ארוחות הבוקר של בתי המלון בקו החוף של תל אביב היו טובות מאוד - וטובות בהרבה ממרבית ארוחות הבוקר שטעמנו באילת. במרבית בתי המלון מתוך ה-11 שבדקנו מצאנו סטנדרטים גבוהים, שירות מעולה, בופה עמוס בכל טוב, אוכל טעים, מיץ תפוזים טוב, בקבוקי מים מוגזים גדולים לרוויית האורחים וקפה איכותי (פרמטר חשוב בעיר בתי הקפה האלמותית). וכמה זה עלה לנו? ארוחת הבוקר הזולה ביותר עלתה 120 שקלים ועל היקרה ביותר שילמנו 210 שקלים לאדם. החניה (שלא תמיד מצאנו במלון עצמו אלא רק בחניונים ליד) עלתה בין 15–45 שקלים לשעה וחשוב להוסיף את זה לתחשיב הכללי.
> בדקנו גם באילת: זו ארוחת הבוקר הכי טובה בעיר הדרומית
אי אפשר להתעלם כמובן מהעובדה שהבדיקה נעשתה בתקופה מתוחה, בשנה מתוחה, ובתי המלון היו לרוב ריקים מאדם. רק בחלק קטן מהמלונות שבהם היינו מצאנו קהל נופשים, בכל האחרים הייתה נוכחות בולטת של צוותי עבודה גדולים שחיפשו מה לעשות עם עצמם כי לא היה להם את מי לשרת. בנוסף, בחלק מהמלונות עדיין חיים מפונים, במקרים שבהם שמנו לב לכך, זה היה בזכות צוותי השירות שהתעניינו לשלומם, כאילו היו קרובי משפחה שלהם. שמענו שיחות כנות של שותפות והדאגה, ברכות שלום ואיחולי בריאות וראינו המון סבלנות מצד הצוותים וזה לא מובן מאליו וראוי לציון בימים אלה.
איך בדקנו את ארוחות הבוקר במלונות בתל אביב?
במבחן הפעם נבדקו 11 המלונות הגדולים לאורך קו החוף של תל אביב שמאפשרים כניסה לארוחת הבוקר כאורחים מבחוץ. הגענו אל המלונות ללא תיאום מראש ושילמנו עבור הארוחות שהוזמנו. בדקנו את הארוחות ודירגנו אותן, בסולם של 1 עד 5, ב-18 קטגוריות: מבחר המנות (גבינות, סלטים ועוד), הטריות והטעם; המאפים, עמדת החביתות, מיץ התפוזים, הקפה והמנות המיוחדות; האווירה בחדר האוכל, הניקיון, הנוחות והשירות; ולבסוף, בגלל שמדובר בתל אביב – בדקנו גם את נוחות החניה, המחיר והשירות בחניון. נתנו נקודות בונוס למצטיינים בקטגוריות המרכזיות: המבחר, הספיישלים, הטעם והחניה. שקללנו את הציונים וכך מצאנו את ארוחת הבוקר הכי טובה במלונות הטיילת (שלושה מלונות חולקים את המקום השני).
מלבד החניה התייחסנו הפעם בתשומת לב גם לאווירה ולעיצוב של חדר האוכל. חדר האוכל במלון הוא היכל הסעדה פונקציונלי שבו השאיפה הגדולה היא לעמוד כמה שפחות בתור, ובתל אביב ישנה ציפייה לאווירה שונה בעיר שבה יש המון ארוחות בוקר מעולות בהמון מסעדות ובתי קפה. לבתי המלון יש תחרות לא מבוטלת וזה ניכר בחלק מבתי המלון שביקרנו בהם.
הנה דירוג ארוחות הבוקר של מלונות הטיילת - מהארוחה הכי פחות מזמינה עד הטובה מכולן:
דן פנורמה
בארוחת הבוקר של דן פנורמה טעמנו סיגר מעולה, לביבות ירק טעימות, רביולי נחמד, מאפה גבינה ופירות, גראטן תפוחי אדמה מתובל טעים וסלט ביצים אמיתי כמו של מעדניות שוות. לצערנו כאן נגמר החלק הטוב של הארוחה כי את החביתה הכינו לנו מנוזל ביצים בצבע ורדרד חשוד והביצים לא עורבבו מולנו, הנוזל פשוט נשפך על הפלנצ'ה ישר מתוך כלי זכוכית. ניסינו לקבל תשובות מהאיש שהיה בעמדה ולא הצלחנו.
