מה הדבר הראשון שצריך לעשות בקרית שמונה?

בכדי להבין את המיקום הייחודי של קריית שמונה, את חשיבותה הגיאוגרפית, את שילובה בטבע המרשים של הגליל העליון ועמק החולה, אני ממליצה קודם כל להתחיל מנסיעה בדרך נוף הרי נפתלי השייכת לקק"ל. דרך הנוף שאורכה כ-12 ק"מ מתחילה מכפר גלעדי ומסתיימת באזור יפתח (נסיעה למרגלות מצוק רמים, עם תצפיות על עמק החולה והסביבה).

הגיע הזמן לקחת את חולון בחשבון

גם עפולה תפתיע אתכם לגמרי

לאורך דרך הנוף, ישנן מספר נקודות עצירה, חניונים ונקודות תצפית, הטובה ביותר בכדי לראות את קריית שמונה היא התצפית במצפה לירן סעדיה שנהרג במלחמת לבנון השנייה. הנופים מהתצפית עוצרי נשימה וניתן לראות את העיר מלמעלה, את החרמון וצפון הגולן. במצפה עצמו ישנם הסברים על הנוף וגם היכרות עם סיפורו האישי של לירן ומלחמת לבנון השנייה. כמה טוב להתחיל את הביקור בעיר מתצפית מרהיבה, אוויר טוב ולצערנו גם סיפור נפילת לוחמים במלחמות ישראל והפגזות על העיר. כל אלו, הינם חלק מהמורשת של קריית שמונה.

מה חייבים לראות בקרית שמונה?

חייבים, אבל ממש להגיע ל"פארק הזהב" בעיר. לא כולם יודעים, אבל הפארק עצמו נקרא כך על שם נחל "עין זהב" הזורם בתוכו ואכן כשמו כן הוא, אוצר של זהב, של טבע עירוני בתוך העיר. הפארק עצמו ירוק עם זרימת מים נקיים, מקומות משחק, פינות פיקניק וצל, שבילים נסתרים לטייל בהם והרבה קסם מקומי. יש האומרים, כי הפארק עצמו מזכיר קצת את שמורת הדן המתוירת, הנמצאת לא רחוק מהעיר. גם אם כן וגם אם לא, שווה להגיע לפארק עירוני בחינם ולHהנות מאוצרות הטבע המקומיים. לא פחות חשוב, בפארק עצמו ניתן ללמוד על ההיסטוריה המקומית, מעברת העולים מתימן שנקראה "חלסה" (על שם הכפר הערבי שהיה שם וננטש לאחר מלחמת העצמאות, בהנהגתו של כאמיל אפנדי) ולאחר מכן שונה השם לקרית שמונה על שם שמונת הלוחמים שנהרגו על הגנת תל חי בשנת 1920(בינהם גם  יוסף טרומפלדור). בפארק ישנם שרידים למבנים היסטוריים, טחנת קמח ישנה ומוזיאון לתולדות היישוב שהוקם על חורבות מסגד חלסה.

הרחוב שחייבים ללכת בו

אולי לא רחוב, אבל כביש שלם שחוצה את העיר – כביש מספר 90. כולם בטח מכירים את הכביש מהנסיעות צפונה לשמורות הטבע, או לחילופין, מעמידה בפקקים השמורים בעיקר למוצאי שבת או בסיומן של חופשות וחגי ישראל. הכביש עצמו, הוא בעצם החוט המקשר את העיר לכל אוצרות הטבע בסביבה. אין ויכוח שהגליל העליון ואצבע הגליל הינם אחת מפנינות הטבע של ישראל, לאורך כל השנה ובחודשי הקיץ, כאשר החום הופך להיות מעמסה גדולה, יש יתרון אדיר להגיע לצפון לנופש וטיול ועל כן, בפעם הבאה שתעלו על כביש 90, תזכרו שבסופו מחכה לכם עיר השומרת על הגבול הצפוני של המדינה וכדאי לבקר בה.

