ההקלות מהסגר השלשי כבר כאן, התלמידים יצאו לחופשת הפסח, היום (ג') כולם מצטרפים אליהם לכבוד הבחירות ועוד רגע חול המועד מגיע ונראה שלכל מקום אליו נפנה נתקל בהמוני אנשים שמנצלים את זכותם הטבעית לטייל ברחבי הארץ.

בדיוק לשם כך ביקשנו מאנשי קק"ל להמליץ לנו על מספר מקומות יפים ופחות מוכרים, שזו בדיוק התקופה לבקר בהם. "הטבע מתעורר יחד עם חזרתם של אזרחי ישראל היקרים לחיקו", אומר אלי ידיד, מנהל קליטת קהל בקק״ל. "אחרי תקופה ארוכה של סגר, הציבור צמא לאוויר הפתוח, למרחבים ולירוק שמסביב".

"גם בחג הפסח היערות והפארקים של קק"ל פתוחים ומוכנים לציבור המטיילים ללא עלות כמו במהלך כל השנה. אנו קוראים לקהל הרחב להגיע ולחגוג איתנו, אך מבקשים באותה נשימה לא לשכוח להשאיר את השטח נקי לאחר הביקור."

פינת החמד בעין גבר

צפון הגליל

בתוך יער בירייה מסתתרת פינת חמד פחות מוכרת ואליה מגיעים דרך צומת עין זיתים. הכניסה אליה נעשית דרך יער פאול האריס. אמנם בעין גבר לא מתאפשר בתקופה הזאת לשכשך במים אבל החוויה שווה. נקבת המעיין תועלה לבריכה כבר בתקופת המנדט הבריטי, טרם הקמת המדינה. מהמקום ניתן לצפות במעיינות נבוריה ולמצפור "התלוי" הממוקם על דרך הנוף וכולל תצפית יפיפייה על הרי הגליל העליון, הגולן והחולה.

מעל המעיין נמצא מבנה עוד מהתקופה הבריטית ולידו בריכת איגום קטנה. משם אפשר להמשיך ל"עמק הבּוֹטְנָה", (השם העברי של הפיסטוק), והעץ שעליו גדל המעדן הזה הוא אלת הבוטנה עצי אלת הבוטנה (פיסטוק חלבי), מגוונים את היער.

יער ביריה - עמק הבוטנה (צילום: דרור ארצי)
עמק הבוטנה|צילום: דרור ארצי
עין גבר יער ביריה (צילום: כאמל עליאן)
עין גבר|צילום: כאמל עליאן

עין גבר יער ביריה (צילום: כאמל עליאן)
עין גבר|צילום: כאמל עליאן

איך מגיעים למקום? דרך כביש 886 - מצומת עין זיתים צפונה בכביש 886, לאחר כ 2.2 קילומטרים נפנה מזרחה לדרך הנוף בירייה עמוקה.


הפסגה של הר יונה

גליל תחתון

בפסגת הר יונה, שהוא ההר הגבוה ביותר בגליל התחתון, אפשר לראות באביב את מופע הפריחה המרשים ביותר של האיריס הנצרתי. כמו כן, צבעונים רקפות, כלניות, עריוני צהוב, פשתה ועוד. בנוסף, נשקפים מכאן נופים יפים (360 מעלות) של הגליל התחתון. מומלץ להגיע בעונת האביב ובמיוחד באמצע חודש מרץ אז פורחים האירוסים.

הר יונה (צילום: יעקב שקולניק ארכיון הצילומים של קקל)
הר יונה|צילום: יעקב שקולניק ארכיון הצילומים של קקל

איך מגיעים למקו?: ההר נמצא סמוך לנוף הגליל (נצרת עילית) והכפר עין מאהל.


הפתעה קסומה בלב היער בעין כובשים

צפון

בתוך יער חניתה נמצא מקום נפלא וקסום - מעיין עין כובשים. שנים היה זה מקום שרק מעטים ידעו והכירו, אך בשנים האחרונות קק"ל שיקמה את המקום ועכשיו המים זורמים בו. שביל קצר שאורכו כ-100 מטרים ומדרגות עץ יביאו אותנו אליו. השביל עובר בלב חורש ולאורכו זורמים בחורף ובאביב מי הפלג הקטן הנובעים מהמעיין. גרם המדרגות שירד לבריכה נותר כמעט שלם כנראה מהתקופה העות'מנית.

