שם: בריאן דאן
אביבים: 20
מגיע אלינו מ: ארצות הברית
פגשנו אותו ב: יפו

שם ראשו על הכר: "בשכונת פלורנטין בתל אביב".
לפרנסתו: "סטודנט לכלכלה סביבתית באוניברסיטת ברקלי. כרגע אני בהתמחות קיץ בקרן ההון סיכון Terra Venture Partners, בחממת הסטארטאפים של הקרן הממוקמת ביוקנעם".
אוהב: "כדורגל, סקי, טיפוס הרים, ריצות על החוף, לשיר במקלחת, לרקוד במקלחת, ואנשים, אנשים זה דבר מדהים".

עוד ב-mako חופש:

אובססיה: העיר שלי לוי לא יכולה לחיות בלעדיה
יין ללא הגבלה: ביקרנו ביקב אסף
דרך נפלאה לראות עולם: צאו לשייט נהרות

פז"מ

"אני בישראל כחודש וחצי ונותרו לי עוד שבועיים, באתי במטרה לקבל כלים פרקטיים דרך התמחות מאתגרת בתעשיית ההיי-טק הישראלית, להרגיש קצת מהחוויה של 'סטארט-אפ ניישן' והחדשנות במדינה הזאת באופן אישי – נכון לעכשיו, ישראל עולה על הציפיות שלי".

למה דווקא לכאן

"אני כאן במסגרת תכנית 'TAMID', ארגון ללא מטרות רווח המאפשר לסטודנטים לפתח יכולות עסקיות במסגרת ייעוץ כלכלי לסטארטאפים בישראל, הארגון מאפשר לסטודנטים המצטיינים להגיע לישראל ולחוות באופן אישי, תוך עבודה בחברות היי-טק את תחושת היזמות בישראל".

תייר מזדמן, בריאן 2 (צילום: צילום ביתי)
"אוהב לטפס על הרים, לרוץ על החוף, לשיר ולרקוד במקלחת"|צילום: צילום ביתי

Travel List

"בינתיים – ניצנה, עכו, קצרין, יקנעם, ירושלים, הרצליה וכמובן – תל אביב. מתוכננות נסיעות נוספות למצדה וים המלח. אני אוהב מאוד את הטבע המיוחד, מקווה שיצא לי לטייל גם בבית ינאי ובאילת".

עברית קשה שפה

"ארבעת המילים היחידות שלמדתי בעברית, היו אלו שחברי חזרו עליהן פעם אחר פעם אחר פעם, 'ברוך', 'אתה' 'ה'' 'אלוהינו' – מילים שלצערי לא היו מאוד שימושיות בפעילויות היומיום. אבל האמת שהפכתי לאמן בזיהוי תנועות ומחוות גוף, כוונות, ואפילו קצת מהשפה כאשר מישהו מנסה להגיד לי משהו. רוב האנשים מדברים אנגלית טובה, אז מחסום השפה לא מהווה בעיה משמעותית".

המסעדה הכי טובה פה

"כסטודנט, המסעדה שהכי אהבתי היא – 'סלימי', אוכל מעולה ואותנטי במחיר משתלם מאוד ואווירה נינוחה, גם קרוב מאוד לדירה שלי – בנחלת בנימין".

האוכל הכי טעים פה

"שקשוקה! שילוב של המרכיב הכי טעים בארוחת הבוקר, עם תרופה להאנגאובר ומקבלים שקשוקה".

הבר הכי טוב

"אני אדם נאמן, לכן הבר שלי הוא 'פימפינלה', שירות מצוין, מוזיקה טובה ואווירה נינוחה. והכי חשוב מנת הפיש אנד צ'יפס הטובות שאכלתי. הם גם מפנקים בצ'ייסרים של 'אבסינט'".

הדה בסט של הדה בסט פה

"האוכל, התרבות, האנשים, הברים, החופים. כל מי שפגשתי היה סופר חברותי וסייע בכל דבר, לכל מקום שאני הולך אנשים תומכים ומעודדים אותך. גם כשאני עובד ב-TERRA, מצד אחד לא מפסיקים לאתגר אותי ומהצד השני תמיד שם ללמד ולתמוך".

טעון שיפור

"שלושת הדברים שהייתי משפר הם: שירות במסעדות – נע בין התעלמות מוחלטת, חוסר יחס וגם יחס מזלזל – בעיקר שמזמינים מים, מה שמוביל אותי לנקודה השנייה. מים – תל אביב היא כנראה אחד המקומות החמים בעולם, חבל שכשמזמינים מים במסעדה מקבלים כוסות מאוד קטנות, של מים פושרים, במקום לדאוג ללקוח למים קרים וטובים. במיוחד במדינה מתקדמת מאוד בטכנולוגיות מים כמו ישראל. טפטופי מזגנים – מים נוזלים על המדרכה בכל פינת רחוב מהמזגנים, במספר מקומות השלוליות עולות על גדותיהן, זה לא נראה טוב ולא טוב ברמה התברואתית".

מ1-עד 10 | מדד הנשים

"9. הנשים הישראליות יפהפיות ומלאות חיים, הן לא מפסיקות להרשים אותי".

מ1-עד 10 | הציון הלאומי

"8. המדינה יפה, כמו האנשים שחיים בה, יש הרבה מה לעשות, המון מה לראות וצורך עז להמשיך ללמוד כל הזמן".

תייר מזדמן, בריאן 1 (צילום: צילום ביתי)
"לחיות ולעבוד בישראל הייתה חוויה מדהימה עבורי, שאין לה תחליף"|צילום: צילום ביתי

שורה תחתונה

"לחיות ולעבוד בישראל הייתה חוויה מדהימה עבורי, שאין לה תחליף. הניסיון המעשי שצברתי, הטיולים ברחבי המדינה, ואפילו כל שיחת חולין היתה בעלת משמעות עבורי. למדתי שיעורים רבים מהמקום הזה, מהסיפורים וההיסטוריה, מהכלכלה, אבל הכי חשוב – מהאנשים. כנוצרי שגדל בברזיל ועבר לארה"ב, מעולם לא הרגשתי כל כך מהר שייך וכל כך מחובר לקהילה כמו פה. זו מדינה שלימדה אותי המון על ערכים כמו סולידריות ועזרה לזולת, דאגה לאחר והחשיבות של להישאר יחד".