שמו של מלון פנדה בנווה אטי"ב עלה לכותרות לראשונה כשעומר אדם רכש אותו תמורת 11.75 מיליון שקלים, עסקה שעוררה עניין והתרגשות עם כניסתו של הזמר לעולם התיירות. הרומן הקצר החזיק כשנה ועוד בטרם הושק, אדם מכר את חלקו לשותפו, איש העסקים אבי יוחנן, תמורת 5 מיליון שקלים ויש הטוענים שזה היה לא יותר מאשר תרגיל יח"צני.
הפרק השני בהיסטוריה הפנדאית התרחש באוגוסט 2023, כאשר בנימין ושרה נתניהו בחרו לצאת לנופש הקיץ שלהם ב"פנדה 100" - הווילה הנשיאותית של מלון הבוטיק. כנראה שהזוג המלכותי כל כך אהב את המקום, והם חזרו לנפוש בה שוב בחג סוכות. את הצ'ק אאוט הם ביצעו ב-6.10.23, יומיים לפני השבת השחורה.
עם פרוץ המלחמה המלון נאלץ לנעול את שעריו בצו פיקוד העורף בשל מיקומו למרגלות החרמון, במרחק 3 ק"מ מהגבול הסורי. באחת המקום הפך לשטח צבאי סגור שהיה אסור לכניסה לאורחים, לעובדים, כל שכן בפני הבעלים והמנהלים. סגירת המלון, וכן עוד 22 מלונות וצימרים הממוקמים עד 40 ק"מ מהגבול, הייתה מהתקופות הקשות והמאתגרות שידע ענף התיירות בארץ, אף יותר מעידן הקורונה. בחודש הראשון של המלחמה כל עובדי המלון התגייסנו לטובת החיילים והמוצבים בתרומת ציוד, ארוחות וכל מה שהם נזקקו לו, ואחריו הם וההנהלה הוצאו לחל"ת.
הנזקים בכל התקופה נעמדו במיליוני שקלים - נזק ישיר של ביטול הזמנות, אחזקה, סחורה ומזון שנזרק, ונזק עקיף של עצירת הזמנות עתידיות והתנעה מחדש שלוקחת זמן, כסף ומשאבים. "המלחמה תפסה אותנו בדיוק כשסיימנו לשפץ את המלון בעלות של כ-80 מיליון שקלים, ולהכשיר אותו לרמת 5 כוכבים לקראת עונת החורף והשלג בחרמון. ברגע עברנו ממאה לאפס", אמר אז עמי ישראל, מנכ"ל המלון.
לפני כחודש המלון נפתח מחדש והפעם הוא התניע מאפס למאה, לא לפני שעבר ריענון ומקצה שדרוגים, נרכש על ידי רשת מלונות ג'ייקוב, והחשוב מכל – שינה את שמו ל"ריזורט ג'ייקוב נווה אטי"ב" והוכתר למלון הדגל של הרשת.
המלון
ג'ייקוב ריזורט ממוקם במושב נווה אטי"ב, מוקף טבע, נופים והרים ומשקיף אל מצודת נמרוד המרשימה, ולכשיורד שלג והכל מסביב לבן ומושלג, הריזורט הכי מזכיר כפר נופש על מורדות האלפים. ראשיתו של המלון לפני 40 שנה אז הוקם על ידי חברי המושב, שחלקם יוצאי סיירת אגוז, שהיו בין כובשי החרמון במהלך מלחמת יום כיפור. החבר'ה התחילו עם מסעדה שיהיה איפה לאכול ובהמשך הוסיפו את הבקתות והוגדרו ככפר נופש. מאז זרמו כמויות מים בנחל סער והכפר הפך לריזורט יוקרתי. רגע לפני שנספר מי ומה חשוב לציין שהמלון מתפרש על 60 דונם, בנוי כשטח פתוח, הבקתות מפוזרות במרחב וכל הבריכות, פעילות הפנאי, חדר האוכל, המסעדה, הספא והלובי, מתרכזים במבנה אחד גדול, כשהכל מזמין לקחת פסק זמן, להוריד הילוך, להתרגע, לנוח, לאכול טוב ולמלא מצברים לפני שחוזרים לשגרה.
המים הוא מוטיב מוביל במלון ומעבר לבריכות פרטיות יש שתי בריכות נוספות – האחת חיצונית ומשקיפה לנוף, השנייה מקורה ומחוממת וצורתה אמורפית. הבריכה המקורה ממוקמת בחלל מפואר שנראה כמו מועדון, רק שאת רחבת הריקודים מחליפה בריכה. בחלל הגדול יש בר, פינות ישיבה סלוניות, ספות שזלונג, במת מופעים, מסך ענק שמקרין קליפים וסרטים, שנדלירים משתלשלים מעל הבריכה, מוזיקה טובה מתנגנת ברקע ותאורה צבעונית, מתחלפת, מאירה את המים. בחלל יש גם ג'קוזי מבעבע מחופה באבני מוזאיקה כחולות-מוזהבות, ובחוץ בריכת ג'קוזי נוספת שהכי כיף לשכשך בה כשבחוץ יורד גשם והטמפרטורות צוללות. עוד לרשות האורחים ספא, חדר כושר, חדר ביליארד, מסעדת שף ומרפסת פנורמית עם מעגל מדורה וגזיבו שקוף ומחומם להתרווח מול השקיעה.
