בארץ יש מעל ל-400 יקבים. הגדולים מייצרים מיליוני בקבוקים ולכן נמצאים באזורי תעשייה, אך ישנם גם יקבי בוטיק שעדיין מייצרים מהבית. חלק מהיקבים הם בראשית דרכם, עוד לפני ההתרחבות ושכירת שטח למרכז מבקרים, וחלקם עושה זאת מתוך אידאולוגיה, הרי כולנו יודעים שאין כמו בבית. כללי האירוח קצת יותר מחמירים ביקבים אלו, למעשה למתארח בביתו של היינן, חשוב לתאם מראש, להגיע בזמן ולהבין שאנחנו נמצאים לא רק ביקב אלא גם בבית.

נתי נעים הוא מנהל קבוצת יין יקבים ומה שביניהם ובעל חברת היין MyYain
פרטים נוספים בעמוד
 הפייסבוק והאינסטגרם

בן עמי: בית קטן בבקעת הירדן

יקב בן עמי (צילום: נתי נעים)
ליינות היקב יש אופי מדברי והם מדברים בשפה של אזור הבקעה.|צילום: נתי נעים

יקב בן עמי הוא יקב משפחתי השוכן בבית המשפחה במעלה אפרים בבקעת הירדן. היקב החל לפעול בשנת 2002 ומאז מייצר יינות אדומים, אולם בשנים האחרונות, החל לייצר גם יינות רוזה ולבנים. ליינות היקב יש אופי מדברי והם מדברים בשפה של אזור הבקעה. היינות ברובם בלנדים: שילוב של מספר זנים בכל יין, כך שמקבלים את התוצאה הטובה ביותר האפשרית ללא תיקונים מלאכותיים. היקב מארח לטעימות יין וגבינות בחצר הבית וניתן גם לערוך אירועים פרטיים (ישנה מעשנת בשר במקום) וסלסלות פיקניק למטיילים בבקעה.

חובה לנסות: ילקוט הרועים - בלנד של סירה ומרלו, ששהה בחבית 6 חודשים. היין אדום יבש עם טעמי פרי שחור. עמק הזור - רוזה העשוי מענבי מרלו/פינו נואר/סירה, עם הרבה טעם פרי וחומצה.

מחיר טעימות 4 סוגי יין 30 שקל לאדם, פלטת גבינות זוגית 70 שקל | לפרטים הנוספים באתר או בטלפון 054-6909177

*האירוח בחצר הבית, באדיבות היקב

יקב מוניץ': האיש, האגדה והזקן

מוניץ (צילום: נתי נעים)
העשייה ביקב מבטאת את החיבור לאדמה, אהבת הארץ והתשוקה ליין|צילום: נתי נעים

יקב מוניץ' הינו יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2015 על ידי איתי מוניץ (שהוא האיש, האגדה והזקן). העשייה ביקב מבטאת את החיבור לאדמה, אהבת הארץ והתשוקה ליין. את איתי מלווה כשותף אחיו, שראל מוניץ', ד"ר למדעי הצמח המתמחה בגידול גפנים ליין ואחראי על איתור כרמים מובחרים ועל העבודה הייננית.

האירוח מתבצע בביתו של איתי בכפר ידידיה, וישנן 2 אפשרויות של אירוח: הראשונה, ערב של בשר ויין, במסגרתו צוללים לתוך עולם עשיית היין ועישון הבשר הכולל כשמונה מנות בשר, מלוות בשמונה סוגי יינות. איתי הוא חובב בשר מושבע ונותן הצגה של שילוב עולמות הבשר והיין. אפשרות  האירוח השנייה היא בוקר של גבינות ויין, הדגש שם הוא יותר על היין שמלווה בפלטת גבינות, שקשוקה, סלט ופוקאצ'ות. שני סוגי האירוח מתאימים לעד 15 משתתפים.

מוניץ (צילום: נתי נעים)
ערב של בשר ויין|צילום: נתי נעים

חובה לנסות: אביהו - יין לזכרו של אביהם של איתי ושראל, אברהם.  אביהו, כפי שכונה על ידי משפחתו, איש צנוע וקצין מעוטר. זהו יין עוצמתי שהופק מ-86 אחוז ענבי קברנה פרנק ו-14 אחוז מרלו. הענבים נבצרו בבציר ידני והיין התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין בעל גוון סגול עמוק וגוף מלא המאופיין בסיומת מתמשכת, בארומות של פירות יער עם נגיעות שוקולד מריר וטבק.