בסלטים היו ירקות שנראו כאילו נחתכו יום קודם, הלחם והלחמניות היו יבשות ולא טריות וגם הגרעינים שמיועדים לשדרג את הסלט היו לא טריים. אין כאן מכונת אספרסו ואת הקפה מפיקות מכונות אוטומטיות והתוצאה פשוט נוראית. גם מיץ התפוזים היה דלוח.
בנוסף לאלה, הבעיה המרכזית כאן היא ללא ספק החלל שבו מוגשת ארוחת הבוקר, שהוא חלל כנסים ענק, מואר בפלורסנטים, נטול חלונות, עם שטיחים מקיר לקיר. ללא תאורה מתאימה, החלל היה די חשוך, שקט וקודר והארוחה התנהלה תחת עיניהם הבוחנות של עובדים שלא הציעו עזרה או התעניינו אבל עקבו אחרי כל תנועה תוך כדי שהכניסו לחדר שולחנות וכיסאות נוספים ומסדרים אותם זה ליד זה.
מחיר הארוחה: 125 שקלים | מחיר החניה: 20 שקלים לשעה בחניון המלון, מטרים ספורים מהכניסה.
בשורה התחתונה: חלק מהמנות היו טעימות מאוד וחלק לא טריות וקצת חשודות, אבל ההפתעה הלא נעימה באמת היה החלל שבו הוגשה הארוחה.
ציון כללי: 43
דן תל אביב
חדר האוכל של דן תל אביב מחולק ל-3 חללים, אותנו הושיבו בחלל הפנימי הקטן והצפוף עם תקרה מונמכת, חלונות קטנים, מיזוג שלא כל כך עבד, תאורה חלשה והרבה עמודים. החוויה שנוצרה הייתה של מחנק. העובדים, מצד אחד לבושים עם חצי טוקסידו ופפיון על הצוואר, מצד שני, שירות או יחס אין כאן, וכיסאות קטיפה שחורה עם רצפת שטיח מקיר לקיר, לא עושים חסד ב-2024.
ומה לגבי האוכל? הוא היה בסדר, סביר ולא יותר מזה. המבחר לא גדול אבל בהחלט עושה את העבודה, למרות שלא הייתה עמדת חביתות והקפה לא היה מוצלח ולא הוכן בצורה מקצועית, תוך כדי ששני העובדים שעמדו ליד המכונה המשיכו בשיחתם הפרטים בלי ליצור איתנו קשר עין. רשימת המאכלים הטעימים מכל מה שאכלנו מסתכמת בסירות חסה מכוסות בפרמז'ן אנשובי ורוטב קיסר, סלמון כבוש ועוגת גבינה אפויה.
מחיר הארוחה: כחלק מיום כיף שכולל גם עיסוי וכניסה לבריכה | מחיר החניה: 15 שקלים לשעה ראשונה + 3 שקלים לכל רבע שעה נוספת, בחניון חיצוני בין מלון דן לבין מלון שרתון, כי החניון של מלון דן היה סגור ולא מאויש כשהגענו.
בשורה התחתונה: מקום עם וייב לא נעים ומיושן, עם צוות לא שירותי והאוכל לא מועיל ולא גורע מהאווירה הכללית.
ציון כללי: 45
קראון פלזה
ארוחת הבוקר של קראון פלזה הזכירה לנו את הסטנדרטים של שנות ה-90 ואת המלונות של אילת יותר מכל המלונות בהם אכלנו בתל אביב. חדר האוכל היה מתוקתק היטב ומלא אור, הייתה אפילו מוזיקה ברקע אבל האווירה הכללית היית די מיושנת. הצוות העובדים היה מנומס עם מלא כוונות טובות, אבל לא הפסיקו לנהל את השיחות האישיות ביניהם. עובדת מצטיינת אחת שמה לב שאנחנו מצלמים והציעה לעזור.
מבחר האוכל כאן בסדר, סטנדרטי, לא מרגש ולא מעניין ובלי סלמון כבוש. אבל הוא לא היה רע, למרות התעשייתיות שלו, ומלא בכוונות טובות. הפתיעו אותנו בקבוק עם רוזטה שבה כמעט ולא היה אלכוהול אבל המחווה הרשימה מאוד.
