אמנם אני חי בתל אביב כבר קרוב לשנתיים וחשבתי שאני מכיר כבר כל רחוב אפשרי, אבל גיליתי את פלורנטין והבנתי שהעיר הזו עדיין יכולה להפתיע אותי. נכון, אני לא תושב ותיק, אבל מספיק חודש אחד של מגורים בעיר כדי להכיר את שני הדברים הכי חשובים: איך מנווטים למקדונלד'ס בסנטר ושימי שישי ברחוב שינקין שייכים למשפחות מאיזור חיוג 08.

המקום

פלורנטין האוס הוא מלון השוכן בלב שכונת פלורנטין. בעבר הבניין שימש למגורים, ומי שיזמה את הרעיון להפוך את הבניין הזה למלון מיוחד – היא זו שגם עיצבה אותו. אמנם הכניסה למלון לא דומה לשום כניסה של מלונות שביקרתי בהם בעבר, אבל הבנתי שמלון במרכזה של פלורנטין ממש לא הולך להיות באווירת אגדודו.

"למען האמת, זה הוסטל. זה לא בדיוק מלון", הסבירה לי עובדת המלון שקיבלה את פנינו בכניסה. "אמנם החדרים מעוצבים ממש כמו בכל בית מלון סטנדרטי, אבל מסתבר שבגלל שאין בהם טלוויזיות אי אפשר להגדיר את המקום כמלון". ברגע שטיילתי בין חדרי המקום הבנתי שהגעתי לגן עדן, כי אם תשאלו את האדם הממוצע מה ההבדל בין מלון להוסטל – הוא יגיד שהריח. הנוסחה היא די פשוטה: לבתי מלון יש ריח מסויים ובאכסניות הוא פשוט לא קיים. אז בפלורנטין האוס אמנם לא תשמעו את יונית לוי מדברת בזמן שאתם מתרחצים, אבל ריח הנופש לגמרי נמצא שם.

 

חוץ (צילום: רני לוריא)
אורבני ומגניב. מבט על "פלורנטין האוס" מבחוץ|צילום: רני לוריא

החדר

במקום מגוון חדרים: חדרי שינה סטנדרטיים לזוג, לשלושה ויש גם חדרים לקבוצות גדולות ובהם תמצאו מיטות קומתיים. בקומה האחרונה של המלון תמצאו את הדובדבן שבקצפת, שם שוכנת הסוויטה. כשנכנסנו לראות היכן נבלה את הלילה, גילינו חדר ענקי עם מרפסת פרטית שמשקיפה על כל פלורנטין ואפשר לראות ממנה גם את הים ואת שדרות רוטשילד. אמנם בשאר החדרים אין טלוויזיות, אבל בסוויטה המפנקת החליטו להוסיף מקרן עם ממיר של טלוויזיה בלווין. מי אמר מרתון תאג"ד ולא קיבל?

אמנם הסוויטה מעוצבת בדיוק כמו שחדר השינה של ניקול ראידמן נראה בראש שלי, אבל בחדר יש מיטה זוגית מפנקת מאד, ספה שחורה הנמצאת ליד ומקלחת ושירותים די גדולים. במקלחת יש 2 דושים המורכבים זה ליד זה וכשמפעילים אותם מרגישים את אפקט הגשם. לא סתם גשם, אפשר לקרוא לזה מבול. מי מכם שלא יכול לפתוח את הבוקר שלו בלי לשתות קפה יכול למצוא גם מכונת קפה ומקרר קטן עם שתייה קלה. חשוב לציין שכששולחים טכנופוב כמוני לחדר בו צריך להפעיל מקרן זה מרגיש בשלב מסויים כמו אסקייפ רום. הייתי לחוץ, הרגשתי שאין לי יכולת לזוז ושאני חייב לפתור את הבעיה כי פולצ'ק לא יחכה לי הרבה זמן. כמובן שלמרות שהנהלת המקום דאגה לשים הוראות די ברורות להפעלת המקרן עם שלטים, ויתרנו והדלקנו את הכל בצורה ידנית.

פלורנטין האוס (צילום: רני לוריא)
הצצה לחדר סטנדרטי במלון|צילום: רני לוריא

פלורנטין האוס (צילום: רני לוריא)
גבירותיי ורבותיי: הסוויטה|צילום: רני לוריא

פלורנטין האוס (צילום: רני לוריא)
מקלחת מפנקת|צילום: רני לוריא

מה אוכלים?

אם שכשנכנסתי למקום והייתי בטוח שאני אשן באכסניה רגילה וגיליתי שטעיתי כשנכנסתי לסוויטה שלא הייתה מביישת אף בית מלון גדול, הבנתי שטעיתי כשחשבתי שהנופש שלי יתחיל ויסתיים במנה חמה בטעם קוסקוס. פלורנטין האוס הוא לא רק מקום נעים לישון בו, כי השיא מסתתר למטה. סמוך לקומת הכניסה שוכנת מסעדת "פלורנטין האוס" של השף שרון כהן, והיא מציעה תפריט אסייתי מגוון ועשיר. המחירים נוחים, המסעדה די גדולה ומרווחת, האווירה צעירה ומרעננת והאוכל הצליח לגרום לנו לצאת עם חיוך רחב על הפנים – כי מה יותר טוב מלהתחיל נופש עם דגים ואורז ברוטב קארי צהוב? בנוסף, חשוב לציין כי אורחי המלון מקבלים במסעדה הנחה של כ-10%.

פלורנטין האוס (צילום: תומר אפלבאום)
מסעדת "פלורנטין האוס"|צילום: תומר אפלבאום

מה עושים?

השאלה ליתר דיוק היא "מה לא עושים?", כי המקום נמצא בלב פלורנטין וגיליתי שכונה קסומה. אמנם אני גר במרכז העיר, אבל אווירת סוף השבוע בשכונה הזו היא ללא ספק מיוחדת. עשרות ברים מסביב, אנשים צעירים, מסעדות ובתי קפה שמקיפים את האזור יגרמו לכם לא לרצות לעזוב את הרחוב. בנוסף, במידה שמזג האוויר מתאים כמובן, הים נמצא במרחק של כ-15 דקות הליכה וכך גם שדרות רוטשילד.

פלורנטין האוס (צילום: רני לוריא)
להנות מכל מה שיש לתל אביב להציע|צילום: רני לוריא

מחירים

החל מ-300 שקלים לחדר זוגי במהלך השבוע; עד 415 שקלים לחדר זוגי בסוף שבוע; 450 שקלים לחדר זוגי עם מרפסת; הסוויטה המפנקת תעלה לכם החל מ-830 שקלים, אבל תמיד אפשר למצוא מבצעים