באיזו מסעדה לאכול בקרית שמונה?

מאמא חלסה – מסעדה ביתית שנותנת כבוד להיסטוריה המקומית, אפילו בשם המסעדה יש זיקה למורשת וכך גם בעיצוב המסעדה ובתמונות המעטרות את קירותיה, לא תוכלו שלא להבין שהגעתם לנקודה חשובה בקרית שמונה. ובכל זאת באנו לאכול, אז מה אוכלים? במסעדה יש תפריט עשיר של בשרים, סלטים, דגים, קוסקוס, מנות ילדים, קינוחים והכל באווירה נעימה. 

מקום לצאת אליו בערב

בואו נצא קצת מהעיר וניסע לבקר בפאבים מדליקים באזור. מתאימים כמובן למי שאוהב אלכוהול, אוכל טוב, מוזיקה במקסימום פאן ואווירה תוססת. ההמלצה הפעם על 2 פאבים לא רחוקים, האחד דרמא בר בקיבוץ הגושרים Darma bar, תוכלו להירגע עם הופעה טובה או סתם עם החבר'ה, להזמין פלטת קומבינה , "אצבע הגליל" (אצבעות חלומי בפנקו), או בכלל "הדרך אל העושר" (ג'בטה חמה עם נוטלה- שוס לא !?) וכמובן אפשר להזמין איזו בירה, אפרול שפריץ או מנגו בריז. מה שנחמד, שיש הרבה אופציות גם לצמחונים וטבעונים. 

התמונה שצריך לצלם למזכרת

ממש בכניסה לקרית שמונה נמצא הפארק האתגרי – צוק מנרה, כמובן שבימים אלו צריך לבדוק את כל הנחיות התו הסגול, מחירים ונהלים ולברר הכל לפני הגעה, אבל אין ספק שבמידה ותעלו על הרכבל בצוק מנרה – תוכלו לתפוס לא תמונה אחת למזכרת, אלא אלבום שלם. נופים מופלאים של עמק החולה, של המרחבים, של קרית שמונה, של הגליל והגולן. יש תמיד משהו מרחיב לב במבט מלמעלה.

איפה לשים את הראש?

בגליל העליון וממש קרוב לקרית שמונה, ישנן שפע של אופציות לינה. תלוי איזה סגנון אתם מעדיפים, סדר גודל של מחירים ותמיד שווה לבדוק על מבצעים. יכולה להמליץ על מלון הגושרים המותאם למשפחות וסמוך לו שמורת טבע קטנה, מלון ווילג' ליד שדה נחמיה מרשת מלונות מטיילים – בקתות נקיות ומאובזרות, מרחבי דשא ואוכל, חדר אוכל מרווח, בריכת שחייה בעונה ועל פי אישורי הקורונה והכל בסמיכות לנחל שניר (החצבאני) וגם לנהר הירדן ואטרקציות לטיולי טבע ואקסטרים.

>> צימרים מומלצים בגליל

>> מלונות מומלצים בצפון

הנתון הנוסף

בצומת גומא, הנמצאת בפאתי קרית שמונה (למגיעים מהמרכז) , ממוקם אחד מהסניפים של גלידה בוזה. ולמה אני מציינת את זה? בוזה היא המילה גלידה בערבית והגלידה היא שיתוף פעולה בין יהודים לערבים. מיזם טעים ומיוחד של דו קיום, כאשר הסניף הראשון הוקם במרכז הכפר תרשיחא בגליל והיום, מעבר למספר סניפים ברחבי הארץ, ישנו מרכז מבקרים בקיבוץ סאסא בגליל . גלידה בוזה, כבר זכתה במספר פרסים על איכות הגלידה ועל עסק יהודי ערבי מצליח מטעם האו"ם.

 

מירב טלמור קשי- יעוץ ותכנון טיולים בהתאמה אישית ובעלת החברה "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם