בגדול, אפשר לומר שהעולם נחלק לשניים: ישנם אלה שנכנסים לחדר המלון בפעם הראשונה ונמלאים בשמחה ילדותית, ולעומתם אלה (אנחנו) שפוסעים אל תוך החדר ומיד מדמיינים את מיליוני האנשים ששהו שם לפניהם, על גרביהם והרגלי השינה שלהם. אז הדבר הכי משמח שיש לנו להגיד על דיוויד טאואר (או בשמו הרשמי: מלון מגדל דוד M GALLERY BY SOFITEL), מלון היוקרה הנתנייתי החדש (ויש הרבה), הוא שהבעיה הזו פשוט לא קיימת שם. בסך הכל חצי שנה הוא קיים, המלון, שזה, בחישוב מהיר, ממש מעט אורחים שהתקלחו לפניכם במקלחת, ממש מעט כפות רגליים על השטיח בחדר וממש מעט אצבעות שלחצו על מכונת הקפה (למעשה, יש סיכוי שהיינו האצבע הראשונה).
המקום
דיוויד טאואר שוכן לחופה של נתניה, צמוד לכיכר העצמאות וממש מול מלון פארק ששמו נחקק בזיכרון בנסיבות מבאסות. מהמרפסת (אל דאגה, בכל חדר יש אחת) אפשר לראות את הים, שזה כיף מאוד בחורף ובסערה ובוודאי כיף לא פחות בקיץ. זהו הנציג הראשון לרשת המלונות Accor בארץ, ואם להאמין להבטחות, בקרוב יצטרף אליו מלון אח בתל אביב.
החדר
החדר שקיבלנו, כמו המלון כולו, זועק יוקרה מכל הכיוונים. אפשר להבין את זה, בהתחשב בקהל היעד של המלון, שהוא אנשי עסקים ושאר בריות שהפרוטה מצויה בכיסן. כשניסינו לאפיין את הסגנון העיצובי הצלחנו להגיע רק ל"וואו, ממש יוקרתי" – לפעמים מהסוג שמזוהה עם יוצאי ברית המועצות (יותר גאידמק, פחות אידה נודל), לפעמים פשוט עשיר (מלא זהב, הרבה שיש). האם הרגשנו בבית בחדרנו שבמלון? לא ולא. האם היינו רוצים להרגיש בבית? חס ושלום.
מה אוכלים
או. כאן אנחנו נוגעים בנקודה קריטית, אבל במובן הטוב של המילה. ארוחת הבוקר בדיוויד טאואר פשוט נפלאה, ומורכבת משילוב מושלם של בופה ומנה חמה שמזמינים לשולחן. המנות החמות היו אחלה (אחת ביצה עלומה, אחד פרנץ' טוסט), אבל זה הבופה שהפיל אותנו מהרגליים. מכירים את הרגע הזה שאתם נכנסים לחדר אוכל במלון ומסתחררים מהריבוי האינסופי של האפשרויות, שבסופו של דבר מתבררות כאוסף מצער של מנות לא טריות שכיכבו על אותם שולחנות גם אתמול, וכנראה יישארו עליהם גם מחר? אז הכי לא ככה. הבופה של דיוויד טאואר הוא קטן ואיכותי, מהסוג שפוגשים במלונות קטנים באירופה, מינוס הקמצנות האירופית. היו שם לחמים נהדרים, דגים כבושים מהסוג הטוב (גרבדלקס מעולה שבמעולים, דגים מעושנים איכותיים), גבינות לא רבות אך מצוינות אחת אחת, ועוד מיני סלטים שנראה שהוכנו באותו בוקר. לכל אלה התלווה קפה מצוין, שעזר לנו להשתגר אל יומנו שמחים מכל הכיוונים.
מה עושים
האמת, שאלה טובה. תשובה טובה אחת היא ים, אבל האמת היא שאם זה היה תלוי בנו היינו מבלים את כל השהות בספא ויה מאריס שבקומה 2 במלון – בילוי שהיינו יוצאים ממנו פושטי רגל, אבל עם עור חלק חלק. אנחנו ניסינו את העיסויים (אחד שוודי רגיל, אחד עם אבנים חמות), ומהם עברנו למה שהתגלה כאהבה החדשה שלנו ושמו בישראל "קרצוף". אז מסתבר שיש ז'אנר כזה בספא, ומסתבר שזה הדבר הכי מופלא שאדם יכול לפרגן לעצמו אחרי מסאז' או בכלל. בגדול מדובר בחוויית קאר ווש אנושית המתרחשת בחמאם, אבל זה הרבה הרבה יותר כיף ממה שאתם יכולים לדמיין. ראשית מטיחים בכם דלי של מים חמים מאוד, לאחר מכן מקרצפים אתכם מיני קרצופים באמצעים שונים (קודם ליפה מעודנת, אחר כך ספוג נעים ורך כמו ענן) ואז שוב שוטפים – וחוזר חלילה. את האירוע חותמת שטיפה אחרונה במים חמים ועוד אחת בצוננים – וההרגשה אחרי כל זה היא לגמרי כאילו נולדתם מחדש. קצת יקר אבל שווה בטירוף.
מחירים
מ-1,200 שקל ללילה לזוג (כולל ארוחת בוקר). הספא: 345 שקלים ל-45 של עיסוי, אבל יש כל מיני דילים.
מלון מגדל דוד M GALLERY BY SOFITEL. דוד המלך 8, נתניה. טלפון: 09-3730013. לאתר.
* הכותבת הייתה אורחת המלון