טעמנו מאפה פילו טעים עם גבינה ותרד וקיש פטריות נחמד, וגילינו שיש דבר יותר יצירתי שאפשר לעשות לטורטייה מלבד למלא ולטגן אותה, כי מסתבר שאפשר גם למלא אותה ואז לאפות עם גבינה צהובה מגורדת מעל. למרות שהקפה היה שרוף ולא טעים, הנוף לים ולטיילת היה מושלם. היו גם כוסות נחמדות עם יוגורט פרי ומזרק עם רוטב מייפל ומבחר ענק של אגוזים ופירות יבשים להרכבת מנת המוזלי המושלמת, וברבוניות מעושנות ומלא עוגות בחושות יבשות, טירמיסו בכוס ואפילו ברד פודינג, עמדת חביתות מדוגמת ושקשוקה לא מזמינה.
מחיר הארוחה: 120 שקלים | מחיר החניה: 25 שקלים לשעה + 6 שקלים לכל רבע שעה נוספת בחניון כיכר אתרים שנמצא במרחק של 2 דקות הליכה מהמלון.
בשורה התחתונה: ארוחה סבירה, טרייה ולא מפוארת. חדר האוכל היה של פעם אבל מתוחזק היטב ושאפשר ליהנות בו מנוף לים.
ציון כללי: 69.5
הרודס
בהרודס יש את אחד מחדרי האוכל היפים שראינו. הוא מעוצב כמו שדרת עצים, עם ריצוף צבעוני ופשוט כיף לפתוח את היום במקום שמשדר כל כך הרבה אופטימיות. מבחר האוכל היה נחמד, בעיקר בגזרת הבצקים, אבל בחלק גדול מהמנות האחרות זה היה מבוצע עם הרבה כוונות טובות אך החטיא את המטרה. היו לא מעט מנות בלתי אכילות, כמו למשל מקושקשת לבנה שנראתה רע והיו בה בעיקר רוטב שמנת מימי מצופה בקרום. היו בבופה גם תחתיות ארטישוק מוקרמים, רביולי ברוטב אדום, בלינצ'ס חיוורים, תפוח אדמה מוקרם ובורקס מים שהיה צריך רק עוד כמה רגעים של חום גבוה בתנור.
טעמנו כאן גם פוקצ'ות מדהימות עם ירקות אנטיפסטי וגבינה שאי אפשר היה להפסיק לאכול ופיצה נחמדה, אבל מיץ התפוזים היה לצערנו דלוח והירקות בחלק מהסלטים היו חתוכים ברשלנות ונראו כאילו נקצצו יום קודם. מעבר לאוכל, שהיה בחלקו טוב ובחלקו לא, הדבר המאכזב היה ריח חזק ולא נעים של טיגון ואפיה שיצא מכיוון המטבח ומילא את החלל היפה של חדר האוכל.
מחיר הארוחה: 120 שקלים | מחיר החניה: 25 שקלים לשעה + 6 שקלים לכל רבע שעה נוספת בחניון כיכר אתרים שנמצא במרחק של כמה דקות הליכה מהמלון.
בשורה התחתונה: חדר אוכל מהיפים שיש, חבל רק על הריח הלא נעים שיוצא מהמטבח וממלא את כל החלל עד כדי צריבה בעיניים.
ציון כללי: 75
רויאל ביץ'
נתחיל מהסוף: כשאנחנו נזכרים בחוויה שהייתה לנו ברויאל ביץ', קצת קשה לנו עם המקום החמישי. אז חשוב לנו להבהיר, ארוחת הבוקר ברויאל ביץ' טובה, טובה מאוד אפילו - אבל יש בתל אביב הרבה הרבה יותר טובות ממנה.
הכניסה לארוחת בוקר של מלון רויאל ביץ' עושה רושם של "וואו". בקבלת הפנים עומדים עובדים לבושים בחליפות מחויטות והם מברכים אתכם לשלום כאילו אתם אחמ"ים (נזכיר שלא ידעו מי אנחנו). אחרי זה מלווים ומושיבים אתכם, ובעת ההושבה גם לוקחים הזמנה לביצים ולקפה. חדר האוכל עצמו נראה כמו מסעדה ונעים לאכול בו.
תפריט הביצים כולל אומלט חביתה ירוקה, ביצת עין, ביצה רכה, מקושקשת, חביתת חומוס, פרנץ' טוסט ופנקייק ומנת בנדיקט רויאל עם ביצה עלומה, עלי תרד ורוטב הולנדז, מעל טוסט בריוש שהיה מעולה, ברמה של מסעדה. האוכל בבופה היה בחלקו מאוד טוב ובחלקו ממש לא. המקושקשת והשקשוקה לא נראו טוב, אבל הייתה גם עמדה טבעונית נחמדה עם קוביות טופו, ירקות אנטיפסטי, ממרחים ורטבים ומעדני בוקר ביו. הירקות נראו טריים אבל הסלטים היו חתוכים בצורה מרושלת ולא כל הירקות נראו מדהים. טעמנו גם מטיאס חלומי וטונה מעושנת בלתי אכילה קשה ויבשה.
בגזרת הפשטידות והקישים הכל היה מצוין עד כדי כך שלקחנו תוספת. הפנקייקים היו מהסוג הביתי המושלם והייתה גם עוגת גבינה באסקית מעולה ואפילו טירמיסו שמשום מה הוגש דווקא באזור הגבינות, אז מזל שמצאנו אותו.
מחיר הארוחה: כחלק מיום כיף שכולל ספא וכניסה לחמאם, סאונה ובריכה | מחיר החניה: 85 שקלים ל-3.5 שעות בחניון של המלון, שהיה קל ונוח למצוא אותו ולהיכנס אליו.
בשורה התחתונה: אווירה של מסעדה, עם שירות יוצא דופן, אבל טעם האוכל לא אחיד.
ציון כללי: 84
הילטון
גם כאן נתחיל מהסוף: ארוחת הבוקר של הילטון טובה, איכותית וטרייה, הבעיה היא שטעמנו יותר טובות ממנה. הבעיה השנייה, שהיא לא מציעה גיוון קולינרי ולא שדרוגים מיוחדים לארוחת בוקר עם מנות מעניינות. בעיה נוספת שהיא מוגשת בחלל לא מואר מספיק, בחדר אוכל מיושן מדי. שלושת הפרמטרים האלה גרמו לכך שהמלון שממנו היו לנו הכי הרבה ציפיות נמצא רק באמצע הדירוג ולא בטופ שלו.
יחד עם זאת, היו כאן עוגות שהוגשו בצורה יפה, גבינות איכותיות, פירות יער נחו בקערה שהונחה מעל קרח והיה גם תה קר טעים, קפה מעולה ובקבוקים של סן פלגרינו. אהבנו מאוד את הוופל הטעים וראינו שיש מבחר מנות ללא גלוטן וללא סוכר. גם מיץ התפוזים היה טוב ובעמדת החביתות קיבלנו שירות מעולה. אפילו היה בקבוק של מים מינרלים על כל שולחן וגם צנצנות קטנטנות של ריבות ודבש. מצד שני, הבורקסים היו מבאסים, ניוקי מיותר בשמנת, אורז צהוב מוזר, שקשוקה שנראתה ממש רע, סלט "דמוי אבוקדו", עלי גפן תעשייתיים ואנטיפסטי חסרי כל ייחוד.
מחיר הארוחה: 150 שקלים | מחיר החניה: 30 שקלים לשעה בחניון המלון, שהיה נוח וקל למצוא אותו ולהיכנס אליו.
בשורה התחתונה: זה היה טוב אבל ציפינו ליותר מהילטון.
ציון כללי: 86
סטאי
בסטאי טעמנו את ארוחת הבוקר היקרה ביותר בפרויקט וכמובן שהציפיות היו בהתאם למחיר. והנה לכם ספוילר: הן התממשו אבל רק באופן חלקי כי מלון הפאר מגיש את ארוחת הבוקר שלו בחלל עתיק עם קירות אבן שבו אווירה קצת קודרת וחשוכה, והמוזיקה שהתנגנה ברקע ב-7:30 בבוקר הייתה כאילו מישהו שכח לסגור את הרמקולים אחרי בילוי לילה. זה היה מין טכנו לאונג' לילי שמתאים יותר לברים, מזל שהיה אפשר לברוח מזה לחצר היפה שאומנם לא ממוזגת אבל הייתה בה האווירה שדמיינו וקיווינו למצוא כאן.
הבופה של סטאי הוא מהיפים שתראו וכל אחד מהמרכיבים בו הוא מהסוג המשובח ביותר והכול מוגש בצורה אסתטית. זה ניכר בהכל, אפילו בבורקסים ובקרואסונים שהיו מהסוג שקונים במאפיה הכי שווה.
