נתחיל מהסוף: מי שאינו תושב תל אביב וירצה להגיע הקיץ להתרחץ בחוף הצפוני ביותר של תל אביב – "חוף הצוק" - לא יצטרך לשלם דמי כניסה. במקרה של משפחה ממוצעת שרוצה לנפוש בחוף הים, החיסכון הוא של כמה עשרות שקלים לביקור.
זהו הסעד שקבעה בשבוע שעבר השופטת רות רונן מבית המשפט המחוזי בתל אביב בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, זאת לאחר שפסקה בתביעה ייצוגית כי עיריית תל אביב-יפו גבתה דמי כניסה שלא כדין בחוף הצוק דרום.
התביעה, שאותה הגישו בני הזוג יצחק ונורית יעקובוביץ, ממושב גבעת ישעיהו בעמק האלה, באמצעות עורך הדין יואב אבני, התייחסה לדמי כניסה שגבתה העירייה מאמצע יולי עד אמצע אוקטובר של שנת 2012. מדובר בסכום של 7 שקלים למבוגר ביום חול ו-10 שקלים בשבת ובחג ולילד מעל גיל 13, 4 ו-7 שקלים בהתאמה. הטענה היתה כי במועדים אלה כלל לא היו שירותי הצלה בחוף זה – עניין שאין לגביו מחלוקת – ולכן גביית התשלום ממי שאינו תושב תל אביב בוצעה שלא כדין.
מנגד, טענו בעירייה, בין היתר, כי למרות סגירת תחנת ההצלה, ניתנו בחוף שירותים נוספים כמו 35 דונם של דשא, מתקני משחק וריהוט ובהם מתקני כושר, ספסלים ואשפתונים, 950 מטרים של טיילת מרוצפת ומוארת, סידורי אבטחה, בידוק ביטחוני בכניסה ונוכחות שוטר בסופי השבוע של עונת הרחצה. בנוסף לזה, טענה העירייה כי מי שנכנס למתחם יכול לנוע בו בחופשיות וליהנות משירותי תחנת ההצלה הצפונית.
רונן הגיעה למסקנה כי השבת דמי הכניסה שנגבו שלא כדין אינה אפשרית או לפחות אינה מעשית, זאת מכיוון שאין לעירייה רשימה שמית של כל המבקרים ששילמו דמי כניסה וגם אין דרך לבחון מי שילם עבור חוף הצוק דרום ומי בעבור רחצה בחוף הצוק צפון. מכל הסיבות האלה, קבעה רונן כי בעונת הרחצה 2014 העירייה לא תגבה דמי כניסה עבור הכניסה לשני החופים (בחוף הצוק צפון, תחנת ההצלה פעילה). עוד קבעה השופטת, כי ערית תל אביב תשלם לתובעים 30 אלף שקל ולעורך דינם 120 אלף שקל נוספים.
>> אחרי השקעה של 15 מיליון שקל- פתאל פותחת מלון חדש באשקלון
>> מחקר: למצב הבטחוני השפעה ניכרת על התיירות לישראל