בימים בהם התיירות בשפל ואנשים רבים מגויסים, לא מעט עסקים נאבקים לשרוד, לרבות עסקי תיירות חקלאיים. אספנו עבורכם כמה לוקיישנים שעוסקים בתיירות חקלאית במרחב התיירות השקט של עמק יזרעאל, במטרה לסייע לכל הצדדים: לעסקים מצד אחד ולמי שמחפש מקום לברוח אליו לכמה רגעים של שקט מצד שני.
קטופותי – בית לחם הגלילית
בשדות מושב בית לחם הגלילית, ליד חוות התבלינים, נמצא מתחם קטיף עצמי למשפחות המאפשר למבקרים חוויית קטיף עצמי וטעימות של פירות, ירקות, תבלינים ופרחים. הגידולים והקטיף משתנים לפי עונות השנה והתחדשות השדה.
במקום ניתן למצוא פירות שונים כגון: תותי שדה, אוסנה, גויאבה תותית, פירות הדר, וענבים. ירקות כגון עגבניות שרי, מלפפוני חממה, גזר בצבעים, כרוב, כרובית, ברוקולי, תפוחי אדמה, חצילים, קישואים, תירס, סלק, לפת, קולורובי, אפונת גינה, עגבניות, שעועית ירוקה, במיה, לוביה,פלפל אדום, פלפל חריף, בצל ירוק. וכמובן גם תבלינים: פטרוזיליה, כוסברה, שום, מרווה, רוזמרין, גרניום, זוטה לבנה, מליסה, נענע וסטיביה. הגידולים זמינים בהתאם לעונות השנה וניתן להתעדכן בדף הבית של קטופותי כדי לדעת מה זמין כרגע לקטיף.
פרטים נוספים כולל ימים ושעות פעילות ניתן למצוא באתר הבית של קטופותי או בטלפון: 054-5507480
בית הבד של משפחת גלילי
במושב בית לחם הגלילית, בין בתי האבן הטמפלרים ליער אלונים עתיק, נמצא כרם הזיתים של משפחת גלילי לצד בית בד בוטיק לייצור שמן זית כתית מעולה בשיטה אקולוגית ובאיכות קפדנית. במקום פועל גם מרכז מבקרים המציע חוויה גלילית ייחודית של טעמים וריחות הכוללת : הדרכות בבית הבד, סדנא לטעימות של שמן זית וסיורים בכרמי הזיתים.
ההדרכות הסיורים והסדנאות מתקיימות בימים א’-ה’ לקבוצות בתאום מראש. בסופי שבוע וחגים ניתן לבקר בחנות בשעות הפעילות.
לפרטים נוספים: 04-6899779
בית הפלפל
חממה ומשתלה שכל כולה פלפלים חריפים. מעל 200 זנים של פלפלים חריפים נדירים ואקזוטיים גדלים כאן. תוכלו ליהנות מסיור מודרך בחממה ולקבל ייעוץ והדרכה לגידול הפלפלים השונים, לטעום אבקות חריפות המיוצרות מהפלפלים שגדלים בחממה ועוד.
ימים ושעות פתיחה: א' - ה', בין השעות 08:00-12:00 ואחה"צ בין השעות 16:00-18:00; בימי שישי בין השעות 08:00-14:00. בתאום מראש בלבד.
איך מגיעים? בית הפלפל נמצא בבית לחם הגלילית. בווייז": בית הפלפל – בית לחם הגלילית".
לפרטים נוספים: 050-6274954
משק אופיר
בחורשת האקליפטוס הפסטורלית, ביישוב אלון הגליל, נמצאים יקב הבוטיק, הכרם והמכוורת של משפחת אופיר. במרכז המבקרים של המשק, הבנוי בקתת עץ ייחודית מהרי האפלצ'ים בוירג'יניה, מוזמנים המבקרים לשמוע את סיפורו של המשק המשפחתי, לטעום ולרכוש ממגוון היינות והדבשים המיוצרים במקום וליהנות מסיורים מודרכים, או מחוויה של טעימות יין עם גבינות ולחם ומארזי פיקניק מפנקים.
בנוסף, בסופ"ש תוכלו ליהנות מהפודטראק של משק אופיר: תחנת קפה במשק. תחנת הקפה מלאה בכל טוב מתוצרת המשק כריכים ומאפים משובחים בעבודת יד.
שעות פתיחה: שישי ושבת בין השעות 10:00-15:00
דרך התבלינים
משפחת ציטרשפילר מגדלת תבלינים כבר למעלה מ- 50 שנה. אבי ציטרשפילר, בעלי החווה, ספג מילדות ערכי חקלאות, נוף, טבע ואדם תוך שהוא זוכה לגדול ולגדל תבלינים יחד עם אביו צבי ז”ל מחלוצי ענף התבלינים בארץ. את החותם המקצועי לעולם התבלינים הוא רכש לאחר השירות הצבאי בלימודי הפקולטה לחקלאות ומאוחר יותר בלימודי נטורופתיה.
במשך 20 שנה עובד אבי ציטרשפילר ברציפות בגידול, עיבוד, ייצור ושיווק תבלינים וצמחי מרפא בארץ ובעולם. בשנת 2003 החליט לממש את חלומו ולהפיץ את חזון התבלינים לכל בית בישראל. כך נולדה חוות דרך התבלינים, קונספט תיירותי ייחודי של מרכז מבקרים לעולם התבלינים וצמחי המרפא. חוויית חושים וצבעים עוצמתית ומרגשת בצורת שוק פתוח של מאות תבלינים וצמחי מרפא (שוק התבלינים הגדול בארץ) , פעילות חווייתית מגוונת לכל המשפחה הכוללת הרצאות מרתקות, סדנאות ופעילויות יצירה, סיורים בטרקטור, קטיף ועוד.
מומלץ להתעדכן בפעילויות השונות באתר חוות דרך התבלינים, או בטלפון: 04-9533405