הליבֶה היא בצק מדברי של נוודים, שאפשר להכין בשטח. אם מוסיפים רסק עגבניות, גבינה וזיתים - מקבלים פיצת שטח לתפארת, גם טעימה וגם כיפית וקלה להכנה.
המצרכים
קערה ללישת הבצק
קמח חיטה לבן
מים על פי הצורך
רסק עגבניות
זיתים
גבינה צהובה
מלח ותבלינים לפי הטעם
הכנה ואפייה
מרוקנים 1 ק"ג קמח לקערה, ולהוסיך בהדרגה את המים. לשים במשך כ-10 דקות, עד שמגיעים לבצק גמיש ואחיד. מוסיפים מים או קמח על פי הצורך.
מרדדים את הליבה על הקערה ומוסיפים לגומחה שנותרה רסק עגבניות, זיתים, גבינה צהובה, תבלינים ועוד תוספות לפי הטעם.
מקפלים פנימה את הקצוות עד שנוצר מעין כדולר ממולא וסגור. עוטפים את הליבה בנייר כסף, כדי שהשכבה החיצונית לא תישרף ומניחים במדורה.
כעבור חצי שעה אפשר להוציא את הליבה מהאש בזהירות ולחכות מעט שתתקרר. בוצעים את הליבה בידיים - ואוכלים.