות ישראלים בעלי עסקים התורמים מידי יום אלפי סלי מזון בנוסף לסיוע הממשלתי. התושבים חוששים בצדק שפתיחה מוקדמת של הגבולות תגרום להתפרצות נוספת של נגיף הקורונה במדינה ולמותם של אזרחים רבים".

תאילנד הייתה בין המדינות הראשונות בעולם שסגרה את גבולותיה בפני תיירים מה שמסביר לטענתם את מספרם הנמוך של המתים והנדבקים בקורונה במדינה. "ממשלת תאילנד לא רוצה לקחת סיכונים ולכן היא נוהגת בזהירות. היה סיכום על פתיחת הגבולות ב-30.6. אבל בגלל הגל השני של הקורונה שהחל ברחבי העולם הפתיחה תדחה למועד בלתי ידוע", הסביר ישראלי המעורה היטב במתרחש במדינה.


 אסטרטגיה נוספת עליה חושבים בימים אלה בתאילנד, היא לפנות ולאפשר כניסה רק לאנשי עסקים אמידים המחפשים חופשה מרוחקת ואקזוטית ולא לתיירות ההמונים ולמשפחות המגיעות ממדינות אירופה, מסין וגם מישראל. 

המטרה היא למשוך מעט תיירים בעלי ממון למדינת האיים, על פני הרבה תיירים עם מעט כסף. בדרך זו, מאמינים בתאילנד, יוכלו גם להחיות את ענף התיירות והכלכלה המקומית וגם יקטינו את הסיכון להתפרצות נוספת של המחלה.

מלונות בתאילנד, מלון צנוע מחומרים מקומיים. (צילום: goldentriangle.an)
ריזורט יוקרתי בתאילנד|צילום: goldentriangle.an

שר התיירות המקומי, פשיחאט ראצ'קיטפרקארן, מציין שנכון לעכשיו במדינה יאפשרו תחילה כניסה רק לאנשי עסקים ובנוסף יעשו ניסיונות לזהות ולהזמין אנשים שיוכלו להרשות לעצמם חופשה יוקרתית באיים כמו פוקט, קוסמוי, קופנגן וקופיפי, על פי שר התיירות, פוקט יהיה ה"אב-טיפוס" מכיוון שיש בו את כל המתקנים הדרושים לכך.

כל זאת כאמור, אם הגבולות אכן ייפתחו ב-30.6 ולא יושפעו מרצון התושבים שלא לפתוח את הגבולות, כפי שנאמר בסקר.