היו גם סלט קפרזה כמו במסעדות, גבינות קשות מעולות, סלט עלים מדהים, מיץ תפוזים נסחט עבורנו במקום, על הקצפת של הקפה ההפוך היו רשומים השמות שלנו והקפה הוגש ב-2 ספלים, אחד עם החלב המוקצף והשני עם האספרסו. טעמנו כאן בקלאוות מעולות, פסטה ברוטב שמנת פטריות שנראתה כל כך טוב שהיינו חייבים לטעום למרות השעה והיו גם מיני מאפים מבצק עלים עם ירקות שהיו פשוט מעולים. יחד עם זאת, המבחר הכללי לא היה מרשים כמו במלונות האחרים, לא בגזרת הלחם ולא בשאר המנות. שלא תבינו לא נכון, זה היה די והותר אבל שוב, ראינו וטעמנו יותר מזה ולכן פחות התרגשנו ממה שציפינו מארוחה בשווי 210 שקלים. ההפתעה הרעה הייתה דווקא עלי הגפן והכנאפה שממלון פאר יפואי ציפינו שיהיו גולת הכותרת בבופה. לצערנו הציפייה לא התממשה.
מחיר הארוחה: 210 שקלים | מחיר החניה: 30 שקלים לשעה בחניון ציבורי, כ-200 מטר מהמלון כי חניון המלון מיועד לאורחי המלון בלבד.
בשורה התחתונה: מהארוחות האיכותיות והטעימות שטעמנו בחצר מהיפות שיש, אבל לא חווינו הפתעה או התרגשות קולינרית.
ציון כללי: 89.5
את המקום השני בדירוג שלנו חולקים 3 בתי מלון שקיבלו את אותו הציון והיו מעולים ומצטיינים כמעט כמו המלון שדורג במקום הראשון. שלושת המלונות הבאים מציעים חוויית אירוח וקולינריה מצוינים, בדיוק כמו שמצופה ממלונות 5 כוכבים בעיר כמו תל אביב.
קרלטון
בקרלטון היינו בזמן "פופ אפ" של "שולה משתולה" המפונה מהגליל ששידרגה את ארוחות הבוקר עם מאפים כורדיים מעולים שהוצגו בצורה יפה בכניסה: קאדה עם גבינה, פוקצ'ות עם טופינגס שונים ומקלות גבינה. פגשנו פה גם את הצוות הכי שירותי ואכפתי. הם דיברו וחייכו לכולם והתעניינו בשלום כל אחד מהאורחים בחדר האוכל בצורה נעימה. בזמן שחיכינו לחביתה, איש הקפה שלח את המלצר עם הקפה שלנו לשולחן ובזמן שאכלנו מלצר אחר שאל אם לא חסר לנו משהו.
חדר האוכל של קרלטון נעים, מואר ומבחר האוכל פשוט מושלם. ההיצע הקולינרי ואיכות האוכל כאן היו אחת ההפתעות הגדולות של הפרויקט. נהנינו כאן מצ'ייסר בוסט ג'ינג'ר, הייתה גם מכונה שמוציאה אסאי, עליו היה אפשר להוסיף מלא תוספות בריאות. בעמדה הטבעונית היו צלוחיות פינגר-פודס שנראו ממש טוב. הייתה גם פיצה מעולה ופרעצלים, שקשוקה תירס נהדרת, מבחר של כ-10 עוגות, מלוואח ולביבות ירק טעימות. אפילו הטורטיה הממולאת בירקות הייתה ממש טעימה למרות המוזרות שלה.
חוץ מזה, סלט הירקות נראה הכי טרי ורענן והיה גם ואפל בלגי רך עם רוטב קרמל מלוח ליד, בקלאוות, כדורי תמרים ואפילו רחת לוקום. בגזרת השתייה מצאנו 6 מיצים (אשכולית, אשכולית אדומה, גזר, תפוחים, תפוזים ואפילו מיץ עגבניות), בקיצור, ארוחת בוקר מהעשירות ומהבריאות ביותר, עם קפה הפוך מושלם שעל הקצף שלו ציירו לנו לב. היה משהו מאוד אופטימי וחיובי באווירה והיה מושלם להתחיל כך את היום באווירת מלון בוטיק עם נורה ג'ונס בפלייליסט.