הבקתות
במלון 45 בקתות אלפיניות בהן בקתות דלקס לזוגות ו-31 בקתות דופלקס המותאמות למשפחות. הבקתות הזוגיות מעוצבות כחלל אחד בגודל 23 מ"ר וכולל גלריית שינה עם מזרנים, שהעלייה אליה בסולם צמוד למיטה הזוגית, שיוצר מרווח תנועה קטן. בקתות הדופלקס הן גדולות יותר, משתרעות על 50 מ"ר וכוללות סלון וחדר שינה בקומה הראשונה, וחדר שינה נוסף בעליית הגג עם מיטה זוגית, כורסאות וחלון גדול משקיף לנוף.
שש בקתות הן צמודות בריכה פרטית, לאחרות יש ג'קוזי בגינה או המרפסת, ויש שתיים שיש להן גם וגם. בכל הבקתות יש רצפה מחוממת בנוסף למזגנים, מקרר מיני-בר, מכונת אספרסו, טלוויזיה מרובת אינצ'ים וגינה עם פינת ישיבה בחוץ. לגבי ארוחת הבוקר, באמצ"ש היא בהגשה אישית וכוללת מבחר גבינות, סלטים, ריבות וביצים לבחירה. בסופ"ש פותחים בופה גדול.
פנדה 100
הבקתה הנשיאותית, כאמור, החביבה על משפחת נתניהו שהתארחה בה כבר פעמיים. מתחם האירוח הייחודי-יוקרתי הוא למעשה וילה גדולה המשתרעת על 250 מ"ר, מתוכם 100 מ"ר של בקתה דו-קומתית מוקפת בחורש וגינה יפה ומטופחת. בקומה הראשונה יש חדר שינה גדול ובצמוד לו חדר ארונות וחדר רחצה מפואר עם שיש וריהוט שחור, אמבט לבן עם רגליים מוזהבות וכן ברזים ואביזרים מוזהבים. יש גם פינת אוכל, פינת בר, סלון צר וארוך, מטבח מאובזר ויציאה למרפסת ולגינה. מדרגות לולייניות, מגולפות בעץ אלון, מובילות לקומה השנייה ובה שני חדרי שינה, סלון וחדר רחצה. הגינה הגדולה היא כל מה שצריך בחופש-נופש מפנק ורגוע מול נוף הרי הגליל והגולן, עם ג'קוזי-ספא, בריכת אינפיניטי, ערסלים, מיטות שיזוף, פינות ישיבה ומטבח חוץ עם ברביקיו.
הספא
הספא המקומי הוא בועה של אסקפיזם אפלולי, שקט, נעים וחמים, גם הודות לפינת האירוח עם הכורסאות, השטיחים הקמין הבוער, שכבר בכניסה פותח את כל הצ'קרות. גם הספא, כמובן, מאוד מעוצב, מושקע ויוקרתי, יש לו שיק בוטיקי והוא מהיפים בארץ. מעבר לחמישה חדרי טיפולים הוא מציע למטופלים גם שתי סאונות, חמאם טורקי גדול עם במת שיש ירוק, בריכת ג'קוזי מחוממת בחוץ, חדר מנוחה והרגעות מול הנוף ופינה עם כיבוד ושתייה. אורחי הספא (גם על בסיס יומי) מוזמנים להשתמש גם בחדר הכושר ובבריכות ולקנח עם יין על הבר.
בנגזרת הטיפולים יש שבדי, משולב, איורוודה, רפלקסולוגיה, עיסוי עם אבנים חמות, וכן טיפול פנים, פילינג גוף וקרצוף יסודי בחמאם להסרת תאים מתים. גם בנגזרת המטפלים הלכו על הטובים באזור, וכשאתם מזמינים שריינו לכם את באסימה אבו סאלח, מהטפלות המצוינות שהיו לנו, והיו. הידיים הנפלאות של באסימה קוראות את הגוף כמו ספר פתוח והגוף שלנו מודה לה גם שבוע אחרי. ואם בבאסימה עסקינן, קבלנו ממנה מתכון לרגליים כואבות – חצי כוס חומץ תפוחים, כפית פלפל שחור ומים חמימים. ערבבו בקערה, תכניסו את כפות הרגלים ל-20 דקות ונעלמו הכאבים.
מתי פתוח? ראשון-שבת, 10:00-18:00.
