כבר בכניסה אל מלון הבוטיק "ארנה שטרקמן" בנהריה, משהו נרגע. חונים ממש ממול, עוברים את הכביש, והנה, הגענו ל'אירופה'. הסיפור המשפחתי של בעלי המלון, שיחגוג בשנה הבאה 60 להקמתו, נוכח בכל מקום: במזוודות האותנטיות של סבא וסבתא שעלו מאוסטריה המונחות בכניסה, בפסנתר הגדול שהובא מגרמניה הניצב בלובי, ובעיקר בתמונות המשפחתיות הרבות שעל הקירות. גם המוזיקה שמתנגנת לא מכאן, בסגנון שנע בין נעימות קלאסיות, ג'אז ושאנסונים.

ד"ר אלואיס שטרקמן רכש בסוף שנות ה-30 חלקת אדמה בנהריה, עליה בנה יחד עם רעייתו שרלוטה ואחותה התאומה ארנה שני בתים למגורים. בהמשך, הבתים שופצו והוסבו ל"פנסיון ארנה". לאחר פטירתה של שרלוטה, נטל בנה מיכאל בן -20 את ניהול הפנסיון, הרחיב אותו והפך אותו למלון. בשנת 2011 נפטר מיכאל וניהול המלון הושאר בידיהן של אשתו חנה וארבע בנותיו, בנות הדור השלישי.

"אבא שלי נפטר צעיר, בן 54", מספרת שירן שטרקמן, בת 33, שמשמשת כיום כמנכ"לית המלון. "אמא נשארה לבד עם 4 בנות, אחותי הקטנה הייתה בת 8. אחותי הגדולה, שהייתה אז בת 18, לקחה את העניינים לידיים. כמה שנים אחרי זה, היה צריך להחליט שוב – אם מוכרים או נשארים. היו לנו דיונים משפחתיים, החלטנו שאנחנו עושות את זה, והמלון עבר שיפוץ מקיף". צעד נוסף היה הוספת שם משפחתן, שטרקמן, למלון שנקרא לאורך השנים "ארנה", על שם אחות סבתן.

אנחנו נפגשות בחדר האוכל, ב"קפה מיטקוכן", שפועל בסופי שבוע ובחגים, ואוכלות את האפל שטרודל המפורסם הנאפה במטבח המלון. לשאלתי אם למלון, שמנוהל על ידי נשים, יש טאץ' נשי, היא עונה בחיוב. "זה מורגש בניקיון, באסתטיקה, בסדר ובשירות. חשוב לנו שאנשים ירגישו אווירה חמה וביתית. הרבה נכנסים לכאן וישר אומרים שהם מרגישים באירופה, שהפנים לא קשור לחוץ".

המקום

החדר שקיבלתי היה מרווח, נקי ונעים מאוד. בקבוק יין ושוקולדים חיכו על השולחן, פינת הקפה כללה מכונת נספרסו, טלוויזיה של YES ומיטה גדולה ונוחה. גם המקלחת הייתה מאוד מפנקת, עם דוש עוצמתי, נעלי בית וסבונים ותכשירים ריחניים ונעימים.

בחדר האוכל תיהנו מארוחת בוקר ישראלית עשירה וביתית, שכללה מגוון לחמים, דגנים ומאפים, סוגי סלטים, דגים, ריבות, שקשוקה, חביתות על פי בחירה, גבינות, פירות ועוד. בגזרת הקינוחים, בנוסף לשטרודל המפורסם של סבתא ארנה, תוכלו למצוא אצבעות עם טראפלס שוקולד, עוגת גבינה בייצור עצמי, עוגת פרג, קרואסונים ועוד.

הלובי (צילום: אורי אקרמן)
לובי המלון|צילום: אורי אקרמן

ארוחת בוקר (צילום: אורי אקרמן)
ארוחת הבוקר|צילום: אורי אקרמן

המלון כולל 30 חדרים וסוויטות מעוצבים ומפנקים, הכוללים מיטה רחבה, מסך LCD גדול עם מבחר ערוצים, מערכת סאונד משובחת, מיני מקרר, פינת קפה ואינטרנט אלחוטי חינם בכל רחבי המלון. בנוסף, יש בו חדר ישיבות המאפשר לקיים אירועי בוטיק, כנסים קטנים וישיבות, וכן חדר טיפולים.