מחיר הארוחה: 160 שקלים | מחיר החניה: 25 שקלים לשעה + 6 שקלים לכל רבע שעה נוספת בחניון כיכר אתרים, במרחק 2 דקות הליכה מהכניסה למלון.
בשורה התחתונה: ארוחת בוקר עם הכי הרבה כוונות בריאותיות בחדר האוכל מהנעימים ביותר בתל אביב.
ציון כללי: 91
שרתון
בשרתון יש חדר אוכל יפה ויש בו אווירה מדהימה בזכות 2 דברים: העובדים החייכנים והנעימים שהיו תקשורתיים ושירותיים והפכו את הארוחה לחוויה, ובזכות השילוב של העיצוב, התאורה והמוזיקה. זאת הייתה ארוחת בוקר כיפית, שהייתה פתיחת יום מפנקת ועל הדרך גם היה טעים, מגוון ומיוחד.
מרגע שנכנסנו לחדר האוכל הרגשנו שדואגים שיהיה לנו נעים. הקפה כאן היה פשוט מושלם, הבופה מגוון וכל מה שטעמנו היה טרי ועשוי היטב, מבוריקה שטיגנו לנו במקום, דרך ואפל, פנקייק, קינוחי כוס, סלט ביצים מושלם וסלמון כבוש מעולה. היה גם לחם טעים וסלטים מיוחדים ולכל אחד שודך רוטב ספציפי שנח בקערה בצד. מצאנו פה גם 5 סוגים של קינוחים אישיים, פחזנית מושלמת, טארטלט שוקולד טעים, אפילו הפיצה פה הייתה מעולה בזכות הטאבון, ומעל הדייסות הפלא ופלא - לא היה קרום. מכל השקשוקות שראינו, השקשוקה כאן הייתה היפה ביותר ואיש החביתות שהכין לנו ביצת עין יכול להיות דוגמה ומופת לכל אנשי השירות בבתי המלון. הדבר היחיד שהיה פחות טוב כאן הוא מיץ התפוזים שהיה די דלוח.
מחיר הארוחה: 150 שקלים | מחיר החניה: 15 שקלים לשעה בחניון חיצוני בין מלון שרתון למלון דן תל אביב.
בשורה התחתונה: אחת ההפתעות הגדולות ואחת מארוחות הבוקר שנזכור לעד.
ציון כללי: 91
דיוויד אינטרקונטיננטל
באינטרקונטיננטל מצאנו בופה מהגדולים והמפוארים שראינו. אפשר להסתובב בתוך המסלול המפותל שלו ולא להפסיק להתפעל מהתצוגה היפה ומהמבחר העצום של מנות שמותחות גבול חדש בין כל מה שקשור למה אפשר לאכול בבוקר. יש בו מבחר עצום של לחמים, מאפי בוקר ועוגות עגולות, ביניהן עוגת גבינה מעולה ועוגת שוקולד.
במחלקת הגבינות יש גילופי פרמז'ן, סומאק טרי ותערובת תבלינים אדומה לשדרוג הגבינות הרכות, שלצידן מוגשים נאצ'וס אם במקרה מתחשק לכם ארוחת בוקר בסגנון ניגובי נשנוש. הייתה שם גם קערה ענקית של חומוס שהוגש מאוד יפה, כנאפה, פוקצ'ות עם שום ועגבניות שרי, מאפה בצק עלים ומבחר מרשים של דגים כבושים ומלוחים, עם סלמון בכבישת מלח בסלק ומקרל מעולה.
גם הפשטידות היו מעולות, גם בורקס המים, ואפילו לזניית הגבינות נראתה כל כך טוב שנאלצנו לטעום אותה. החיסרון היחיד שמצאנו הוא שבהרבה מנות היה חסר שלט הסבר והקפה הגיע עם קצף שרוף והיה רותח מדי. עקב האכילס האמיתי התגלה כאן בכלל בחניה, כשכל מכונות התשלום לא עבדו, ובעת פניה לשומר באינטרקום הופנינו לקבלת אישור יציאה מהקב"ט שדרש שנגיע אליו ברגל, לשם כך היינו צריכים לעשות פעלולי תנועה וכשהגענו לבסוף גם זכינו ממנו להערה עוקצנית.
מחיר הארוחה: 175 שקלים.
