איך עברה הערבה למרכז הבמה?
אחרי שחנכו את רמון – נמל התעופה הסמוך ליישוב באר אורה, והשיקו בקיץ האחרון את מלון הבוטיק היוקרתי סיקס סנס בשחרות, החל גם צונמי של יזמים, מלונאים ומשקיעים, שמגלים עניין רב ובודקים אפשרויות להקמת מלונות במרחב.
הערבה נמתחת לאורך 180 ק"מ של כביש מדברי (המקטע האחרון של כביש 90), שמתחיל בצומת הערבה וירידות סדום, ומסתיים בשלט "ברוכים הבאים לאילת". אחרי שנים שאמרו עליו שהוא הכביש הכי משמים בארץ, אנחנו כאן כדי לספר לכם שהדרך הארוכה הזו טומנת בחובה שפע של הפתעות ששווה מאוד להגיע אליהן. בכל פנייה שתפנו מהכביש לאחד מהמושבים, הקיבוצים והיישובים, וגם בפניות לדרכים הצדדיות, תגלו מגוון עצום של אתרים, אטרקציות ומסלולי טיול – ברגל, באופניים, ברכב רגיל או ברכבים שטורפים את השטח.
הערבה מחולקת לשניים: אזור הערבה התיכונה, שתחילתו בירידות סדום וסופו במושב פארן; ואזור הערבה הדרומית – חבל אילות: מהמושב עידן ועד אילת. באזור התיכון ישנם שבעה מושבים ושני יישובים, והאזור הדרומי כולל 10 קיבוצים ושני יישובים. כבר שנים נשמעים דיבורים על איחוד מועצות, כולל סיפוח של אילת והמועצה המקומית תמר (אזור ים המלח), מה שעשוי להעצים את כוחן ויכולותיהן הכלכליות.
גם אם אתם לא ממש מאוהבי המדבר, קשה להישאר אדישים אל מול המרחבים, הנופים, המצוקים, רכסי הרים והאיים הירוקים – המושבים והקיבוצים, שהם סוג של נווה מדבר שהקימו חלוצים ואמיצים שבחרו להתיישב במדבר, להפריח את השממה ולהקים שם את ביתם. אלה, וגם מזג האוויר הנוח לטיולים בעונות הסתיו-חורף-אביב, בעלי החיים הלא שגרתיים, החקלאות החדשנית, אתרי הלינה והנופש המגוונים וההתעוררות של הסצנה הקולינרית ותרבות הבילוי הלילית – הפכו כולם את הסביבה למוקד משיכה להמונים.
"הישראלים גילו את המרחב התיירותי של הערבה הדרומית, ואת פארק תמנע בפרט", אומרת ליטל שמואלי, מנהלת התיירות של האזור. "ההוכחה היא הגידול שאנחנו עדים לו במספר הלינות של משפחות ישראליות לעומת שנים קודמות, לצד הגידול הניכר במספר הכניסות לפארק. המטרה שלנו היא ליצוק תוכן תיירותי איכותי לתוך המרחב המדברי ולהציע מגוון רחב של פסטיבלים, חוויות מדבר וקולינריה".