שביל הבאר יער חניתה (צילום: סוכנות ג'ני)
שביל הבאר|צילום: סוכנות ג'ני

שביל הבאר יער חניתה (צילום: סוכנות ג'ני)
צילום: סוכנות ג'ני

איך מגיעים למקום? נוסעים לשלומי ומשם לדרך נוף יער חניתה ולחניון חומה ומגדל


הסודות של עמק אילון

מרכז

בפארק איילון קנדה נמצאת פינה קסומה עם נקודת תצפית נפלאה לעבר עמק איילון, גבעות מודיעין, המדרונות הדרומיים של השומרון ומרחבי מישור החוף. במקום מרחב עשיר של נופי חורש טבעי, מדרגות חקלאיות ישנות שצומחים בהן עצי בוסתן, ואתרים מעיר המרחצאות הקדומה אמאוס.

את הסודות של העמק אפשר לגלות בביקורים חוזרים, אז נחשפים שרידי אמות מים מהתקופה הרומית ונהנים מכניסה לאגמים שבמעיין התמרים.

פארק קנדה (צילום: כאמל עליאן)
פארק קנדה|צילום: כאמל עליאן

פארק קנדה (צילום: כאמל עליאן)
פארק קנדה|צילום: כאמל עליאן

איך מגיעים למקום? דרך החלקה המערבית של הפארק, ממערב לכביש 3.


מגדל תצפית אדוריים  

דרום השפלה

ביער אמציה נמצא מגדל תצפית הממוקם בתוך נוף פסטוראלי החובק את רוחות השמים. במקום מגדל תצפית אדוריים השוכן בגובה 408 מטר מעל פני הים, דרומית לנחל אדוריים ולדרך הראשית שעברה לאורכו משדרת ההר המרכזית למישור החוף. בראשית ישראל הוקם כאן מגדל להשאת משואות, אמצעי להעברת מסרים טרם הווטסאפ. לימים, יערני קרן קימת שזיהו את הנקודה הגבוהה, הקימו בסמוך אליה מגדל תצפית אש ממנו נטרו את היער.

יער אמציה (צילום: אלבטרוס)
יער אמציה|צילום: אלבטרוס

יער אמציה (צילום: אלבטרוס)
יער אמציה|צילום: אלבטרוס

איך מגיעים למקום? מגדל תצפית אדוריים יער אמציה.


מקום המחשבות במצודת גלאון

הרי ירושלים

מצודת גלאון שביער גוברין מהווה מקום לחשיבה וחיבור להיסטוריית המאבקים על ארץ ישראל, מצודה כנענית בניהול מצרי. יצאנו ממצרים התיישבנו ממזרח על גב ההר והפלישתים שהגיעו ממערב לא הותירו לכנענים ברירה. המקום מאוד מתאים לרוח התקופה - ימים של פסח, מעבדות לחירות, עדות לכך ש"אימפריות נופלות".

מצודת גלאון ביער גוברין (צילום: טלילה ליבשיץ)
מצודת גלאון|צילום: טלילה ליבשיץ

איך מגיעים למקום? מצודת גלאון יער גוברין.


חזרה לימי התנ"ך בית החווה ביער מורן

גבעות השפלה קרוב לקרית גת

בית חוות מרשם הוקמה בסוף המאה ה-7 לפנה"ס בתקופת בית ראשון. במקום חורשת אורנים פסטוראלית ואתרים ארכאולוגים. יושבי המקום התקיימו במתחם החקלאי, בנו מתקנים וחצבו גתות ובורות מים בסלע. חלפו אלפיים שנים ומולם הוקמה חוות בודדים המתפרנסת מאותם גידולים של דגנים, כרם ועדר כבשים הרווה מבור המים הקדום. השהייה במקום נעימה בכל השנה, גם בימי קיץ לוהטים אבל בתקופה הזאת במיוחד.

בית חווה מרשם ביער מורן (צילום: טלילה ליבשיץ)
חוות מרשם|צילום: טלילה ליבשיץ

בית חווה מרשם ביער מורן (צילום: טלילה ליבשיץ)
צילום: טלילה ליבשיץ

איך מגיעים למקום? בין קיבוץ להב ליישוב נטע ומשם לבית חווה מרשם יער מורן.