ארגמן, בית לאנשים ויין, קיבוץ ניר עם

בר יין ארגמן ניר עם (צילום: דניאל ארזי)
בר יין ארגמן, ניר עם|צילום: דניאל ארזי

בשגרה ניר עם הוא אופרציה תיירות עם צימרים, בריכה הכי יפה בנגב, מוזיאון מים היסטורי, פאב נחשק, חדר יין מיוחד, ושביל טיול בין מאגר מים למצפורים מרגשים. למזלם בשבת הארורה ניצלו מחדירת המחבלים הודות לתושייה ולגבורה של ענבל ליברמן – הרבש"צית של הקיבוץ. נכון לעכשיו הצימרים סגורים, הפאב נדד לתל אביב ורק הבר יין שומר על הגחלת התיירותית. החדר שייך לעופר ליברמן, האבא של הרבש"צית, מנהל החקלאות בקיבוץ וחובב יין, שלפני שנתיים החליט שבא לו לעשות משהו לנפש ופתח את המקום בשביל הכיף שלו.

עינב, בתו הבכורה של ליברמן, התגייסה לעזור וביחד שיפצו, בנו והפכו את המקום לחדר יין עם חצר גדולה ומזמינה שטרום המלחמה הייתה מלאה באקשן ושמחה. למען הדיוק לא מדובר ביקב או בבר קלאסי אלא יותר בחדר יין עם אוסף יינות האהובים על עופר, אותם ליקט מחמישה יקבים מובחרים, וכן חנות יין עם מיני גודיז נוספים מהאזור. ליינות הוא הוסיף את הגבינות הנהדרות של מחלבת בארי, את הירקות שמגדלים חבריו החקלאים, פיצות שהוא מכין בעצמו, ונהיה יופי של מקום. "בהתחלה פתחתי לחברים ולאור הביקוש לכולם. זה מועדון שאני עושה מה שבא לי ומארח את מי שבא לי", הוא אומר ומספר על ערבי קונספט, על שת"פ עם יקבים ועל אירוח וטעימות יין, ומיד בא לנו שיפתח בקבוק ונפליג בשיחה על מה שהיה ועל מה שעוד יהיה לטובה.

מתי? חמישי-שבת. באמצ"ש בתאום מראש

מחיר: הכניסה ללא תשלום, 30 שקלים לכוס יין, 160 שקלים ליין וגבינות ללא הגבלה

לפרטים: באתר


סיפור קולינרי, שדרות, נתיבות, אשדוד ואשקלון

סיור קולינרי (צילום: עדי רוזן)
סיור סיפור קולינרי|צילום: עדי רוזן

"חצי שנה של דממה כלכלית שררה בדרום בשל המלחמה. עסקים נסגרו, חלומות נגנזו והקהילה נותרה פצועה וחבולה". מספרת עדי רוזן, תושבת נתיב העשרה ואשת חזון ואהבה לאוכל, ומי שיזמה את "סיפור קולינרי" – סדרת סיורים קולינריים שהיא מובילה באשדוד, אשקלון, שדרות ואופקים. "היה קשה לראות את המושב מותקף ואת העסק שלי קורס", היא מספרת בכאב ומוסיפה שהיא והמדריכים שלה עברו תקופה קשה ורק עכשיו היא ומשפחתה חוזרים לבית שברחו ממנו ב-7 באוקטובר. "בימים אלה פורחים ניצנים של תקווה חדשה באזור, וסופסוף חזרנו לעשות את מה שאנחנו הכי אוהבים – להראות את היופי והטוב שיש לדרום להציע. סיורי האוכל שלנו תורמים רבות לבעלי העסקים, מחזקים את הקהילה ומראים לעולם את הפנים היפות שלהם. אנחנו מזמינים להצטרף אלינו לחגיגה של טעמים, סיפורים ואנשים מיוחדים, ודווקא עכשיו".

הסיורים שלה הם הרבה יותר מדרך לחוות את האוכל המקומי. הם מסע מרגש ללב האנשים המיוחדים ולסיפוריהם האישיים באמצעות טעמים וחוויות משותפות. לכבוד פסח עדי מצאה דרך נוספת לתמוך בעסקים ומציעה חבילות שי טעימות של יצרני העוטף בצירוף סיפוריהם המרגשים ומפת אוצר ייחודית.

