אין מי שלא מכיר את הבניין של מלון שרתון שבולט בקו החוף של תל אביב, עם ה-S הגדולה ו-20 הקומות שלו. אבל למרות האייקוניות המקומית ושיוכו לרשת מלונות בין-לאומית, לאורך השנים הוא היה מקום אירוח בעיקר לתיירים מחו"ל. בשנה האחרונה, כשתיירים אלה לא ממש מגיעים לארצנו הקטנטונת, המלון, כמו לא מעט אחרים, נאלץ לחשב מסלול מחדש ולפנות לקהל הישראלי. הגענו לגלות מה יש בו ונוכחנו שבהחלט יש לו מה למכור.
אבל רגע לפני שנדבר על המלון עצמו, צריך להבין מי ההורים שלו: שרתון היא רשת מלונות יוקרה המונה מעל ל-450 מלונות ברחבי העולם. היא חלק מקבוצת Marriott International, הרשת הגדולה ביותר בעולם עם יותר מ-8,900 בתי מלון ב-141 מדינות. מריוט כוללת מעל ל-30 מותגים שונים, במטרה לספק חוויות אירוח מותאמות אישית לכל סוגי האורחים. ואם כל המילים הללו לא אומרות לכם יותר מדי, השורה התחתונה שאתם צריכים להכיר היא שהמלון מנוהל וצריך לעמוד בסטנדרטים גבוהים של תאגיד בין-לאומי גדול.
המקום
ועכשיו נדבר על המלון עצמו: מלון שרתון גרנד תל אביב נפתח בסוף שנות ה-70', אך אל תתנו לעובדה הזו לבלבל אתכם, הוא חודש כמעט לגמרי בזמן הקורונה, וזה ניכר כבר מהרגע שנכנסים ללובי שלו.
כחלק מהשיפוץ וקבלת התואר המחייב "גרנד", הוא החל לשים דגש על שיתוף. זה מורגש בלובי הפתוח שלו בו יש עמדות עבודה, בחדרי הישיבות שנמצאים בחלל הלובי, בעיצוב שלו, במסעדת הלובי בה ניתן לאכול משהו קל, בעובדה שבקרוב ייפתח בו סטודיו לחוגי כושר, בשלל אולמות האירועים והכנסים ועוד. המלון התאים עצמו לרוח התקופה, הן מבחינת עיצוב והן מבחינת האופי שלו.
עוד הוכחה שהמקום התאים עצמו זו העובדה שהוא המלון היחידי שזכה בתו התקן הסביבתי המחמיר - "המפתח הירוק", המקדם אירוח ירוק, סביבתי ונעים. בכלל, ברשת מריוט מקדמים מאוד אירוח סביבתי ואף מעניקים נקודות לאורחים שלא מחליפים מגבות או מצעים בכל יום.
ואחרי כל המידע הזה, חשוב גם לציין שהמלון שוכן בקו ראשון לים, עם יציאה הישר לחוף שנמצא במרחק מעבר חצייה. בנוסף, הוא גם קרוב לרחוב אלנבי וממנו ללא מעט אטרקציות בתל אביב.
החדר
במלון יש בסך הכל 320 חדרים בסגנונות שונים, כולל חדרי פרימיום, דלקס, קלאב וסוויטות.
היות והגענו עם שני ילדים, אנחנו ישנו בסוויטת ג'וניור שהתאימה בול לצרכים שלנו. היו בה שני חללים גדולים, אחד לילדים ואחד להורים. בכל אחד מהם שירותים ומקלחת מרווחים, טלוויזיה, מרפסות לים ולעיר, מכונת קפה ועוד. עם הכניסה חיכתה לנו מיטה זוגית לילדים וגם מיטת תינוק (כדי שנבחר את מה שהכי מתאים לנו) וחיכו לנו גם דפי צביעה וטושים. מהדברים הקטנים שמוסיפים המון.
מה עושים?
חוץ מכל מה שיש לתל אביב להציע כמובן, ממש מחוץ למלון נמצא כאמור הים בו ניתן להעביר לא מעט שעות, וכך גם עשינו.
במלון עצמו יש בריכה יפהפייה שהיתה פתוחה ביום בו התארחנו בעקבות מזג אוויר נעים שאיפשר זאת. לצד הבריכה הגדולה ישנה גם בריכת קטנטנים שהיתה מקסימה וגם הנוף כמובן המשיך בקו היפה שלו.
