בשבוע האחרון צצו בקשות של אלפי ישראלים שנתקעו ברחבי העולם והתחננו בפני ממשלת ישראל לחלץ אותם ולהחזירם לארץ מחשש שייחלו בנגיף הקורונה מעבר לים. בניגוד אליהם, מתברר שיש כ-15 ישראלים בסיני שהחליטו להיכנס אליה מבחירה כדי להישאר בה עד שמשבר הקורונה יחלוף והם לא רוצים שאף אחד יחלץ אותם. טוב להם.
ויוי אמבר מרמת גן שוהה בימים אלה בחוף 'מונאיילנד' שבראס א-שטן ודי מרוצה מזה שהיא לא צריכה להיות כלואה בתוך בית בישראל עקב הסגר שהטילה ממשלת ישראל. היא אפילו כתבה יומן על המצב.
"טוב לי פה. יש פה מרחבים, חופים מדהימים, אנשים מקסימים, לא חסר כלום. גן עדן, הפלא השמיני של העולם. זה עדיף מאשר להיות כלוא בארץ תחת סגר", סיפרה אמבר ל-mako. "אין פה תיירים אז גם אין ממי להידבק בקורונה. אתה לבד בחוף ויש המון שקט נפשי. יכולתי לחזור לארץ אבל העדפתי להישאר פה. אפילו השוטרים בסיני נחמדים ובאים לפה מידי יום לברר שהכול בסדר. דואגים שאנשים לא יעברו מאיזור אחד לשני. רוצים לשמור את סיני נקייה מקורונה".
לדבריה, החושות, בתי המלון והקמפיינים סגורים לחלוטין ולבעלי העסקים המקומיים נגרם נזק כספי כבד ביותר. ביום רביעי שעבר גם נסגר הגבול לסיני ואליה עד לסיום משבר הקורונה.
"כואב לראות את סיני ריקה מישראלים ותיירים. בעלי החושות והקמפנים נערכו לעשרות אלפי מטיילים שיגיעו במהלך חג הפסח ועכשיו הקורונה טרפה להם את כל הקלפים וגם להם קשה להתמודד עם המציאות החדשה", אומרת אמבר. " אבל הבדואים הם אנשים אופטימיים ומקווים שיהיה טוב".
יניר אביטל, צעיר ממרכז הארץ, נכנס לסיני יום לפני שהגבול נסגר בהוראת שר הפנים, והוא די מרוצה מזה שנשאר "מאחור", באזור נואיבה.
"כיף לא נורמלי להיות פה. אוירה של נופש חלומי. כל דבר עדיף מאשר להיות סגור בבית בארץ תחת סגר", הסביר אביטל. " המטרה של המקומיים היא לשמור על סיני נקייה מקורונה כך שלאחר כל המשבר יגיעו לפה המון ישראלים ותיירים מכל העולם. השוטרים דואגים לנו מאוד ומבקרים מידי יום לברר שהכול בסדר".
אביטל מציין שיש סגר בין אזורים בסיני על מנת לשמור על בידוד. "בינתיים לא היה דיווח על מישהו פה שנדבק בקורונה. כל הבלגן זה בקהיר. פה נקי וסבבה".
לדבריו, כואב לו על חבריו המקומיים, אנשי עסקים, שלקחו הלוואות של מאות אלפי דולרים לשפץ את החדרים והקמפנים והחושות ונתקעו בלי יכולת להחזיר את הכסף בגלל שאין ישראלים. "הם בנו על פסח ועל הקיץ. שיפצו חדרים, החליפו מזגנים, השקיעו המון כסף מתוך מחשבה שהחג יביא איתו עשרות אלפי ישראלים, אבל הקורונה הרסה להם הכול".
גם לי חן מרמת גן, המתגוררת בדיונה הקטנה בנואיבה, סיפרה כי סיני נראית עצובה מאוד ללא התיירים. "אני גרה פה שנתיים וזה כמו חלום. אני פה מבחירה, וזה המקום הכי בטוח בעולם מקורונה".