במרחק חמש דקות הליכה תגיעו לחוף הים והטיילת של נהריה, ובקיץ נהנים אורחי המלון מכניסה חינם לקאנטרי הנמצא בחוף. כמו כן, ניתן להשאיל אופניים במלון ולסייר איתם ברחבי העיר.

הגינה (צילום: דנה גוטרזון)
הגינה במלון|צילום: דנה גוטרזון

אפל שטרודל (צילום: דנה גוטרזון)
שטרודל התפוחים ב"קפה מיטקוכן"|צילום: דנה גוטרזון

גולת הכותרת של המלון בעיני היא החצר – ירוקה, פורחת, עם כיסאות נוח וספה מרופדת כל כך נוחה, שקשה היה לקום ממנה. היא מרגישה כמו חצר של בית פרטי, ומשרה שלווה ורוגע. בחצר יש שולחנות קפה, ואפשר לאכול שם את ארוחת הבוקר או לשתות את הקפה והעוגיות של "מיטקוכן".

מחירים

באמצע שבוע - החל מ-795 שקל לזוג.

בסוף שבוע- החל מ-940 שקל לזוג.

מלון שטרקמן ארנה, ז'בוטינסקי 29, נהריה. להזמנה ופרטים נוספים 04-9922832

מה אוכלים בסביבה?

מסעדת אדלינה

את ארוחת הערב אכלנו במסעדת השף "אדלינה" שבקיבוץ כברי, המשלבת בין טעמי הגליל לבין המטבח הספרדי-קטלוני, ונבנתה בבית התרבות הישן של הקיבוץ. המקום יפה, שקט, והטאבון הגדול שניצב במרכז המסעדה מעורר את בלוטות התיאבון.

למנה ראשונה לקחנו את "טיול טאפאס" - מנה זוגית מצוינת כוללת מגוון מטבלים, כדוגמת קרם חציל קלוי עם קצח, קרפאצ'יו בקר עם ווינגרט שמן זית, ליים וגבינת פרמז'ן ומאפה בשר עם חציל.

אדלינה (צילום: דנה גוטרזון)
מסעדת אדלינה|צילום: דנה גוטרזון

המנות העיקריות כוללות בשרים כמו סינטה ובייקון, פילה בקר, נתח קצבים, כבד עוף, דגים ופירות ים, ושלל מנות גם לצמחונים וטבעוניים, בהן גראטן תפוחי אדמה בשמן זית ושום, עם ירקות מוקפצים, פטריות וגרגרי חומוס, אורז בר בשני צבעים עם שמנת, פטריות וירקות אפויים ופריקי עם ירקות העונה.

בגזרת המנות האחרונות ניתן להזמין "טאפאס מתוקים" - קינוח זוגי הכולל שמונה טעימות מארבעה קינוחים מהתפריט, קרמה קטלאנה בניחוח וניל ולימון, כנאפה עם גלידת פיסטוק, עוגת גבינה ופנקוטה שוקולד עם קראמבל שקדים וקקאו, בקרמל מלוח.

A post shared by Adelina (@adelina_cabri) on

בעל המסעדה הוא אמיר אופנהיימר, שהוא גם הבעלים של מסעדת פינגווין המיתולוגית בנהריה, שקיימת כבר 77 שנים. המייסד שלה היה סבא-רבא שלו, שעלה מגרמניה לנהריה. "אני קורא לפינגווין ה'טויוטה' ולאדלינה ה'לקסוס'", הוא אומר. "אין פה כמעט שום דבר קנוי, הכול נעשה כאן. גם היינות הם מהאזור".

האוכל היה מצוין, והאווירה במסעדה רומנטית ונעימה. המחירים אינם זולים, אבל מצד שני המנות היו גדולות, משביעות וכאמור מאוד טעימות.

מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי. להזמנות: 04-9523707

מה עושים בסביבה? 

