בעקבות המלחמה בישראל המל"ל הוציא אזהרות מסע למספר מדינות ברחבי העולם, ביניהן טורקיה, מרוקו, מצרים (סיני) ואיחוד האמירויות. אבל למרות שלמדינות אחרות אין אזהרות מסע מרשויות הביטחון הישראליות, יש כמה מקומות בעולם שבהם הטרור מרים את הראש ויחד איתו גם האנטישמיות והחשש מפגיעה ביהודים ובישראלים.

בארצות הברית, שהוציאה לאחרונה אזהרת מסע עולמית לאזרחיה, נרשמה העלייה החדה ביותר בתקריות אנטישמיות. לפי הליגה נגד השמצה, מאז שהחלה המלחמה בארצות הברית נרשמה עלייה של כמעט 400 אחוזים בדיווחים על מקרי אנטישמיות, עם קריאות כמו "רצח עם ליהודים", צלבי קרס שהתנוססו בהפגנות פרו-פלסטיניות, אלימות נגד יהודים ברחבי המדינה כולל בקמפוסים של אוניברסיטאות ושימוש ברטוריקה אנטישמית מובהקת נגד יהודים וישראלים כאחד. אתמול (רביעי), התפרץ אדם חשוד לבית משפחה יהודית בקליפורניה כשהוא חמוש בסכין ומאיים לרצוח את המשפחה בגלל שהיא ישראלית כנקמה. כמעט באותו הזמן סטודנטים יהודים נאלצו להתבצר בתוך ספרייה בניו יורק לאחר שהמונים איימו כי ייפגעו בהם על רקע המלחמה בישראל.

 

הקהילה היהודית בבריטניה מדווחת על כך שתקריות אנטישמיות עלו ב-324 אחוזים מאז תחילת המלחמה, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. חשש מהסלמה של מתחים ופעולות טרור הובילו כמה בתי ספר יהודיים בלונדון להשעות את הלימודים למספר ימים. ראש ממשלת בריטניה, רישי סונאק, התחייב כי יקציב כשלושה מיליון פאונד כדי להגן על בתי ספר ובתי כנסת יהודיים.

על פי נתונים שנאספו על ידי הליגה נגד השמצה שפורסמו ביום שלישי האחרון, קרוב ל-590 תקריות אנטישמיות דווחו למשטרה הצרפתית מאז 7 באוקטובר, אז פתח חמאס במתקפה הקטלנית נגד ישראל. חשוב לציין כי בצרפת מתגוררת הקהילה היהודית הגדולה ביותר באירופה. "יש אנשים מול בתי הכנסת במספרים גדולים שצועקים איומים", אמר שר הפנים הצרפתי ז'רלד דרמנין לתוכנית טלוויזיה. "זיהינו רחפנים עם מצלמה שנכנסו למגרשי משחקים של בית ספר", הוסיף. כ-10,000 אנשי ביטחון ושוטרים שומרים כיום על למעלה מ-500 אתרים רגישים כמו בתי כנסת ובתי ספר.

צרפת גם החליטה להעלות את רמת האיום הביטחוני במדינה לגבוהה ביותר לאחר שמחבל רצח מורה בבית ספר והתקבל דיווח על פצצות שהונחו בשישה נמלי תעופה ברחבי המדינה. כמו כן, מוזיאון הלובר וארמון וורסאי פונו ממבקרים לאחר שאנשי הביטחון במקום חששו כי עלול להתרחש פיגוע טרור.

הפגנות פרו-פלסטיניות בפריז (צילום: רויטרס)
בצרפת נרשמה עלייה חדה באנטישמיות מאז תחילת המלחמה. הפגנה פרו-פלסטינית בפריז|צילום: רויטרס

בגרמניה מספר התקריות האנטישמיות עלו ב-240 אחוז בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, וזאת גם לאחר שהרשויות במדינה אסרו על הפגנות פרו-פלסטיניות כדי למנוע מהן לגלוש לפעולות אנטישמיות. חלק מהאירועים שהתרחשו כללו שריפה של דגלי ישראל, השחתת אנדרטאות ואתרים יהודיים, סימון במגני דוד על בתיהם של יהודים, זריקת בקבוקי תבערה לעבר בית כנסת, כתובות גרפיטי אנטישמיות ואיומי מוות. לפני יומיים עצרה המשטרה בברלין פעיל דאע"ש לשעבר, שהתכוון לבצע פיגוע דריסה בעצרת תמיכה לישראל. כעת בגרמניה מנסים למצוא חוק שיאפשר למדינה לגרש תומכי טרור וחמאס מהמדינה.

 

באוסטריה עלו הדיווחים על מקרי אנטישמיות ב-300 אחוז, כשבאחד המקרים דגל ישראל שהוצב בבית הכנסת המרכזי בווינה נתלש. מאז תחילת המלחמה בין ישראל לחמאס, התקבל מידע על 76 סעיפים של תקיפות אנטישמיות – כמו לבנה שנזרקה לחלון של בית קצבים כשר. הקנצלר הגרמני, קרל נהאמר, שביקר בישראל אמר כי קריאות "מהנהר עד הים" ייחשבו לעבירה פלילית מאחר והן קוראות לרצח של ישראלים. "המצב באוסטריה רגיש ומאתגר", אמר המזכיר הכללי של אוסטריה, בנג'מין נגלה תוך שהוא קורא לחוקים נוספים שיאפשרו לשירותי האבטחה להיות מסוגלים להילחם באנשים שמסיתים.

עצרת בעד ישראל ווינה אוסטריה (צילום: JOE KLAMAR, getty images)
באוסטריה נלחמים באמירות אנטי-ישראליות|צילום: JOE KLAMAR, getty images

הקהילה היהודית בספרד גם היא רשמה מספר תקריות אנטישמיות ברחבי המדינה. המשטרה במדריד הגבירה את נוכחותה מחוץ לבתי כנסת ולמרכזים אחרים של החיים היהודיים, במטרה להגן על 12,000-15,000 יהודים המתגוררים בבירה. בית כנסת בברצלונה ביטל שבועות של אירועים עתידיים לאחר שהפגנות פרו-פלסטיניות לוו בקריאות אנטישמיות. על פי דיווחים בתקשורת הספרדית, משרד הפנים של המדינה חיזק את הכוננות נגד טרור לרמה 4 בסולם של 5, עם יחידות מיוחדות שמטרתן לפקוח עין מקרוב על בתי כנסת ובתי ספר יהודיים.