אין הרבה מקומות בארץ שנעים לשוטט בהם במהלך הקיץ החם, בטח שלא ערים. בדיוק בגלל זה, בכל פעם שמתחיל להיות בלתי נסבל, אני מוצא את עצמי מטפס לכיוון ירושלים. אין ספק שגם בה לא ממש קר ביולי-אוגוסט, אבל בהחלט יותר נסבל מערי המרכז או החוף, בערב יכול להיות ממש נעים והאווירה של חו"ל  מוסיפה אפקט מקרר. 

לכל אלה תוסיפו את העובדה שלפני עשרה ימים נפתח פסטיבל "אוטו אוכל", שצפוי להימשך עד סוף אוגוסט (אחרי זה פשוט נהיה קר מדי), וקיבלתם את כל הסיבות שבעולם לבקר בעיר הבירה בקרוב. וגם בדרך אליה יש לא מעט מה לראות ולעשות.

עולים לירושלים

עצירה ראשונה: חאן שער הגיא

התחנה הראשונה שלנו בתחילת העליות לירושלים היתה חאן שער הגיא, אתר המורשת של רשות הטבע והגנים, שהוא למעשה מוזיאון אינטרקטיבי מרתק, בו המבקרים לוקחים חלק, והוא מתעד ו"מוריד לקרקע" את סיפורי המצור שהיה על העליות לירושלים בימי הקמת המדינה. הביקור נעשה במסלול מובנה, מקורה וממוזג, במהלכו עוברים דרך חללים שונים. בחלקם רואים עדויות של נהגים ולוחמים, באחרים לוקחים חלק בקבלת החלטות ומסיימים עם הרגשה קשה ואופטימית במקביל. היה מעלף.

שער הגיא - 2 (צילום: יניב כהן)
צילום: יניב כהן

 ירושלים (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

חאן שער הגיא | שעות פתיחה: א'-ש' 8:-17:00, סיור יוצא כל רבע שעה, מומלץ מגיל 10 | מחיר כניסה: מבוגר 22 שקלים, ילד 9 שקלים, חינם למנויי מטמון | לפרטים: באתר


עצירה שנייה: יקב קסטל

רגע לפני שהגענו לעיר הבירה עצרנו ביקב קסטל שבמטה יהודה, אזור שהוכר כיעד יין אפליסיון (אזור יין בו גם מגדלים את הענבים). יקב קסטל, אחד מהיקבים הגדולים באזור זה, התחיל כמקום משפחתי וקטן בשנת 1992, גדל לאט לאט, וכיום הוא מייצר כ-400 אלף בקבוקים בשנה.

למרות זאת, אלי בן זקן, הבעלים והמקים של היקב, מציין שהמשפחתיות לא נעלמה ושלושת ילדיו כבר מעורבים בעסק. היין טעים, הסיור מעניין והאווירה הפסטורלית מושלמת. שווה לעצור רגע לפני שנוחתים בעיר הכי גדולה בארץ.

 ירושלים (צילום: אלעד ברמי)
היין מעולה|צילום: אלעד ברמי
 ירושלים (צילום: אילן ארנון)
הסיור מרתק|צילום: אילן ארנון

 ירושלים (צילום: אלעד ברמי)
אווירה מעולה|צילום: אלעד ברמי

יקב קסטל, יד השמונה | שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-16:00, ו' 10:00-13:00, סגור בשבת | מחיר: 45 שקלים ל-5 טעימות, 79 שקלים לפלטת גבינות, 125 שקלים לטעימות אוכל וסיור | לפרטים: באתר

"שישי פתוח ביקב קסטל": קונספט אירוח חדש, במסגרתו מציע לכם חוויית טעימות ממגוון יינות היקב המוצעים לרכישה בכוסות ובבקבוקים, דוכני אוכל טעימים במתכונת ספיישל מתחלף, בליווי מוזיקה של להקת Senor Aroshas ואווירה קייצית נעימה. מתי? 14.7, 8.9, 13.10. מחיר כניסה: 50 שקלים כולל כוס יין. להזמנת מקום


נוחתים בעיר הבירה

פסטיבל אוטו אוכל

הסיבה המרכזית לשמה עלינו לירושלים היא פסטיבל אוטו אוכל שמתקיים בגיא בן הינום זו השנה השביעית (או השישית, תלוי איך סופרים) ונראה שמשנה לשנה הקונספט הופך למדויק, נעים ונגיש יותר. זה מתחיל בבחירת המתחם הגדול שלא מרגיש צפוף, ממשיך בגיוון של הפוד טראקס (7 שמתחלפות בכל שבועיים), המחירים (המנה הכי יקרה וגדולה בכל אוטו היא 45 שקלים, יש גם ב-35 שקלים ויש גם אופצייה טבעונית), ומסתיים בפעילויות, הופעות והאווירה שמסביב לאוכל. נראה שחשבו כאן על הכל, אפילו כוס הבירה היא רב פעמית כדי לא להשתמש בכלי פלסטיק.