בית מלאכה: סטודיו ליצירה ישראלית ברגבה

במושב רגבה, לא רחוק מהמפעל המפורסם לייצור מטבחים, נמצא בית מלאכה, 1,000 מ"ר של יצירה, סטייל והמון השראה. המקום מחולק למספר חללים: קדרות, טקסטיל, מטבח, ילדים, נגרות ועוד. בחלל הגלריה מוצעים למכירה התוצרים שנעשים בבתי המלאכה, לצד יצירות אמנות.

עברנו סדנה פרטית שהנחתה ענת חורש, תושבת רגבה, שיחד עם בעלה זוהר העוסק בנגרות, היא הרוח החיה והיוזמת של המקום. קיבלנו לוחות עץ, צבענו, ליטשנו ושייפנו אותם, ובעזרת מדבקות של אותיות, הוספנו את הכיתוב שרצינו - HOME. את המבחנה הדבקנו בדבק חם, ואליה הכנסנו צמח אוויר, שלא זקוק לאדמה ומים, אלא רק לשטיפה קלה מדי שבועיים.

בית מלאכה (צילום: דנה גוטרזון)
בית מלאכה|צילום: דנה גוטרזון

בית מלאכה (צילום: באדיבות סדנת יצירה)
בית מלאכה|צילום: באדיבות סדנת יצירה

שעה וחצי של סדנה, בעולם כל כך דיגיטלי, היוו ממש ריפוי בעיסוק עבורנו. החומרים שקיבלנו היו איכותיים, התוצאה מרשימה וכבר מעטרת את קיר הכניסה בביתי. ענת הייתה מקסימה, ועזרה לנו בכל מה שהיינו צריכות, תוך כדי שיחה ערה שניהלנו על ההבדל בקצב החיים בין המרכז לצפון. 

במקום מתקיימות סדנאות במגוון תחומים, כמו בישול, נגרות לילדים ולמבוגרים, קולאז' מחומרים ממוחזרים, פיסול בעיסת נייר, פיסול בחוטי ברזל, תפירה ועוד. המקום מארח אירועי חברה, אירועים פרטיים, מסיבות רווקות, ימי הולדת ועוד.

בית מלאכה, רחוב הברוש רגבה, 054-9701706

אגם מונפורט

אגם מונפורט, הפארק האקולוגי הראשון בישראל, שוכן בסמוך למעלות, בלב הגליל המערבי, מוקף מדשאות ומתקני פעילות.

למבקרים שיגיעו מחכות שלל פעילויות לכל הגילאים: אולם החלקה על הקרח, אתר קמפינג לקבוצות ולמשפחות, פארק אקסטרים ייחודי, מרכז מבקרים ללימוד מורשת השמן והזית, שייט קייקים ופדלים, מסלולי קרטינג, טיולי שטח אקסטרים, בריכת שחיה קיצית, מסעדות, מזנונים ומדשאות בהם ניתן לערוך פיקניק או על האש, במקומות המיועדים לכך. לאחרונה נפתחה שדרת מפלים מרהיבה, יחידה מסוגה בארץ, שלאורכה ימוקמו בתי קפה וגלריות.

אגם מונפורט (צילום: דנה גוטרזון)
אגם מונפורט|צילום: דנה גוטרזון

בימים אלו האגם עובר פיתוח משמעותי, וצפויים להיבנות בו מלון ספא בוטיק, מלון ומרכז קונגרסים, מלוניות ומתחם בילוי וקניות. במסגרת הסיור במקום עם הילה בן אבו, מנכ"לית אגם מונפורט, התנסינו בהחלקה על הקרח, חוויה מהנה שגם הייתה מפלט מרענן מהחום הכבד בחוץ.

אולם, את עיקר תשומת לבנו תפס פארק האקסטרים החדש, שנפתח בספטמבר האחרון, ושכולל יותר מ-116 מתקנים ב-4 קומות, כאשר קומת הקרקע מיועדת לילדים בגילאי 4-6. נקשרים בכבלים כמו בסנפלינג, חובשים קסדה, מתחילים להלך על הקורות בגובה, ומגלים מחדש מיומנויות מוטוריות.