לפרטים נוספים באתר  או בטלפון: 054-8159930

יקב דני: החום האנושי

יקב דני (צילום: נתי נעים)
היקב זכה במדליות זהב וכסף במסגרת תחרות הטרה וינו|צילום: נתי נעים

יקב דני הוקם בשנת 2004, על ידי דני ג'יבלי, שבעיסוקו היומיומי הוא מנהל מכירות בענף הליסינג במשאיות. היקב ממוקם במרתף הבית במערב ראשון לציון, וכיום הוא מייצר כ-2,000 בקבוקים בשנה. ייצור היינות ביקב מתאפיין בעיקר מיינות אדומים יבשים מהזנים קברנה סוביניון, מרלו , פטי ורדו, שיראז, קברנה פרנק, ופטיט סירה. כל היינות שמיוצרים ביקב הם בלנדים שמורכבים מזני הענבים השונים הנ"ל. בנוסף, היקב מייצר יינות לבנים ויינות קינוח, ואחד היינות הפופולריים שמיוצרים כאן הוא יין קינוח מענבי מוסקט אלכסנדרוני.

רוב הענבים הנרכשים ביקב הם מכרמים באזור שפלת יהודה והרי ירושלים וענבי המוסקט באזור גדרה. היקב זכה במדליות זהב וכסף במסגרת תחרות הטרה וינו. כמות קטנה מיינות היקב נשלחים מעבר לים ומגיעים למונטריאול בקנדה ולמקסיקו סיטי.


יקב דני הוא יקב משפחתי, וכל העוסקים במלאכה הם בני המשפחה, כשמרכז המבקרים של היקב נמצא בפינת האוכל, בסלון הבית ובחצר, והמבקרים זוכים לאירוח משפחתי ונעים. הביקור הוא אינטימי ואישי, הכולל סיור קצר במרתף, הסברים אודות העשייה וכמובן - טעימה משותפת מיינות היקב, במהלכה מדברים על יין בכלל ועל יינות היקב בפרט. הטעימה מלוות בכיבוד חלבי והכל באווירה משפחתית נינוחה ונעימה ביותר.

חובה לנסות: בלנד אדום, מכיל שיראז, פטי ורדו, מרלו ומוסקטו. שילוב הזנים ייחודי ביצירת הבלנד ויוצר יין אחר, רגוע אך עוצמתי ביחד.

הביקורים ביקב בימי שישי בתיאום טלפוני מראש | לפרטים נוספים בטלפון: 054-7912672

 *את שלושת היקבים הללו ניתן לטעום בפסטיבלי היין בת"א (22.12)  ובקיסריה (19.1)

אצל פפו בכרם -  כשאומנות ויין נפגשים

יקב פפו (צילום: נתי נעים)
פפו מצייר על הבקבוק עבור כל מי שרוכש יין|צילום: נתי נעים

מדובר ביקב גראז' שנמצא באור הנר, ומייצר כ-700 בקבוקים בשנה. עובדה שכנראה תפתיע את רובכם, היא שהיקב קיים כ-20 שנה והחל בייצור יין לבני המשפחה כשלאט לאט החל למכור ולארח, אך לא להגדיל את הכמות מתוך אידאולוגיה.

אני תמיד טוען שכל הייננים הם אומנים, פפו הוא ההוכחה לכך. פפו יוצר בברזל ממוחזר תערוכות במגוון תחומים, אך הבולטות הן היצירות בנושא יין. מרתק גם לראות את התהליך בסדנת היצירה: ברזל שנזרק, ממוחזר ונהפך לאומנות. כל זה מתגמד לעומת היצירה הכי מרשימה של פפו לדעתי והיא התווית: בקבוקי היין לא מגיעים עם תווית, כאשר פפו מצייר על הבקבוק עבור כל מי שרוכש יין, כך שכל תווית שונה מהקודמת אך דומה בעשייה.

חובה לנסות : רוזה מענבי קריניאן, קליל, חומצי, פירותיי וכייפי. אני לא מכיר הרבה יקבים שלקחו את הענב הזה לכיוון של רוזה, אבל התוצאה מפתיעה ונעימה. יין שפשוט כיף לשתות במרפסת.

לפרטים נוספים בטלפון: 054-226-0772  (ארנון, הבן של פפו)

נתי נעים הוא מנהל קבוצת יין יקבים ומה שביניהם ובעל חברת היין MyYain
פרטים נוספים בעמוד
 הפייסבוק והאינסטגרם