הפחד הכי גדול באירועים כאלה זה שהם יהיו צפופים, עם תורים ארוכים בכל דוכן ואוכל שלא שווה את ההמתנה. אני יכול להעיד שאף אחת מהחששות הללו לא התממש בזמן שביקרנו במקום. מעל הכל - האוכל היה פשוט מעולה והמנות גדולות.

מה שעוד כדאי לדעת זה שהחנייה כאן קשה מאוד (עד בלתי אפשרית) ומומלץ להגיע בשאטלים ממתחם התחנה. לא צריך להירשם מראש ובכל זמן נתון יכולים להיות במתחם עד 2,000 איש. שתי מנות לגמרי מספיקות כדי להתמלא לגמרי, אז עשו סיבוב מקדים לפני שתקנו, כדי לבחור את השתיים שלכם. הקינוח זו כבר קיבה אחרת. פנו לכם לפחות שעה וחצי כדי ליהנות גם מההופעה בערב וגם משיטוט איטי בין הפוד טראקס.

 ירושלים (צילום: דור פזואלו)
צילום: דור פזואלו
 ירושלים (צילום: דור פזואלו)
צילום: דור פזואלו
 ירושלים (צילום: דור פזואלו)
צילום: דור פזואלו

 ירושלים (צילום: דור פזואלו)
צילום: דור פזואלו

פסטיבל אוטו אוכל, גיא בן הינום, ירושלים | שעות פתיחה: ג'-ה' 18:00-23:00, הפסטיבל נמשך עד ה-28.8 | מחיר: כניסה בחינם, מנות החל מ-35 שקלים | לעוד פרטים: באתר


ישנים בוולדורף אסטוריה

את הלילה שלנו העברנו בוולדורף, אחד המלונות הכי טובים בעיר ובארץ בכלל. ולא שהיינו צריכים עוד הוכחה לכך, אבל לפני כמה ימים הוא דורג במקום הרביעי מבין המלונות במזרח התיכון ואפריקה. ואכן, מרגע שנכנסים למלון מתחיל אפקט הו"וואו" (את הדלת למלון פותח שוער עם חליפה ומגבעת).

העיצוב הקלאסי והמרשים של הלובי וחלל הכניסה, חדרי השינה המרווחים והיפים (עם מכונת נספרסו, מקלחת ודוש, מיטה נוחה וכל מה שצריך להיות בחדר ברמה גבוהה) ועד ארוחת הבוקר שמוגשת בקונספט המנצח של בופה לצד הגשת מנה עיקרית לשולחן. הלינה בוולדורף היא לא זולה. בכלל לא. אבל השירות והרמה בהחלט בהתאם. 

זה המקום לציין שבמלון יש גם שלוש מסעדות, אחת שנפתחה הקיץ בטרסת הגן בחוץ, וספא עם בריכה מקורה.

 ירושלים (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
 ירושלים (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

וולדורף אסטוריה (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון

וולדורף אסטוריה, גרשון אגרון 26, ירושלים | מחיר: החל מ-1,900 שקלים ללילה | לעוד פרטים: באתר


ביקור במוזיאון לאמנות האסלם

רגע לפני שירדנו בחזרה לחיים האמיתיים בתל אביב, עצרנו לביקור במוזיאון לאמנות האסלאם. במוזיאון מספר תערוכות קבועות, כמו למשל תערוכת השעונים המרשימה, והחל מיום שישי האחרון נפתחה בו תערוכת "סיפורי טעמים". 

התערוכה התקופתית יוצאת למסע רב חושי בעקבות האוכל של העולם הערבי לאורך 1,500 שנה. במהלך החודשים שתתקיים התערוכה אף יתקיימו בה ימי סיור מיוחדים שישלבו גם אוכל.

מוזיאון אמנות האסלם, הפלמ"ח 2 ירושלים | שעות פתיחה: ב'-ד' 10:00-15:00, ה' 10:00-19:00, ו'-ש' 10:-14:00, סגור בראשון | מחיר כניסה: מבוגר 44 שקלים, ילד 25 שקלים | לעוד פרטים: באתר

תערוכת "סיפורי טעמים" תפתח ביום שישי ה-14.7 | לעוד פרטים: באתר


סדנת אוכל בשוקרייה

כדי לסיים עם טעם טוב, הגענו לסדנת הכנת מעמולים. סדנאות הבישול בשוקרייה החלו במהלך הקורונה, במטרה להנגיש חומרי גלם מהעיר העתיקה, וכיום ניתן לתאם סדנה מותאמת אישית או להצטרף לסדנאות מובנות שמתקיימות במקום. ואם אתם לא בעניין של להכין לעצמכם אוכל, אתם מוזמנים לבקר בארוחות הבוקר שמתקיימות כאן בימי שישי.

שוקרייה, המלך ג'ורג' 37 ירושלים | שעות פתיחה: סדנאות בתיאום מראש, ארוחת בוקר ביום שישי 8:30-12:30 | לעוד פרטים: באתר