מחיר: מ-385 שקלים לעיסוי, 280 שקלים לטיפול בחמאם.
המסעדה
גם מסעדת המלון הקודמת זכתה להרבה רעש ותשומת לב ולא בכדי. לא כל יום עולה להר שף בסדר גודל של יונתן רושפלד ופותח מסעדת גורמה בנקודה הכי צפונית בגולן. המטבח והמסעדה עוצבו והותאמו למידותיו, הציפייה וההתרגשות היו גדולות ואורחים הגיעו לנפוש רק כדי לאכול במסעדה שלו. הרומן הקולינרי בין פנדה לרושפלד הסתיים תוך חודשיים והותיר חלל גדול, תרתי משמע.
עם הפתיחה המחודשת של ג'ייקוב גם המסעדה ניערה את האבק ופתחה דלתות, הפעם בניצוחו של השף המוכשר אליאב כהן – לא ממש מוכר, אבל אחרי שאכלנו ממעשה ידיו אנחנו בטוחים שעוד נשמע עליו. למסעדה קוראים מונטה (הר באיטלקית) והיא איטלקית-ים תיכונית, חלבית וכשרה. לפני האוכל, חובה להתייחס לעיצובה הנקי והאלגנטי, ואל קירות מקררי היינות מהרצפה עד התקרה, שאחד מהם משמש כמחיצה ובמרכזה אח עצים מבוערת שמוסיפה לאווירה הרומנטית. על השולחנות מפות צחורות ואת החלונות הגדולים מכסים וילונות לבנים שצריך להסית כדי להתענג על הנוף והטבע פותחי התיאבון.
אז מה אוכלים? סלט קיסר מרענן, סביצ'ה חרפרפה, כרובית צלויה עם פוקורינו ורוטב חרדל, ריזוטו מצוין עם פטריות מלך, פיצה ביאנקה שנשלפה מהטאבון, בוקטיני ברוטב חמאתי, וגולת הכותרת – אנלוטי שקופלו בעדינות בעבודת יד ומולאו בגבינת מסקרפונה.
מתי פתוח? ראשון-חמישי, 18:00-23:00 ובקרוב יפתחו גם בצהריים. המסעדה פתוחה גם למי שלא לן במלון.
כמה זה עולה?
החל מ-1,400 שקלים ללילה לזוג באמצע השבוע ומ-1700 שקלים בסוף השבוע, מ-4,000 שקלים ללילה לבקתת דופלקס, מ-9,000 שקלים ללילה לבקתה הנשיאותית, ומ-2,100 שקלים לחבילת ספא הכוללת לינה וטיפולים לזוג (עד סוף מרץ).
מלון ג'ייקוב נווה אטי"ב. לפרטים והזמנות: 073-232-3716 או באתר
ואם אתם כבר שם
אתר החרמון - נכון לעכשיו הוא עדיין שטח צבאי סגור וצפוי להיפתח במהלך מרץ. זה המוקם לחדד, החרמון לא טוב ויפה רק כשהוא מושלג, הוא לגמרי גם אתר של קיץ עם רכבל הקרוניות שעולה לפסגה, שם יקדמו אתכם נופים עוצרי נשימה ופריחות עונתיות, ובתחנה התחתונה יש מסלול של מזחלות אקסטרים ו-SKY RIDER - מתקן ריחוף ייחודי.
ברכת רם - העין הכחולה, היפהפייה, היא תוצר של לוע הר געש שקרס ובתוכו נוצר מאגר מים. מסביב לאגם מטעי תפוחים, דובדבנים ופירות יער, שפתוחים לקטיף עצמי בהתאם לעונה.
שוק יעפורי - שוק הפלאחים ממוקם בין הכפרים מסעדה ומג'דל שאמס, אליו מביאים את הפירות והירקות שנקטפו ולוקטו עם שחר, את הזיתים שמסקו לאחרונה, את שמני הזית הטריים, את חומץ התפוחים, הריבות ודבש החרובים שרקחו בבית, את החצילים הכבושים, כדורי הלבנה, המלפוף ועלי הגפן הממולאים, וכן את הפטאייר והמנקיש הנהדרים.
נחל ומפל סער - המפל הגדול נופל מגובה 20 מטר לבריכה ומשם למפל נוסף שזורם אל תוך הנחל. אפשר לראות את המפלים ממרפסת התצפית, אך מומלץ לרדת בשביל המוביל למרגלותיו, לראות את הזרימה העוצמתית מלמטה למעלה.
קיבוץ עין זיוון - אימפריה תיירותית-קולינרית שהתפתחה לצד כפר הנופש, שם תמצאו את מרכז המבקרים השוקולדי של דה קרינה, את שדות הלבנדר של חוות שדה, את יקב פלטר, את ההמבורגר של יקב בהט, את החומוס המצוין של החומוסייה, את הבר של אלקע ואת הסדנאות של טנא.