שוק משק חביביאן - הירקות הכי חתיכים

במקומות רבים בארץ מזמינים את הסלים השבועיים האורגניים של משק חביביאן במושב הודיה ושמעם של הירקות האיכותיים כבר יצא למרחוק. מדי יום חמישי אפשר להגיע למשק עצמו שהופך לשוק ולמשמש באופן בלתי אמצעי את המלפפון והכרובית. עבור מי שגר באזור ומעדיף לבחור את הירקות שלו בדרך המסורתית (היינו – משמוש ורחרוח) השוק כבר הפך למסורת של פעם בשבוע, אבל אם אתם במקרה באזור – מוזמנים להיכנס ולעשות שוק וגם לקטוף בעצמכם. זה גם נחמד להכיר מקרוב את גן הירק, המשק המשפחתי ולצאת עם סל של ירקות שנקטפו בבוקר ולצדם פירות ומוצרים משלימים.

משק חביביאן (צילום: יחסי ציבור, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
משק חביביאן|צילום: יחסי ציבור, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

שוק חביביאן. מושב הודיה (ליד אשקלון) משק 77, ימי חמישי, 10:00–18:00

השוק בתרשיחא - בגדים, ירקות, ממתקים וחמוצים

השוק בתרשיחא בגליל המערבי מתקיים כל שבת ומתחיל ב-6:00 בבוקר, אבל האמת היא שהוא פעיל עד 16:00 אז לא חייבים למהר. מדובר בשוק קטן וצבעוני עם רוכלים שמציעים ממתקים, תבלינים, בגדים, פיצוחים, כלי עבודה ובית, שמן זית וזיתים מקומיים לצד ירקות בלאדי, עשבי לקט מהאזור ופירות טריים. החלק הראשון של השוק כולל ביגוד, הנעלה, כלי בית וטקסטיל החלק השני הוא גן עדן של תבלינים ופיצוחים והחלק השלישי שייך לירקות, לפירות ולעלים. אחרי שממלאים את הסלים (או תוך כדי) מומלץ לעצור לאכול באחת המסעדות הסמוכות. לנגב חומוס או ללכת על כנאפה וקפה שחור. בכל מקרה, אל תחשבו לצאת מכאן בלי ביקור במאפייה תרשיחא הסמוכה ואל תפסחו על הסמבוסקים.

שוק תרשיחא תבלינים (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
שוק תרשיחא תבלינים|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

השוק בתרשיחא, מדי שבת בתרשיחא 6:00-16:00 (כניסה מכביש 89)

>> רוצים לדעת איפה בדיוק נמצאות כל הפינות הסודיות? היכנסו למפה

אורוות האמנים בפרדס חנה - אירופה שיק

מתחם-יריד חדש שנפתח באורוות הישנות של בית הספר החקלאי בפרדס חנה ופתוח מדי שבוע מיום רביעי ועד שישי. המקום ספוג באווירה נהדרת והפך לבית עבור אמנים ויוצרים מקומיים שכל אחד מהם קיבל אורווה קטנה כדי ליצור בה ולהפוך אותה לסטודיו וחנות. במרכז המתחם חצר גדולה עם שולחנות וערסלים המשמשים את בית הקפה במקום (מאמאליה) ש כאן גם בית חוגים והופעות (מועדון היוניקורן) ומרפאת נשים (ארבע אמהות). היוצרים שפתחו כאן חנויות הבריקו לעצב את החלל הקטן שקיבלו באופן מופלא והחנויות עצמן גם הן לא שגרתיות ומשלבות מספרה אלטרנטיבית בתוך חנות תיקים, בדים ותכשיטים, כובעים בעבודת יד, מנדלות מעץ בחיתוכי לייזר, חנות נוסטלגית של אוספי תמונות ישנות וחפצים, סטודיו להלבשה תחתונה ובגדי ים ועוד חנויות פופ אפ. בימי חמישי השוק פתוח לעיתים גם בלילה ולצד החנויות הקבועות קמים דוכנים של אמנים נוספים, דוכני אוכל ומוזיקה. בקצה השוק יש גם בר יין אלטרנטיבי ומאחורי אחת האורוות פועל בשלן סודי ומסקרן.

