מה מחפשת משפחה בחופשה משפחתית? מנוחה, להיות ביחד, לייצר כמה זיכרונות טובים, כמה תמונות טובות ולהוריד את הרגל מהגז של מרוץ החיים. ברוב המקרים קצת לפני הנסיעה אנחנו נערכים ומנסים למצוא מראש אטרקציות לילדים. הפעם עשינו את זה קצת אחרת והחלטנו לזרום ופשוט להיות. זה לא שחסרות אטרקציות באיזור כפר מסריק אליו נסענו לנפוש (למשל עין אפק, חי בר במוצקין, פארק אתגרי בעכו), אבל בסוף כל מה שהילדים שלנו צריכים כדי להיות מאושרים זה לא הרבה. שלולית, שדות, מרחבים פתוחים ואם יש משהו לטפס עליו בכלל הרווחנו.
המקום
כפר מסריק הוא קיבוץ הממוקם בין עכו לקריות ליד נחל נעמן. כבר כשנכנסנו אליו הרגשנו איך הפשטות והשקט גרמו לנו להאט. מרחבים ירוקים גדולים, בנייה נמוכה, שירי משוררים על קירות המבנים. קיבוץ של פעם. ובאמת הקיבוץ הזה עדיין שומר על שיתופיות: חדר האוכל והמכבסה שלו משותפים גם היום. האנשים שפגשנו בשבילים היו מאירי פנים ויש תחושה קהילתית נעימה. משהו בשקט הזה עושה טוב.
החדר
היחידה המשפחתית בה לנו בקיבוץ הייתה גדולה, מרווחת ומאוד נקייה. בחדר היה שולחן אוכל גדול, טלוויזיה ומיטה זוגית בחדר המיועד להורים, 2 מיטות יחיד בחדר המיועד לילדים ובסלון טלוויזיה וספה גדולה ומפנקת שאפשר גם לישון עליה. לא פחות חשוב, בכל אחד מהחדרים היה מזגן. גם בסלון וגם בחדרי השינה. זה היה מאוד משמעותי בלילה חורפי וקר כמו זה שאנחנו הגענו בו. בחדר היה מטבחון שכלל מקרר גדול, מיקרוגל, קומקום חשמלי, כוסות וכפיות קפה וחלב. שימו לב שאם אתם מתכננים להכין ארוחות קלות תצטרכו להביא אתכם צלחות, מזלגות וסכינים. בכל שאלה או בקשה שהייתה לנו ניכר היה שהשירות והאירוח נעשים מכל הלב אז יכול להיות שאפשר לבקש. אנחנו לא נזקקנו לכך אז לא ניסינו.
מה אוכלים?
לשאלה הזו יש תשובה אחת והיא חד משמעית. אוכלים במרקטו של השף עמרי שחר בעכו. את ארוחת הערב שלנו אכלנו שם ושעתיים עברו לנו כהרף עין. אני לא זוכרת מתי נהנינו ככה ממגוון מושלם של טעמים ומחוויית שירות נפלאה. המדד הכי משמעותי הוא שני הקטנים שלא רק העזו לטעום מנות לא מוכרות גם ציינו עד כמה טעים להם. זה כלל לא מובן מאליו ששניהם היו סבלניים וישבו בנחת ובהנאה. אז מה טעמנו במטבח האיטלקי שפוגש את המטבח הים תיכוני? ארטישוק רומאי, טורטליני בשר, סלקים צלויים, תבשיל קדרה, פסטה מדהימה, דג מוסר ים על עלי גפן, ושתינו בירה "גיבור" טעימה. בכל ביס מרגישים שחומרי הגלם משובחים המנות מוקפדות והיחס הוא חם. נראה שקהל היעד שיכול ליהנות במקום הוא רחב: גם אניני טעם וגם ילדים. המחירים: כ-40 שקלים למנת פתיחה ו-כ-75 שקלים למנה עיקרית.
ארוחת הבוקר בקיבוץ היא בסיסית לגמרי. כך שאם אתם מצפים לבופה מפנק זה לא הכיוון. כן תמצאו לחם, שוקו בשקית, מעדנים, גבינות, ירקות וביצים. עוד נקודה חשובה: ארוחת הבוקר היא בשעה 9:00. אם אתם מברי המזל שהילדים שלהם ישנים עד מאוחר בשבת, זה לא רלוונטי אליכם. אם גם אצלכם ההשכמה היא לפני שעולה השמש, כדאי שתתארגנו על נשנושים קטנים לבוקר בשביל הילדים.
מה עושים?
בתיאום מראש ניתן לבקר במרכז המבקרים של הקיבוץ: לצפות בסרטון המספר על המקום, ללמוד וליהנות מחידון על חפצים נוסטלגיים מקוריים, לבקר במכבסה, לבקר בסנדלרייה ולפגוש את אברמ'לה הסנדלר, להתלבש בבגדי חלוצים ולעשות בוק צילומים קטן. יש אפשרות לסדנאות משפחתיות של הכנת מחזיק מפתחות חמוד בהשראת הסנדלרייה, וקישוט וציור על צלחת של נעמן פורצלן כך שגם נהנים וגם נשארים עם מזכרות חמודות. הפעילות כולה עברה את מבחן הילדים בהצלחה רבה: הם היו מרותקים ונהנו מכל רגע.
מעבר לכך אפשר לטייל באופן עצמאי לרפת, לשדות לבריכות דגים ולנחל נעמן לפגוש שקנאים, ברווזים, מיני ציפורים וליהנות מהטבע. בקיץ אפשר גם ללכת לבריכה שבקיבוץ.
בשורה התחתונה
יצאנו מכפר מסריק והרגשנו שהייתה לנו חוויה מרחיבת נפש. השקט, הירוק בעיניים, המרחבים, הפשטות, כל אלו גרמו לכך שגם בזמן קצר של שהות (הגענו ללילה אחד) הצלחנו לנוח, לנשום ולהירגע , ולא פחות מכך להרגיש ביחד. בפעם הבאה נשוב ליותר זמן.
מחירים
אמצע שבוע: 400 שקלים לזוג ו-100 שקלים לכל ילד נוסף. כולל ארוחת בוקר
סוף שבוע: 600 שקלים לזוג ו-150 שקלים לכל ילד נוסף. כולל ארוחת בוקר
אירוח קיבוצי כפר מסריק. הזמנות בטלפון: 052-8346149
*הכתבת היתה אורחת המקום