זה כבר הפך לטרנד: בחורף האחרון אילת הציגה מגוון מרשים של פסטיבלים שהופק על ידי רשתות המלונות הכי גדולות. בתוך כך, חברת ישרוטל קיימה בסוף השבוע הקודם את פסטיבל "יאם", ראשי התיבות של "ישרוטל, אוכל ומוזיקה", שחיבר בין כמה מהשפים המובילים במדינה להופעות מוזיקליות. המטרה של הרשת היא להפוך את הפסטיבל, שהתקיים לראשונה אי פעם, למסורת שנתית.
הפסטיבל, שהביא לעיר כ-1,700 נופשים, התחלק בין 4 מלונות של הרשת בעיר, ובכל אחד מהם עמד שף מוביל ובנה תפריט לארוחות הערב. במלון המלך שלמה, שם התארחנו, עמד השף אבי ביטון, במלון אגמים השף יוסי שטרית, ברויאל ביץ' רז רהב, ובמלון ספורט קלאב דר' נוף עתמאנה.
הבעיה הכי גדולה באירוע כזה היא תחושת הפספוס מכך שאי אפשר לטעום ולחוות מהכל.
איך היה האוכל?
בחמישי, ערב פתיחת הפסטיבל, סעדנו בחדר האוכל של מלון המלך שלמה, אשר אירח כאמור את השף אבי ביטון. למי שלא מכיר את המלון, מדובר בחדר אוכל גדול מאוד, שהיה די צפוף. אפשר לומר בכנות שמדובר בארוחה משודרגת לחדר אוכל רגיל של בית מלון, אך יחד עם זאת, אם היינו במסעדת שף כנראה שהיינו מרגישים מאוכזבים. משהו בניסיון להפוך את חדר האוכל לחוויה קולינרית, פחות צלח.
מכאן הדברים רק השתפרו, בערב השני הגענו לארוחת שף של רז רהב אל מול בריכת המלון, רהב, הבעלים של מסעדת היוקרה OCD, כבר מזמן נחשב לאחד מהשפים הטובים בארץ ולהזמין מקום למסעדה שלו נחשב למשימה בלתי אפשרית, ומזל שיש פסטיבל באילת כדי לטעום את המנות שלו. הארוחה ברויאל ביץ' הצליחה להפתיע אותנו ולהוכיח שיש דבר כזה בופה יוקרתי. למרות השיטה הידועה לשמצה של גסטרונומים מלאים באוכל למילוי חופשי, האווירה בבריכה השקטה של המלון, יחד עם האוכל האיכותי של רהב יצר את אחת הארוחות הטעימות שאכלנו בחיינו, שוב גם כאן, הבעיה הכי גדולה היתה שלא הצלחנו לטעום את הכל.
מלבד ארוחות הערב של השפים, הפסטיבל גם הציע ארוחות בוקר במסעדת המלון, שהציעה ירקות טריים, גבינות איכותיות, מאפים, לחמים, ביצים בכל צורותיהם וקפה. או במילים אחרות ארוחת בוקר מלאה וטובה.
אם במקרה רצינו לנשנש משהו בין ארוחת הבוקר לארוחת ערב, תמיד יכולנו לקפוץ לטרקלין של המלון שסיפק לנו ירקות, מטבלים, לחמים ושתייה קרה וחמה. בנוסף לאוכל התווסף לו נוף חביב מהקומה ה-12, שולחנות נוחים ואווירה נינוחה.
לא רק אוכל - גם הופעות וסדנאות
עוד אטרקציות שהציע הפסטיבל היו סדנאות שהתקיימו אחת לשעה בבוקר של היום השני. כך, בסדנת הקפה למדנו להבדיל בין זנים שונים ומה מייחד טעמים. לאחר מכן ניסינו ללכת לסדנת קוקטיילים אך גילינו שהכל היה כבר מלא.
אחר הצהריים התקיים אירוע בשם "קבלת שבת צבעונית" עם פוד טראקס של השפים נדב ודניאל, הלל גרדי (מאסטר שף) ושף אוהד לוי והופעה של אביהו פנחסוב. האוכל בפוד-טראקס היה בתשלום והתורים שהשתרכו היו ארוכים. ההופעה עצמה הקפיצה היטב את הקהל.
את הערב השני של הפסטיבל סיימנו בהופעה, או יותר נכון מסיבה, של דלית רצ'יסטר כולל שלושה שירי פריצה של רן דנקר. בשירים של דנקר הג'אספר התעורר לחיים והפך לרחבת ריקודים אנרגטית. באותו הזמן הופיעו בשאר המלונות גם מיכה שטרית וגם פבלו רוזנברג אך דנקר הצליח למלא עד אפס מקום את בר הג'אספר. מי שלא הגיע לפחות שעה מראש כבר לא יכל למצוא מקום.
הפסטיבל הסתיים עם ארוחת בוקר במלון, שאחרי כל הטירוף הקולינרי, היה עצוב לעזוב ככה את העיר.
הסנונית הראשונה
עונת הפסטיבלים באילת עושה טוב לעיר. פסטיבל יאם היה כאמור הראשון מסוגו ואין ספק שהוא רק ישתכלל, ישתדרג וישתפר. הרעיון להביא את השפים הטובים בארץ, שביום יום קשה להשיג שולחן במסעדות שלהם, לפסטיבל מרוכז שמאפשר לטעום את המנות שלהם הוא טוב מבורך. עכשיו רק צריך למצוא פתרון לרצון לטעום הכל. אנחנו מתחילים לצום מעכשיו לשנה הבאה.
המחירים: החל מ-1,378 שקלים ללילה ועד ל-2,100 שקלים ללילה לחדר זוגי לחצי פנסיון/הכל כלול (בהתאם לסוג המלון) וכניסה לאירועי הפסטיבל.
*הכתב היה אורח של הפסטיבל מטעם ישרוטל