בילוי בשלג הפך בשנים האחרונות בישראל לעסק יקר מאוד. מה שאומר שאם זוג הורים עם ילדיהם רוצים ליהנות משעשועי שלג, שכירת ציוד סקי, רכבל וצימרים באזור החרמון, עלולים לשלם מאות עד אלפי שקלים עבור הבילוי. הסערה שפקדה אותנו מהווה תירוץ מצוין לצאת לדרכים כדי לפגוש את השלג. אז איך עושים את זה בלי לשלם הון עתק או להיתקע בפקקים הארוכים? הנה כמה מקומות שיאפשרו לכם ליהנות מהשלג בחינם.

ביישוב הנגב ובצפון הארץ נערכים לקבל את אלפי המטיילים שיגיעו ליהנות משלג ומבילוי של סופשבוע חורפי. "אנחנו ערוכים לקבל את המטיילים וחובבי השלג במצפה רמון", אומר דון אבני, אחראי על שיווק צימרים במצפה רמון. "יש פניות רבות של אנשים שרוצים לשכור צימרים וחדרים כדי לראות שלג. אני מקווה שהשלג יגיע ולא יאכזב. אצלנו הם יקבלו שלג בחינם, בלי לשלם דמי כניסה, לבנות בובות שלג ולעשות חיים משוגעים".

גם במינהל התיירות בהר הנגב נערכים להגעתם של אלפי מטיילים שייהנו משלג במדבר, ממגוון אטרקציות, צימרים ומסעדות. "אתה יכול לנסוע עשר פעמים לצפון הארץ, לראות שלג ולעשות סקי, אבל אין כמו לראות שלג במדבר, זו חוויה מדהימה שזוכים לראות אחת לכמה שנים", טוען מנהל התיירות בהר הנגב, אפי פרי, "יש פה את הר כרכום שבעיני רבים הוא הר סיני, המכתש, שדה בוקר, אין פה אתרי סקי, אבל יש פה אתרים מהממים שעל רקע השלג הם מרהיבים ביופים. יש התעניינות וטלפונים של מטיילים וכולם יוכלו ליהנות חינם מהשלג, אם וכאשר יירד".

שלג במצפה רמון (צילום: אפי פרי)
שלג במצפה רמון, היום|צילום: אפי פרי

אם בכל זאת החלטתם לנסוע צפונה, מני צוברי, מדריך טיולים ותיק בחברה להגנת הטבע, מציע להגיע לאזור   הג'ובה הגדולה בכניסה ליער אודם. "מדובר בתופעה גיאולוגית שמושכת אליה מטיילים רבים", הוא אומר. "כדאי להגיע גם להר בן טל ואם הגישה אליו לא חסומה - שווה לטפס במעלה ההר ולתצפת על האזור. מקום נוסף הוא קיבוץ אלרום, הממוקם כשני ק"מ מרמת הגולן והחרמון. צוברי, מזהיר את המטיילים לבל יכנסו לשטחי אש ולשדות מוקשים ולא להתפתות אחר השלג כי הדבר עלול להסתיים באסון.

עוד ב-mako חופש:

כמה יעלה לכם בילוי בחרמון?
לראות את המוות בדרך לפסגה
45 אירו ללילה: במלון בוטיק מעוצב

החרמון של גוש דן

בחבל בנימין, מרחק נגיעה ממודיעין ומגוש דן, אפשר ליהנות מחוויה תיירותית ייחודית בהרים המושלגים הלבנים. מחלקת התיירות של חבל בנימין הביאה במיוחד עשרות מזחלות שלג מקצועיות, והיא מזמינה את המטיילים ליהנות מחוויית גלישה מסעירה וכיפית – ובחינם. אז מי שעדיין לא ראה שלג ולא רוצה להרחיק עד החרמון, מוזמן להגיע ל"חרמון של גוש דן" ולגלוש, ממש כמו בחרמון, על מזחלות שלג.

אתרי הגלישה נפתחו עם השלג הראשון באמפי דשא המושלג בישוב עפרה, ובאמפי דשא ליד הבריכה בישוב עלי. באתרים אלו יצרו השלגים מסלולי גלישה ארוכים, מלאים בשלג טרי ורך, המאפשרים גלישה רצופה ומהנה, אשר מתאימה לכל המשפחה. מסלולי גלישה נוספים יתקיימו בגבעת היקבים בישוב טלמון, באתר שילה הקדומה ולצד מרכז המבקרים נחלת בנימין. באתרים אלו ניתן יהיה גם לעצור ולהתחמם עם כוס קפה או שוקו חם, ולאגור כוחות לגלישה נוספת.

מיד עם תום ירידות השלגים מגיעה ראות נדירה, והמגיעים לאזור יכולים ליהנות מתצפיות מדהימות על כל שפלת החוף, מבילוי באתרי מורשת ונופים מדהימים לצד כרמים ומרבדים מושלגים, וכן לצאת לטיולים בעקבות הנופים שהתירה הסופה.

ביום שישי (9.1) יתקיים טיול אקסטרים בשלג לבעלי אופנועי שטח אשר מחפשים ליהנות מאקשן בלבן. פרטים נוספים לגבי מיקום מדויק ושעות, יתעדכנו בדף הפייסבוק "תיירות בניימין".