מחיר החניה: 32 שקלים לשעה בחניון של המלון שהיה קל להיכנס אליו ואז קל להגיע ממנו לחדר האוכל, אבל בסיום הארוחה היה קשה לצאת ממנו.
בשורה התחתונה: בופה עשיר ומדהים, אוכל טעים וחדר אוכל נעים ביותר.
ציון כללי: 91
דיוויד קמפינסקי
היה כאן קוויאר אדום. כן, בבופה הבוקר של מלון קמפינסקי יש קוויאר אדום. עכשיו אחרי ששחררנו את המידע המסעיר הזה נוכל לקחת נשימה ולהירגע כדי לספר שארוחת הבוקר של מלון קמפינסקי היא המנצחת הגדולה מבין המלונות לאורך קו החוף של תל אביב.
חדר האוכל שבו היא מוגשת הוא למעשה מסעדת סיירה שבה מזמינים מקום כמו בכל מסעדה אחרת בתל אביב. בכניסה למלון יש קונסיירג' עם מגבעת שיפתח לכם את הדלת, בכניסה למסעדה יציעו לכם פאוור-שוטס, אחרי זה תקבלו שירות הושבה אדיב וצוות מלצריות חייכניות ואדיבות יגיש לכם קפה הפוך מעולה בספל ענק.
כשתהיו מוכנים לצלול לתוך האוכל תגלו בופה לא ענק אבל הכי טוב שיש, עם 4 סוגים שונים של קרקר שיפון בריא, מבחר מדהים של פירות יבשים ומיובשים, מסלול מטורף של פירות שנחים מעל מעמד מלא בקרח ובין פרי לפרי בקבוקים אישיים עם מיצים אורגניים ותה קר של מותגי יוקרה. יש פה גם עמדת לחמים, עוגות ומאפים שנראית בדיוק כמו בחנות פטיסיירי צרפתית וכל דבר שמונח שם הוא מהסוג הטוב ביותר בין אם זה באגט, עוגת גבינה, קרואסון שקדים, מאפה מבצק מדופדף עם אוכמניות וקרם פטיסייר או לחמי בריאות, פרעצלים, וחלות בריוש אישיות.
בעמדה נפרדת יש לחם ללא גלוטן שלא נופל באיכותו מהלחמים האחרים ומוס עוגת גבינה בכוסות אישיות. טעמנו גם ממבחר אגוזים ענק, שכלל אגוזי מקדמיה וצנוברים קלויים שנחו לצד חלווה מעולה ומבחר גבינות כלל יוגורט צאן, יוגורט דל שומן ויוגורט עתיר שומן שהוגשו בקערות שנחו על גבי קרח. מצאנו פה מבחר סוגי דבש מיוחדים כמו דבש פרחי הדרים, דבש פרחי שיזף ודבש אקליפטוס – כל זה בעמדת המוזלי להרכבה עצמית שהוא אם תשאלו אותנו, כנראה יהיה המוזלי הטוב ביותר שאכלתם בחיים.
בגזרת הסלטים היה סלט קיסר מושלם עם ביצה חצי רכה, קרוטונים ורוטב מעולה, סלט קינואה מעולה וסלט ירקות חתוך דק דק כמו במסעדות. היה גם מבחר מרשים של גבינות עזים וכבשים עם מנצ'גו וקממבר בקר וליד הגבינות סלמון שלם מעושן נח לו במלכותיות על מגש מחומם. טעמנו פה כדורי ארנצ'יני מעולים ובורקס טורקי, סלט ביצים נהדר, קורנישונים, אנשובי מעולה וצלפים איכותיים, הרינג חלומי וסלט טונה של מעדניות, שקשוקות מביצים אמיתיות וברד-פודינג מלכותי. כל זה היה מסודר לצד כלי הגשה והדרך שבה סודרה תצוגת האוכל העניק לנו רגע אסקפיסטי באחד הבקרים היותר מלחיצים שבו חיכינו לטילים האיראניים. הדבר היחיד שקצת הרס לנו את החוויה המושלמת הזו, היה היחס הזועף והציני מהשומר בכניסה לחניה, שכנראה חווה בוקר רע במיוחד באותו היום.
מחיר הארוחה: 190 שקלים | מחיר החניה: 45 שקלים בחניון המלון שהיה קל ופשוט למצוא אותו ולהיכנס אליו.
בשורה התחתונה: ארוחה מפוארת ויוצאת מן הכלל מכל הבחינות.
ציון כללי: 92.5