מתי? בתאום מראש

למי? לפודיז שאוהבים אנשים, סיפורים ואוכל

לפרטים: באתר 


השוק העירוני, שדרות

בימי שגרה השוק המקומי הוא מרכז החיים השוקק של העיר בו כולם מכירים את כולם ופוגשים זה את זה בין הדוכנים, כולל תושבי הקיבוצים והמושבים מסביבה. השוק הצבעוני הוא קטן, מסודר ודו-שבועי – מתחיל מוקדם בבוקר ובצהריים כבר מתקפל כלא היה. לפני כעשור השוק עבר מתיחת פנים ובנו לו גג מקורה, שירותים, חנייה ומיגוניות. לאחרונה נוסף גם קיר גדול עליו ציירו את בעלי הבסטות הוותיקים כמחווה וכבוד למי שייסדו אותו.

כאן תוכלו לרכוש את הפירות והירקות הכי טריים מהמושבים והמשקים שבאזור, שמגיעים הישר מהמטעים, השדות והחממות של הנגב, גבינות ויינות מהמחלבות והיקבים האזוריים, וכן קטניות, חמוצים, שמני זית, ממתקים, אוכל מוכן, כלי בית, בגדים, ומוצרי קוסמטיקה וטקסטיל, במחירים זולים יותר מהמרכז.

מתי? ראשון ושלישי, 07:00-14:00

איפה? רחוב בן יהודה


עמים וטעמים, שדרות

שדרות היא שעטנז של עדות ותרבויות שמרכיבות את המטבח המקומי. מדובר בעיקר בדוכנים ובמסעדות קטנות שמגישות אוכל ביתי בהשראת מאמא דיאלי בשילוב סיפורים אישיים, והיום יותר מתמיד. בתיירות העיר זיהו את הפוטנציאל והם מובילים סיורים קולינריים, מהם נעדר כרגע המותג המקומי – החומוס של טחינה השייך לחבר'ה מקיבוץ כפר עזה, שהאבא של הבעלים עדיין חטוף.

הסיור, נכון לעכשיו, עוצר בחמש תחנות טעימות בהן בפי-תסביך – הממוקם בבית ילדותו של הזמר חיים אוליאל מלהקת שפתיים, שם טועמים כפיתות (לביבות ירק) וכריך של שישי; לה בוריקה – עם פריקסה אסלי, בוריקה מסורתית וצ'יסר ערק לימונים; מאפיית חורי – שהיו הראשונים לחזור לעיר ולהכין מאפים, עוגות ואת הפרנה המרוקאית המפורסמת שלהם; הטאבון שלי – מגישים פיצות מיוחדות וחצ'פורי גיאורגי; וסיום אצל דני פיצוחים –  פירות יבשים ומיני פיצוחים מיוחדים שדני סוויסה קולה ומייבש במקום.

מתי: בתיאום מראש

לפרטים: באתר 


השף רודד, מושב שרשרת

שף רודד, מושב שרשרת (צילום: עומר הרפזאריאלה אפללו)
שף רודד, מושב שרשרת|צילום: עומר הרפזאריאלה אפללו

רודד עטיה הוא שף עם רזומה של 20 שנות בישול במלונות ובמסעדות יוקרה, שהחליט לחזור הביתה תרתי משמע. בחצר היפה, הצמודה לביתו, הקים אופרציה שלמה של בישול ואירוח, שעיקר העניין הם תנורי הפרנה המרוקאים שנחבאים בבורות בבטן האדמה. את ההשראה לתנורים קיבל מסבתו, שהייתה אופה בהם לחם ובחגים צולה נתחים של בשר כבש שהיו מתבשלים שעות. לצד התנורים בנה גם מתקני צלייה וחגיגת הבשרים בחצר בשיאה. החגיגה לא נעצרת כאן כי לאחרונה פתח גם יקב בחצר בו הוא מגיש לטעימות מהיינות שהוא יוצר. למעשה שף רודד הוא הכי Farm-to-Table כי גם את הירקות הוא מגדל בעצמו בגן הירק המשפחתי. "סגנון הבישול שלי נע על התפר שבין גורמה לכפרי שיוצר פיוז'ן של טעמים – שילוב בין המאכלים של פעם לטרנדים של המטבח העכשווי", הוא אומר.

בחודשים האחרונים רודד אירח והאכיל אלפי חיילים ועכשיו הוא חוזר ומארח לארוחות מלאות ולסדנאות בישול (בתיאום מראש), ומדובר בהפנינג קולינרי של ארבע שעות. בשישי הוא פותח לכולם, עורך סיורים ביקב, מגיש שתי טעימות יין (ללא תשלום) לצד בשר מפורק בפרנה, המבורגר מיוחד, רולים של חצילים במילוי בשר, כריכים של שישי, ועוד.