שלג בחבל בנימין (צילום: אבי זנגי)
חוויה תיירותית ייחודית בהרים המושלגים הלבנים. חבל בנימין|צילום: אבי זנגי

שלג בחבל בנימין (צילום: אבי זנגי)
גם כאן אפשר לגלוש ובחינם. שלג בחבל בנימין|צילום: אבי זנגי

אדי וולמן, מומחה הטיולים של ריקושט, ממליץ לבקר בצוק מנרה. "צוק מנרה נמצא בגובה 750 מטר בשיפוע חד במרומי רכס הרי נפתלי", מספר וולמן, "החזית הקרה צפויה להותיר את המקום מושלג ויפיפה. במרכזו של הצוק עובר הרכבל הארוך ביותר בארץ. הוא מחבר את מבואותיה הדרומיים של קריית שמונה לקיבוץ מנרה שבמרומי רכס הרי נפתלי. בצוק מנרה תוכלו להתרגש משאיפת אוויר צלול ומשכר, צפייה בעמק החולה, החרמון והגולן הנפרשים בזמן הריחוף ברכבל. הרכבל עוצר ב-3 תחנות ובהן ניתן ליהנות ממגוון של אטרקציות וחווית לכל הגילאים כגון מגלשות הרים אקסטרים, טרמפולינת בנג'י, אומגה, סנפלינג, קירות טיפוס, סיורים מודרכים ועוד". 

מסלולים מומלצים לרכבים:

מסלול מערבי, בקרבת העיר מודיעין - מצומת שילת שליד מודיעין, נוסעים על כביש 446 לכיוון הכיכר הסמוכה לישוב נילי ופונים מזרחה לכביש 463. עוקבים אחר השילוט ל "טלמון". בכניסה לישוב ממשיכים על פי השילוט. קצת לפני בית הספר פונים שמאלה לכיוון הכביש הישן לנריה (הכביש החדש סגור זמנית בעקבות נזקי הסערה) ועולים לכיוון הישוב חרשה. כ-500 מטר אחרי הפניה נכנסים לחניון גבעת היקבים. האתר הארכיאולוגי מצופה עכשיו בשכבה לבנה יפהפייה.

בראש הגבעה "מגדל הים התיכון" תצפית מרהיבה לעבר חוף הים התיכון. הראות כעת מעולה. בגבעה עצמה בית בד מהקדומים ביותר בעולם ומערכת תת קרקעית של 31 יקבים לאכסון יין מימי הבית הראשון ששימשה כמערכת מסתור בימי מרד בר כוכבא. ניתן להיכנס פנימה ולסייר בעולם התת קרקעי הקסום (כרוך במעט זחילה).

מכאן ניתן להמשיך להר חרשה לתצפית מזרחה אל הרי בנימין המושלגים. יורדים חזרה לכביש הראשי ונוסעים לכיוון נוה צוף-חלמיש. לאחר כ-20 דקות נסיעה, פונים ימינה בכיכר שליד המצודה הבריטית. לאחר כ-500 מ', מחנים את הרכב בשכונת צופית ועולים רגלית ליער נוה צוף. היער מקסים תמיד ועם המטה הלבן אפילו יותר...
מכאן ניתן לעלות מזרחה כ-5 קילומטר לישוב עטרת לראות עוד קצת שלג, או לצאת מערבה על כביש 463 דרך נוה צוף לצומת עופרים שעל כביש 446.

וולמן ממליץ להגיע גם למכתש רמון. "יש שלג במכתש אם יש שלג גם בפסגות הגליל. כמעט כל שנה, בוודאי בעת סערות גדולות, יורד שלג במכתש רמון, וצפוי כי השנה הוא יערם", הוא אומר. "מצפה רמון וסביבתו הם שמורת הטבע הגדולה ביותר ישראל. אורכו של המכתש הוא 38 קילומטרים, רוחבו 7 קילומטרים, עומקו המרבי 350 מטרים, ועומקו הממוצע 300 מטרים, צורתו מהאוויר מזכירה צורת לב מאורך. 

ועוד כמה מקומות מושלגים:

יער אודם: ממוקם בשמורת יער אודם, שהיא שמורת היער הגדולה בגולן. תמצאו כאן עצים מטפסים, פרחים נדירים ומרחבים אדירים מכוסים לבן. ממש בסמוך ממוקם יער האיילים, שמאפשר טיול רגלי בין חיות בר וכולל אטרקציות נוספות כמו רכיבה על סוסי מיני פוני, קרטינג מכוניות ומסלול חבלים.

אין תמונה
שמורת יער אודם

בריכת רם: ממוקמת בצפון-מזרח רמת הגולן, ליד היישובים הדרוזיים מסעדה ומג'דל שמס. שווה לעצור לידה או לתצפת מלמעלה. מה שבטוח זה שיהיה באזור הרבה שלג.

צפת: מסעדות, גלריות, בתי מלון וצימרים יחכו למטיילים וכמובן - שלג חינם.

יסוד המעלה: במקום אפשר למצוא צימרים איכותיים ומסעדות שוות.

בית ג'אן: כפר דרוזי שבשנים האחרונות זוכה לביקוש גדול בקרב מטיילים ועוד יותר בתקופה שבה יורד השלג באזור הגליל העליון. אתמול התכסה הכפר בשלג ותוכלו למצוא כאן צימרים ומסעדות אותנטיות.

חורפיש: כפר דרוזי שזוכה לא פעם למנות גדושות של שלג ובשילוב אוכל מקומי אותנטי.

בדרך לירושלים: אזור מבשרת ציון, בית שמש, לטרון: מנזר השתקנים וסביבותיו.

שדה בוקר: שלג בשילוב עדרי יעלים מושך מטיילים רבים שירצו לעשות סלפי.

מצפה רמון: מכתש רמון, ואתרי טבע שמושכים אליהם מטיילים רבים ורוכבי אופניים.

ערד: האופציה של אלפי תושבי דרום הארץ והנגב שמוותרים מראש על הנסיעה לירושלים הנצורה ומעדיפים את השלג בערד.

שלג בבית ג'אן (צילום: יעל קישיק)
ראמה ובית ג'אן בשלג|צילום: יעל קישיק

הרפתקה של פעם בחיים: טיול חורף ללפלנד