כשמגיעים למלון יוקרתי אמיתי אפשר להרגיש ולראות את הרמה שלו כבר מהרגע הראשון. ככה בדיוק היה כשהגעתי להתארח בדה ג'אפה, מלון היוקרה מקטגוריות The Luxury Collection של מריוט, ביפו. מהרגע שנכנסתי למסדרון הארוך, הנקי והמרשים שמוביל מדלת הכניסה ועד ללובי, היה ברור שקורה כאן משהו אחר. ההליכה מלאת הציפייה מכניסה אותך ליקום מקביל, חו"לי, בועתי, יו ניים איט.

ואז נוחתים בלובי המלון. החלל לא גדול, לא צעקני, נקי ומעוצב לעילא. הקו השלו והנעים ברור וזה מורגש הן בעיצוב והן באווירה. אחרי דרינק וולקאם טעים זה כבר היה ברור – הגענו למקום ברמה אחרת בנוף הישראלי. כזה שעד המלחמה היה שמור בעיקר לאורחים שאינם ישראלים.

מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
המסדרון בכניסה שמוביל ללובי|צילום: אילן ארנון

מלון בתל אביב (צילום: עמית גירון)
הלובי במלון|צילום: עמית גירון

המקום

דה ג'אפה היפואי, שנפתח לפני כחמש שנים, כבר הצליח לקבע את מעמדו כאחד המלונות הכי יוקרתיים בתל אביב. בראשית דרכו היה בית חולים צרפתי שנפתח אי שם בסוף המאה ה-19, מה שמבטיח לו מראה מרהיב ועיצוב בסגנון צרפתי שנשמר בקפדנות ומלאכת מחשבת עד היום.

בגילגולו הנוכחי, כמלון, יש בו 120 חדרים, חלקם הקטן באגף ההיסטורי ששופץ ושומר, ורובם המוחלט באגף חדש שנבנה בצמוד אליו ויצר חצר פנימית בין שני האגפים. החצר הפנימית היא מובלעת של עצים ירוקים, צמחייה ותחושת מרגוע בלב המלון, שנמצא בלב יפו, אך מרגיש בחצר נעימה בפריז. יש כאן אפילו גינת תבלינים.

מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
מימין - החדרים באגף ההיסטורי. משמאל - האגף החדש. במרכז - הרבה עצים וצמחייה|צילום: אילן ארנון

במלון, כיאה למלון חמישה כוכבים, תמצאו גם צוות שירותי, בריכה חיצונית מרשימה, מסעדה מעולה (אליה נגיע בהמשך), מתחם ספא ענק (של המותג רונית רפאל) הכולל חדרי טיפול, 4 סאונות וחדר כושר רחב ידיים.

מה שעוד תמצאו כאן, וזה סוד של טרייד מארק, זהו הצ'אפל, המתחם ששימש את אחיות בית החולים בעבר. הוא שופץ ושוחזר וכיום משמש כחלל מרשים לאירועים וכמקום לאימוני פילאטיס וסאונד הילינג לאורחים בסופי השבוע. וגם מבלי להיות בו באירוע או לתרגל בו פילאטיס, כשנכנסו אליו נשמטה לנו הלסת. שווה ומומלץ לבקר.

מלון בתל אביב (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון

דה ג'אפה (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון

החדר

ישנתי בסוויטת ג'וניור באגף הישן. הכניסה לחדר הזכירה מאוד את התחושה של הכניסה למלון – מסדרון צר, נקי וארוך, תקרות גבוהות והרגשה של ציפייה לקראת ההתגלות של במקום בו נעביר את הלילה הקרוב.

בחדר עצמו מיטה גדולה במרכז החלל, מתגים חכמים לשליטה באורות ובווילונות בכל פינה, אזורי ישיבה, חלונות המשקיפים לחצר הפנימית של המלון, אזור שתייה חמה, קרה ונישנושים מרשימה, מיני בר עם משקאות בחינם ובעיקר הרגשה שהכל כאן מאוד מאוד נקי ומוקפד.

במרכז החדר ניצב הטוויסט העיצובי המודרני של החדר המשוחזר: מבנה שחור מבהיק, המשמש גם כקיר ממנו נשקפת הטלוויזיה הנסתרת וגם כחדר הרחצה היפה ורחב הידיים. בחדר הרחצה מיושמת הלכה למעשה ההקפדה על הירידה לפרטים הקטנים, כאשר כל אורח מקבל גם ערכה לצחצוח שיניים, מסרק, שלל ערכות טיפוח ואפילו אטמי אוזניים (ואין בכך לרמוז על רעש במקום – ההיפך הוא הנכון).

מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
מוטיב המסדרון הצר חוזר על עצמו גם בכניסה לחדר|צילום: אילן ארנון
מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מה עושים?

מי שרוצה לצאת מהמלון יוכל להגיע במהירות לים הסמוך, למרכז יפו, ולשלל מסעדות ומקומות שנמצאות בסמוך.

במלון עצמו, כאמור, יש בעיקר שלווה בכמויות. ניתן ומומלץ להוריד כאן קצב, ולחוות את יפו בגרסה הכי רגועה שלה. לקפוץ לבריכה בעונה, או סתם לרבוץ לצידה, לעשות טיפול או אימון כושר, לשבת בלובי המזמין ואף מומלץ מכך – בחצר הפנימית המוריקה.


מה אוכלים?

בנוסף לכל הדברים שיש למלון דה ג'אפה להציע – כנראה שהאוכל הוא אחד הדברים המרכזיים והמומלצים ביותר. מסעדת ג'יארדינו, של השף בר צנגר, היא החווייה הכי מוצלחת שיש למלון להציע. המסעדה הנעימה, נפתחה ממש לפני המלחמה וכעת היא מנסה למצב את עצמה מחדש כמקום היוקרתי והחם בעיר - ונראה שהיא בדרך לשם. היא נמצא בחצר הפנימית היפהפייה, מתחת לעצים הפזורים בחצר הפנימית, ומציעה תפריט ים תיכוני ששם דגש על דגים ופירות ים טריים וטעימים להפליא.

כעת המסעדה מגישה את תפריט הסתיו שלה (בזמן שהחורף ממאן לבוא) עם מנות כמו אויסטר (32 שקלים), קרואסון סרטנים (28 שקלים) ועוד לפתיחה. לראשונות: סביצ'ה טבולה אנטיאס (82 שקלים) אחת מהמנות הכי טובות שאלנו היתה. טרטר שרימפס (98 שקלים). ביניים: שרימפ קריסטל (122 שקלים), טטאקי סינטה (104 שקלים), פילה בקר (122 שקלים) ועוד. עיקריות: פילה בר ים תיכון (152 שקלים), דמפליג לובסטר (158 שקלים) ועוד.

מלון בתל אביב (צילום: עמית גירון)
מסעדת ג'יארדינו|צילום: עמית גירון
מלון בתל אביב (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

מלון בתל אביב (צילום: אנטולי מיכאל)
צילום: אנטולי מיכאל

ארוחת הבוקר במלון, הכלולה במחיר, מוגשת במתחם המסעדה, מציעה את השילוב המתבקש של בופה והגשה. בבופה ניתן למצוא סלטים, דגים קרים, אנטיפסטי, ממרחים, מאפים ועוד. בהגשה ניתן לקבל בחירה מתוך תפריט ביצים, שקשוקה, או טוסט סלמון. יש גם קפה טעים, מיץ תפוזים סחוט, פירות וקינוחים טובים, כדי לסגור את הפינה של אחת מארוחות הבוקר הטעימות שאכלתי.

מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מלון בתל אביב (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

כמה זה עולה?

כמובן שלכל הרמה הזו יש מחיר, והוא לא לכל כיס:

מחיר ללילה, כולל ארוחת בוקר וטיפול של 25 דקות בספא – 2,900 שקלים לזוג.

מחיר ללילה, כולל ארוחת בוקר ו-500 שקלים למסעדת ג'יארדינו – 2,900 שקלים לזוג.


בשורה התחתונה

להגדיר את עצמך כמלון לוקשרי זה משהו אחד. להצליח לעמוד במילה הזו, זה כבר משהו אחר. דה ג'אפה בהחלט מצדיק את הטייטל שלו והוא עושה את זה בקלאס גדול, בלי להתאמץ (או לפחות בלי להראות שהוא מתאמץ), דבר שהוא מאוד לא ישראלי. בעיקר ניכרת כאן תחושת הרוגע והשלווה הנעימה, שזה גם מאוד לא אופייני למחוזותינו. אם אתם מחפשים חוויית אירוח אחרת, ויכולים להרשות לעצמכם אותה – זה המקום בשבילכם.


דה ג'אפה, לואי פסטר 2, יפו. לפרטים והזמנות: 03-504-2000 או באתר

*הכתב היה אורח המקום