מה הדבר הראשון שצריך לעשות בחיפה?
הדבר שחייבים לעשות בעיר זה לנסוע בכרמלית ולרדת בכל תחנה בה כי הוא חולפת בכמה מהנקודות החשובות והיפות שיש לחיפה להציע. בכולן כמובן יש נוף; משמעות היסטורית בהתפתחות העירונית; ואפשר למצוא מה לעשות בסביבה. כל גג, כל בית עם חלון, כל מקום בעיר הוא נקודת תצפית.
יש בעיר שילוב של כל כך הרבה תקופות היסטוריות עם הארכיטקטורה הנלווית. על פי בדיקה שעשו, יש בחיפה יותר בנייני באוהאוס מבתל אביב, אך ברמת תחזוקה פחות טובה. יחד עם זאת, יש בחיפה משהו שלא קיים כמעט באף מקום בעולם – מבני באוהאוס על ההר, שיוצרים מראה מיוחד וייחודי.
חובה לבקר גם בים בעיר. השקיעות כאן לא פחות יפות מאלה של תל אביב.
מה חייבים לראות בחיפה?
הנוף של חיפה הוא הנכס הכי גדול שלה. כעיר שיושבת על רכס הכרמל ורוב השכונות שלה פזורות על שלוחות של ההר, כמעט ולא קיימות נקודות בעיר בהן אין נוף ממש מגניב וכמעט מכל נקודה בעיר רואים את הים.
התסכול של צעירי העיר שנובע מאוכלוסייה המבוגרת ומהזיהום, גרם לכך שיש בה סצנה מטורפת ואותנטית של אמנים ויוצרים מוכשרים עם המון מה להגיד. הכל מרגיש כאן הרבה יותר "נא" ופחות מלוקק ממקומות אחרים.
באיזו מסעדה חייבים לאכול בחיפה?
אין טעם להמליץ על מקום ספציפי, פשוט תקפצו לעיר התחתית, תעצמו עיניים ותזרקו אבן. איפה שהיא תפול – כנראה שיש שם מסעדה ששווה לדגום.
ואם בכל זאת חייבים לבחור משהו, הקלישאה היא לקפוץ לרחוב השווארמות או לסנדוויץ' ברכה. מהמקומות היותר חדשים, יש את הלוקס בעיר התחתית, צ'אנג בה, ליבירה, פטוש גלריה (איפה שהיה החורבה) ורוקו סושי.
המקום ששווה לצאת אליו בערב
חיפה מחולקת לאזורים ובכל אחד יש את הקסם שלו. כמעט כל עסק בילוי בעיר התחתית יוצא לרחוב, שזה מגניב, כי בסופ"שים הרחובות סגורים לרכבים ואפשר להסתובב בכיף ויש מלא אנשים. הכרמל היום זה העיר התחתית של פעם עם בערך 3 מקומות שעוד מחזיקים מעמד והם כבר הפכו להיות מוסדות מקסימים, כמו ה"צ'ארלי" הוותיק. בבת גלים יש סצנה נעימה של עיר פוגשת ים, עם אדריכלות מעניינת, אוניות ברקע, ופאב קואופרטיבי סטודנטיאלי שהפך להיות הסלון של השכונה.
מה עוד?
קאבריט: מהמקומות שמביאים לעיר את הדברים הכי מעניינים, בעיקר במוזיקה.
לינגה: כי זו פיצריה שהיא פאב שהיא כבר מוסד והיא מקום די מגניב בכללי.
הבורדל: אחד המקומות הכי מגוונים, מכילים, אקלקטיים ומעניינים שיש, כי הוא קרוס אובר של כל הסצנות היוצרות בעיר התחתית.
הרחוב שחייבים ללכת בו
רחוב מסדה בהדר הוא הכי קרוב להיפסטרי שיש לעיר להציע. כיף לאכול כאן, להסתובב (בעיקר בשעות הערב) וסתם לספוג אווירה של צעירים יהודים וערבים.
איפה כדאי לישון בחיפה?
>> לכל המלונות המומלצים בחיפה והסביבה
התמונה שאתם חייבים לצלם למזכרת
כבר הבנתם שכל מקום בעיר הוא תמונה פוטנציאלית? התצלום הלא מקורי זה להצטלם בגנים הבהאיים או ברכבל. קצת יותר מושקע זה להצטלם מהתצפית של גן האם בראש הכרמל שמשקיפה על כל המפרץ והבהאיים.
מה מחפשים הכי הרבה באפליקציית איזי בעיר?
בחיפה התושבים מחפשים הכי הרבה בתי קפה. בית הקפה הכי מחופש הוא ה-Milhouse Cafe בשדרות בת גלים.
הנתון הנוסף
אחד? קחו כמה:
- יש בחיפה שכונות שמרגישות כמו כפר בתוך העיר. תוך כמה דקות אפשר לעבור ממרכז העיר הסואן, ולהיות פתאום בוואדי עם בתים ציוריים מוקף בהר שמסתיר כל זכר לעיר כמו בעין הים, ואדי ניסנאס, ואדי סאליב, נוה דוד.
- המיזוג של טבע ועיר שחולפים אחד אחרי השני שוב ושוב וכל זה בנסיעה של 10 דקות בתוך העיר, זה דבר מדהים. כשרוצים לעזוב את הכל ולקבל קצת שקט, תמיד יש איפה. לפעמים העיר גם מכריחה אותך לשבת בשקט וזה אחד הדברים שאני הכי אוהב פה.
- ברחובות האחוריים של המושבה הגרמנית, יש כמה מהמבנים הכי יפים בארץ - טירות אבן קטנות שאי אפשר לראות באף מקום אחר. חיפה של הרחובות השוליים אולי יפה יותר מחיפה של הרחובות המוכרים.
* סייעו בהכנת הכתבה: דורי ימין, תושב העיר ונעמה ברקן.