מתי? שישי, 10:30-15:00

לפרטים: באתר  


סלילי, קיבוץ רוחמה

סלילי (צילום: אריאלה אפללו)
סלילי, קיבוץ רוחמה|צילום: אריאלה אפללו

טרום הקורונה לילי ניהלה את האורחן של קיבוץ רוחמה. כשהנופשים והתיירים לא הגיעו היא ניצלה את עניין הריחוק החברתי והביקוש לסלי פיקניק והחלה להכין בעצמה. היא צילמה את תכולת הסלים, העלתה לדף הפייסבוק שלה, החברים ראו ורצו גם. אחריהם באו החברים של החברים ובעיצומה של המגפה היא החלה להכין סלים וערכות פיקניק למי שהגיעו לטייל במרחב הפתוח והבטוח, וממשיכה עד היום.

בסל היא אורזת סלטים, קישים, מאפים, לחמים ועוגות שהיא מכינה, מוסיפה גבינות, מטבלים וזיתים מתוצרת האזור, וכן גם שתייה, מפה וכלים. אתם תזמינו מראש, תגיעו לאסוף מביתה, והיא תוסיף המלצות ללוקיישנים יפים לפרוס את הסל, תוך שהיא מחדדת - "רק על תדרכו ותרמסו לנו את השדות שמקיפים את הקיבוץ". בנוסף, לילי עורכת סדנאות להכנת פיצות ו0מאפים.

מחיר: 280 שקלים לסל זוגי, 350 שקל לערכה משפחתית, 120 שקל לסדנת פיצות.

לפרטים: באתר 


קונדיטוריית ניחוחות חיים, נתיבות

בזמן שהארץ מוצפת בפיטסרי ובולנז'רי מרמת הגולן דרך הגליל, המרכז ועד לאילת נראה שהנגב תקוע עדיין ברוגלעך, גביניות וקראנץ' שוקולד. ולא שזה רע, זה לגמרי בסדר, אבל בעידן בו קונדיטוריות הפכו לפטיסרי גם לנגב מגיע. אז קבלו את ניחוחות חיים של השף קונדיטור חחים דמרי, שהביא את האביב הפריזאי לנתיבות עם עוגות ויטרינה מדוגמות בהן מילפיי קרם שנטילי, פארי ברסט במילוי פיסטוק, קרואסון תות, אקלייר קרם פטיסייר וטארטים עם פירות עונתיים, וגם עוגיות סבלה, פיננסייר ומקרונים צבעוניים. מנגד יש גם לחמים נהדרים ומאפים נפלאים שנשלפים מהטאבון הלוהט. רק קחו בחשבון שהמקום מלא כמעט בכל שעה ובשישי ההמונים מגיעים מרחבי הנגב והתור משתרך גם לאורך המדרכה בחוץ.

מתי? ראשון-חמישי, 08:00-20:00, ושישי, 07:00-14:00

לפרטים: בפייסבוק 


קארנס, קיבוץ ברור חיל

קארנס (צילום: ארתור מלון)
קארנס, קיבוץ ברור חיל|צילום: ארתור מלון

בראשית היו אירועי אסאדו חברתיים בחצרות של החברים, שישבו על בירה ויין תוך שגושי הבשר נצלו שעות על הגריל הדרום אמריקאי. עם הזמן הצטרפו גם החברים של החברים של החברים והמפגשים החברתיים של ארתור מלון, הברזילאי, קיבלו כיוון מקצועי והמאסטרו פתח קייטרינג בשרי. לאור העניין והביקוש הוא החל לערוך גם סדנאות אסאדו ובסופ"שים ארוחות פתוחות לקרניבורים, אבל לא רק. בתפריט סלטים, תוספות ובשרים על האש, ואם אתם בעניין של פיקניק או מתארחים בצימר באזור, תוכלו לקנות גם אוכל מוכן של מנות אסאדו, אנטריקוט, סינטה, צ'וריסוס, קבב, חזה אווז, שוק טלה, פרגיות ועוד.