פ0ארק אקסטרים, מתקן החבית (צילום: הילה בן אבו)
פארק אקסטרים חדש|צילום: הילה בן אבו

לדוגמה, לאחר שהלכנו על הקורה, היינו צריכות להיכנס לתוך חבית באוויר, ולאחר מכן למשוך את עצמנו בעזרת כוח הידיים מתוך החבית המתנדנדת אל התחנה הבאה. בהתחלה זה קצת מפחיד, אבל די מהר נכנסנו לראש, תפסנו את העניין והתחלנו להתלהב. הפעילות עצמה אורכת שעה וחצי, והמדריכים של המקום מכווינים ומציעים עזרה, במידת הצורך. יש לציין, שהפארק עומד בכל הסטנדרטים הגבוהים של בטיחות הנהוגים בעולם ובישראל.

פארק אגם מונפורט, מעלות-תרשיחא, 04-9574004

אירוח דרוזי ביתי,  אבתיסאם פארס, חורפיש

בכניסה לחורפיש אני מתקשרת לאבתיסאם, כי הוויז כבר חסר אונים. היא אומרת שניסע עד הסוף, לבית השלישי מימין והיא יוצאת לקראתנו. אני מופתעת לגלות שמדובר בבית פרטי, עם נוף יפהפיה, מוקף בגינה מרהיבה ופורחת של עצי לימון, תפוז, קלמנטינה ומשמש, שיחי יסמין, לואיזה ורוזמרין ופריחה של פרחים עונתיים.

אבתיסאם, בת 50, מבשלת ומגישה לאורחיה אוכל דרוזי מסורתי, שלמדה לבשל מאמה ומסבתה, כשהתבוננה וישבה לצדן בהיותה ילדה. לאחר שנישאה, הבינה שהיא נמשכת לאוכל יותר משהיא נמשכת לכל תחום אחר, לקחה קורסים בבישול והפכה אותו למקצוע.

אבתיסאם (צילום: דנה גוטרזון)
אבתיסאם|צילום: דנה גוטרזון

הבת הגדולה שלה, הגיסה ושני הנכדים, הגישו לנו בחדר האוכל בביתן ארוחה ענקית ומגוונת. הארוחה מורכבת משפע של תבשילים וסלטים, ביניהם מג'דרה, פלפלה, שולבטה, עולש, עלי גפן, ממולאים, מנסף, קבב, אורז עם צנובר ועוד. חלק מהסלטים עונתיים, נקטפים בשדה ומוגשים בהתאם לעונה. את מה שנשאר ארזנו בקופסאות ולקחנו הביתה. את הארוחה קינחנו בתה צמחים, קפה ועוגיות מעשה ידיה של אבתיסאם, שאותן אכלנו בגינה המרהיבה.

האווירה חמה, נעימה, ביתית והאוכל משגע. אבתיסאם מדברת בפתיחות, וחולקת איתנו את החלום הגדול שלה – להשתתף במאסטר שף. יש לציין, שאבתיסאם עשתה מאמצים גדולים להכין גרסאות טבעוניות לחלק גדול של המנות עבורי - ובהצלחה גדולה.

אירוח דרוזי (צילום: דנה גוטרזון)
אירוח דרוזי באווירה חמה|צילום: דנה גוטרזון

אבתיסאם עורכת בביתה סדנאות בישול, בשרי וצמחוני, ומארחת קבוצות לארוחות. המחירים נעים בין 70-100 שקלים לאדם.

סדנאות ואירוח דרוזי, מושב חורפיש, 050-6917337

בתכנון החופשה הסתייענו במיזם "אוצרות הגליל", בראשו עומדת אשת העסקים והיזמית החברתית רעיה שטראוס בן דרור. הוא הושק במטרה לקדם את היזמים ועסקי התיירות בגליל המערבי. באתר האינטרנט שלו רשומים למעלה מ-400 עסקי תיירות, הסעדה ולינה המוצעים באזור, אשר נבחרו בקפידה. 

* הכותבת הייתה אורחת המלון ואוצרות הגליל