תופעת ה-Begpackers, מטיילים שמקבצים כסף ברחוב במטרה להמשיך לטייל, הפכה להיות מכה שמעצבנת כבר לא מעט מדינות. כך למשל, לפני כשנה דיווחנו על של שני מטיילים שקיבצו נדבות בתאלינד וגרמו למקומיים במדינה לזעום. 

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako

בשלט שהעמידו ברחוב בזמנו נכתב: "שמי אלכס, אני נוסע באסיה במשך 15 חודשים. לצערי, סיימתי את כל החסכונות שלי, אבל אני נשאר חיובי. הייתי רוצה לבקש את נדיבותך ולעזור לי להגשים את חלומי. בבקשה תרמו לי כדי שאוכל להמשיך לטייל. תודה".

מקבצים נדבות (צילום: פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
מקבצים נדבות בתאילנד|צילום: פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

כעת, גם בבאלי, יעד תיירותי מאוד בשנים האחרונות, הודיעו שלא יתנו יד ל"מטיילים הגנבים" להגדרתם. "ראינו מקרים רבים של תיירים בעייתיים, בעיקר אוסטרלים, בריטים ורוסים", אומר סטיו בודיווארדוריו (Setyo Budiwardoyo), ממחלקת ההגירה של אינדונזיה. "אנחנו מדווחים על מטיילים כאלה לשגרירות הרלוונטית שלהם, על מנת שיחלו לפקח על האזרחים שלהם שמגיעים לכאן".

מטיילים עשירים שמבקשים כסף מתושבים עניים

נכון להיום, המדינות שנפגעו, הן בעיקר מדינות המזרח הרחוק ואוקיאניה (אוסטרליה וניו זילנד), היות ומטיילים רבים מגיעים לטייל בהן לזמן ממושך. 

מעבר לעובדה שהמטיילים, לדעת השילטונות במדינה, מרמים את המקומיים, העובדה שהם מבקשים לגבות כסף מתושבים שמצבם הכלכלי נמוך מאוד, מכעיסה לא מעט אנשים. 

השיטות לבקשת הכסף הם שונות. חלק מהמטיילים פשוט כותבים שלט, יושבים ברחוב ומקווים לטוב ליבם של המקומיים. חלק מהמטיילים מנגנים או עושים מופע על מנת לזכות בקצת כסף. כך או כך, לרשויות נמאס מהתופעה וכדי למגר אותה חלק מה-begpackers אף הואשמו בפעולות הונאה והסתכנו במאסר או גירוש.