אורוות האמנים  (צילום: מתוך פייסבוק המתחם)
צילום: מתוך פייסבוק המתחם

אורוות האמנים  (צילום: מתוך פייסבוק המתחם)
צילום: מתוך פייסבוק המתחם

שוק אורוות האמנים, בית המפגש השלישי, ביה"ס החקלאי פרדס חנה.

רביעי 10:00-14:00 / 16:00-19:00, חמישי 10:00-14:00 / נייט מרקט 16:00-חצות, שישי 9:00-15:30. שני-שלישי פתוח חלקית וכדאי לתאם טלפונית אם מתכוונים להגיע לאמן/חנות מסוימים

השוק בעכו - אותנטיות בעיר העתיקה

הקסם של השוק בעכו טמון גם במיקום שלו בין הסמטאות הצרות של העיר העתיקה סמוך לנמל עכו וגם באותנטיות שלו. זה לא שוק תיירים במסווה של שוק מקומי, אלא באמת השוק של המקומיים ששומר (בינתיים) על צביון מקורי. גם העכואים וגם תושבי הכפרים והיישובים הסמוכים מגיעים הנה כדי לקנות דגים טריים שדייגי עכו דגו, ירקות ופירות. בואו נגיד שאם ריח דגים לא עושה לכם את זה אתם בבעיה. בין דוכני הירק גם דוכני תבלינים, כלי מטבח, צעצועים, פיצ'פקעס, חומוסיות, מוכר מלאבי ומסעדות עממיות. בסמוך לשוק שופץ ושוחזר הבזאר הטורקי ומה שהיה פעם שוק הסוחרים, הפך היום לסמטה ציורית מקורה ובה מסעדות קטנות שמגישות מנות טאפס של דגים, פירות ים, אלכוהול ואוכל איטלקי בתפאורה מזמינה.

השוק בעכו (צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה)
השוק בעכו|צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה

שוק עכו, סמטאות העיר העתיקה בעכו. פתוח מדי יום עד 16:00.

השוק בנצרת - מקום טוב למציאות ולטעימות

שוק אקלקטי, שאמנם היה פעם שוקק יותר, אך שווה לשלבו בביקור בעיר ורק צריך להגיע אליו בזמן הנכון של היום, כלומר עד סביבות 14:00. השוק משתרע בין כנסיית הבשורה, המסגד הלבן והסראייה ויש בו דוכני פירות וירקות לצד מזכרות, בגדים, כלי בית ושאר שמונצעס. זה המקום למצוא חנות סדקית טובה שבמרכז הארץ כבר לא פשוט למצוא, לקנות פינג'אן, צעיף בד או לעצור ולשתות מיץ רימונים סחוט טרי. בשוטטות חופשית הריחות יובילו אתכם למאפייה בה תוכלו להרגיע רעב עם פיתה טרייה עם זעתר ולהמשיך הלאה לדוכני הירוקים שאת חלקם תתקשו לזהות. כדאי לשלב סיבוב בשוק בדרככם למסעדה, לכנסיית הבשורה או לכנסייה היוונית האורתודוקסית היפה בכיכר המעין. הכיף שבשוק מצוי גם בשוליו עם הקטאייף של אבו אשראף שהוא גם מוזיאון לכלי עבודה וכלי מטבח שהבעלים אוסף ומציג במקום.

השוק בנצרת (צילום: נגה משל)
השוק בנצרת|צילום: נגה משל

שוק נצרת, העיר העתיקה של נצרת. ב'-ה': עד 14:00/15:00. ראשון - סגור חלקית

>> רוצים לדעת איפה בדיוק נמצאים כל המקומות הסודיים? היכנסו למפה