במלון יש גם חדר כושר מאובזר שעוד צפוי לעבור שיפוץ בקרוב. הספא של המלון - הורייזן שייך למפעיל חיצוני, אך מעניק הנחות לאורחים.
אחת מנקודות החוזק של המלון הוא טרקלין העסקים, The Club, שפתוח למי שישן בחדרי הסוויטות או בתשלום נוסף, מגיל 18 ומעלה. הטרקלין ממוקם בקומה ה-18, גדול, מעוצב בצורה מרשימה והכי חשוב - מציע אוכל מגוון ושתייה קלה ואלכוהולית רבה. בבוקר מוגשת כאן ארוחת בוקר, במהלך היום מוגש כיבוד קל, ובשעות הערב תפריט חלבי משתנה.
מה אוכלים?
אחד התחומים שעברו את המהפך הכי גדול במלון - הוא הקולינריה שבו. תוכלו למצוא כאן לא מעט סגנונות אוכל לכל שעה ביום וכמעט לכל סגנון.
בראש ובראשונה, מסעדת Surfside, בניצוחו של השף יהודה עמר – זוכה מאסטר שף למבינים, מציעה ארוחת בוקר עשירה כמו שהישראלים אוהבים, המוגשת מול הנוף של הים. התפריט כולל עמדת ביצים להכנה לפי בחירה (בשבת בורקס פינוקים להרכבה), מגוון מאפים ולחמים טריים הנאפים במקום, סלטים, מיני מאפים מתוקים, ומשקאות חמים וקרים. הארוחה זמינה לאורחי המלון ולקהל הרחב בכל ימות השבוע, כולל שבת, בעלות של 150 שקלים לאדם.
ארוחת ערב שישי שגם עליה אמון שף המלון יהודה עמר, גם היא מוצעת לאורחי המלון ולאורחים חיצוניים. לכל זוג המזמין ארוחת שישי בעלות מלאה - עד 3 ילדים בגילאי 4 עד 12 היא ללא עלות (המבצע בתוקף עד 20 בדצמבר 2024). מחיר לארוחת שישי לאדם 420 שקלים. המחיר לא זול, אך ההיצע הוא עצום: סטייקים, בשרים בבישול ארוך, דגים, עוף, קוסקוס, סלטים, מאפים ולא מעט אופציות לילדים כמו נקניקיות, תירס פסטה ועוד. על השולחן חיכה לנו יין וחלה. זו היתה ארוחת שישי מוצלחת ומגוונת.
סושי על הבר מוגש באמצע השבוע במתחם &More שבבר החדש בלובי המלון. במקום תפריט סושי מגוון לצד כוס יין או אלכוהול. כך, במהלך היום ניתן ליהנות מכריכים, עוגות, שתייה חמה וקרה ומשקאות אלכוהוליים, ובערב הדגש הוא על סושי טרי.
מסעדת מנרה מגישה אוכל לבנטיני-ישראלי. התפריט עונתי וכולל חומרי גלם מקומיים טריים שנבחרו בקפידה, דגים טריים מהים התיכון, ירקות אורגניים, פסטות ביתיות, מגוון לחמים בתנור, גבינות איכותיות וקינוחים הנעשים מדי יום מול הסועדים.
כמה זה עולה?
חבילת חורף
המזמינים חדר זוגי מסוג פרמיום או דלאקס, במלון שרתון גרנד ת"א על בסיס לינה וארוחת בוקר, בימים א'-ה', יזכו לשידרוג לחדר עם נוף ישיר לים. בנוסף, במחיר החדר כלולה חוויה בבר הסושי &More שבמלון - 2 רולים לבחירה מהתפריט ו-2 כוסות יין הבית. החבילה מוצעת ישירות דרך המלון, בתוקף עד ליום 31.12.24.
המחיר: החל מ-1950 שקלים.
בשורה התחתונה
בימים בהם ההגעה לחו"ל קשה ויקרה מתמיד, זו הזדמנות נפלאה להכיר את המקומות הכי חו"ליים בארץ, ואין ספק שמלון שרתון גרנד הוא אחד מהם. בזכות הסטנדרטים הגבוהים, האופי המעודכן, האוכל, ההקפדה על הפרטים, הבריכות היפות והעובדה שהוא מרחק מעבר חצייה מהים, המלון מצליח להתבלט ולא רק בגובה שלו.
מלון שרתון גרנד, רחוב הירקון 115 ת"א. לפרטים והזמנה: 03-5211111 או באתר
*הכתב היה אורח המקום