עשרות אלפי אנשים השתתפו בהפגנה גדולה למען פלסטין ביום שבת האחרון בדבלין. אנשים הגיעו לעיר מרחבי אירלנד כדי להשתתף באירוע ההפגנה בבירה וקראו להטלת סנקציות על ישראל ולגירוש השגריר. ההמונים התאספו בכיכר פארנל לפני תהלוכה ברחבי מרכז העיר אל עבר משרד החוץ האירי, שם התקיימו נאומים והופעות של מוזיקה אירית ופלסטינית.
במשך שנים ארוכות נוקטת אירלנד בקו ביקורתי כלפי ישראל, בין אם במהלך מבצעים צבאיים ומלחמות כמו זו הנוכחית, ובין אם בשגרה כשהיא מבקשת לסמן מוצרים שמיוצרים בגדה המערבית. גם בכל הקשור לתמיכה כספית בפלסטינים אירלנד ניצבת בשורה הראשונה, וגם כעת כשמדינות רבות באיחוד האירופי החליטו להקפיא את התקציב שלהן לאונר"א, אירלנד התחייבה שתשלח 78 מיליון שקלים לארגון.
>> לא בעדנו: המדינה האירופית שלא תומכת בישראל
>> הרשימה השחורה: אלה כל המדינות שתמכו בחמאס בזמן המלחמה
>> "האנטישמיות עלתה משמעותית": בעיר הזו ממש לא מחכים לישראלים שיגיעו
על רקע המתיחות האחרונה בין ישראל לאירלנד, החליטה חברת התעופה הישראלית אל על לבטל לפחות לתקופה הנראית לעין את הקו החדש שהשיקה לדבלין. לפי החברה "נרשמת ירידה משמעותית בביקושים בקרב הנוסעים הישראלים ליעדים שונים בעולם. הירידה בביקושים באה לידי ביטוי גם ביעדים דבלין שבאירלנד ומרקש שבמרוקו. החל מתחילת אפריל 2024 ולמשך כל עונת הקיץ הקרובה, חברת אל על לא תחדש את פעילותה בקווים המדוברים".
דבלין פינת רמאללה: לאחרונה השתיים הפכו ל"תאומות"
בירת אירלנד לא פעם שיחקה תפקיד חשוב ביחסים בין המדינות, כשראשי העיר המתחלפים שלה התבטאו בחריפות ואף בעוינות כלפי ישראל במשך השנים. כך למשל בשנת 2018, לאחר שהעבירה עיריית דבלין שתי החלטות המאשרות את תנועת החרם נגד ישראל וקראו לממשלה הלאומית לגרש את שגריר ישראל באירלנד, ראש העיר, מיהאל מק דונקה, שנהג לכנות את ישראל "אפרטהייד" ודרש לנתק את הקשרים איתה, הגיע לישראל רק כדי לעבור למפגש פסגה עם בכירים פלסטינים ברמאללה. הוא עשה זאת למרות ששר הפנים דאז, אריה דרעי, קבע כי הוא לא יוכל להיכנס לישראל, אך דונקה ניצל טעות איות בשמו ונכנס בכל זאת.
דווקא בזמן המלחמה, ואולי לא במפתיע, הקשרים בין דבלין לרמאללה התהדקו. בפגישה בחודש דצמבר 2022 בין מנכ"ל מועצת העיר דבלין דאז אוון קיגן, והשגרירה הפלסטינית באירלנד ג'ילאן והבה עבדאלמג'יד, נידונה האפשרות של שיתוף פעולה בין שתי הערים, ובחודש דצמבר האחרון הודיעו ראשיהן כי הן חתמו על "הסכם ידידות" שבה הן למעשה הופכות לערים תאומות.
רמאללה היא כעת העיר החמישית עמה יש לדבלין הסכם ערים תאומות, אחרי סן חוזה בארה"ב ב-1986, ליברפול ב-1997, ברצלונה ב-1998 ובייג'ין ב-2010. "אני מברך מאוד על החתימה על הסכם הידידות הזה בין שתי הערים שלנו", אמר דוהי דה רשטה, ראש עיריית דבלין הנוכחי. "מטרת הסכם הידידות הזה היא לתרום לחיזוק היחסים הידידותיים בין שתי הערים שלנו".
תחומי עניין אפשריים הדדיים בין שתי הערים כוללים פעילות אקלימית, תחבורה בת קיימת, עידוד התיירות בין הערים, שירותים עירוניים וקידומן כערים חכמות, הוסיפה ההצהרה של מועצת העיר דבלין. הפיכתן של דבלין ורמאללה לערים תאומות שואפת לחזק או לפתח אינטרסים משותפים ולהביע סולידריות בין תושבי שתי הערים.
במהלך עשר השנים האחרונות, חברי מועצת העיר דבלין וצוות העובדים של העירייה ביקרו מספר רב של פעמים בעיר הפלסטינית, כולל בשנת 2017 על ידי ראש העיר ברנדן קאר, בשנת 2018 על ידי ראש העיר מיהאל מק דונקה שכאמור נכנס שלא באישור וב-2022 על ידי ראש העיר דאז אליסון גילילנד. חשוב לציין כי ראשי העיר של דבלין נבחרים מחדש בכל שנה ולכן מדובר במספר גבוה במיוחד של ראשי הבירה האירית שביקרו ברמאללה בזמן קצר.