מתי? שישי-שבת ובתיאום מראש

מחיר: 100 שקלים לסועד

לפרטים: באתר


הפונדק, מושב ניר עקיבא

הפונדק (צילום: עומר הרפז)
הפונדק, ניר עקיבא|צילום: עומר הרפז

יואב רוזן הוא נגר ואומן בעץ שפתח פונדק במשק הגדול, אותו עיצב עם רהיטים שבנה במיוחד. הפונדק מתפקד כפאב-מסעדה, משקיף לשדות הפתוחים ומגיש ארוחות מיוחדות, ירקות טריים ומנות שנשלפות מטאבון העצים. הספציאליטה של הפונדק הן פיצות שיואב מכין בעצמו, מבצק מיוחד עם קראסט מושלם, ומגוון תוספות מקוריות בהן ירקות טריים מגן הירק מהמשק של יואב ואלינור, השכנים. בנוסף, בשישי  הוא מגישי גם ארוחות בוקר ומשלב מוזיקה טובה ואווירה כפרית, ואם תגיעו עם הילדים הם יחגגו בארגז החול, בנדנדות ובמשחקים המשפחתיים. האוכל כשר ללא תעודה.

למי? זוגות, משפחות וקבוצות

מתי? שני-חמישי ומוצ"ש, 18:00-22:00, שישי, 09:00-14:00

פרטים: באתר  


יקב גלאי, ניר עקיבא

אסף גלאי, יקב גלאי (צילום: טל ציקרמן)
יקב גלאי, ניר עקיבא|צילום: טל ציקרמן

יקב הבוטיק של סיגלית ואסף גבאי הוא למעשה משק יין שממוקם באחת מהנחלות היפות בצפון-מערב הנגב. השנים נטעו כרם בסמוך לביתם ומעניקים לגפנים אהבה ומגע אישי, שבאים לידי ביטוי גם ביצור סדרות קטנות של יינות ייחודיים שזכו במדליות ופרסים יוקרתיים. כאן תוכלו לסייר ביקב ובמשק המשפחתי ולטעום בלנדים מעניינים מענבי מרלו, מרסלאן, סירה, קברנה סוביניון וקברנה פרנק, וגם רוזה ויין בסגנון פורט. לצד היין הם מגישים גבינות ומטעמים, ואפשר להזמין גם סל פיקניק.

מחיר: כ-150 שקלים לאורח, כולל אוכל ויין

לפרטים: באתר 


השמורה 215, שמורת פורה

השמורה 215 (צילום: בני גיל)
צילום: בני גיל

השמורה היא עגלת קפה מקסימה שהתמקמה בלב הטבע, שהוא הבונוס לאוכל המוגש ֺ– מוזלי, כריכי בריאות, שקשוקה, שניצל טבעוני, מלבי נהדר, עוגיות ביתיות, קפה משובח, עוד כאלה בסגנון, ובשבת יש גם ג'חנון ובורקס. בשטח הציבו שולחנות מאוירים בצל העצים והכי כיף להתנחל כשברקע מושמעת מוזיקה טובה.

מתי: כל השבוע, פרט לשלישי, 8:30‏ - ‏15:00‏‏

לפרטים: בפייסבוק 


קפה קטן, יער ניר משה

קפה קטן ביער ניר משה (צילום: עומר הרפז)
קפה קטן, יער ניר משה|צילום: עומר הרפז

ב יער ניר משה נמצאת עגלת קפה הממוקמת ביער פורח ומלבלב. ליד העגלה יש שולחנות קק"ל, כולל שולחן נגיש ומחצלות. בזמן שהילדים יתרוצצו במתחם אתם תתענגו על קפה מעולה, שייקים, מאפים מתוקים ומלוחים וכריכים.

מתי? שישי 9:00-14:00, ושבת 9:30-16:00

לפרטים: באתר


Mimifood, מושב צוחר

מימיפוד (צילום: עומר הרפז)
מימיפוד, מושב צחור|צילום: עומר הרפז

אם אתם בעניין של טיול ופיקניק ולא בא לכם לסחוב מהבית, מימי יעשו את זה בשבילכם. מדובר במארזי פיקניק  חלביים שכוללים שקשוקה, חביתה או חביתת ירק, סלט שוק, חלת פוקאצ'ה, מבחר גבינות, טחינה, סלט טונה, זיתים, ריבה, מאפה הבית וקינוח של מוזלי או סירת פירות. המארז מגיע עם צלחות, סכום, מלח ומפיות.

כתובת: השמורה 215 , שמורת פורה

מתי? ראשון-שישי, 9:00-19:00

מחיר: 270 שקלים למארז זוגי, 480 שקלים למשפחתי שמתאים ל 4-5 סועדים

לפרטים: באתר  


מבשלת איסיס ISIS, מושב דקל

מבשלת איסיס (צילום: לבנת גינזבורג)
מבשלת איסיס, מושב דקל|צילום: לבנת גינזבורג

אייסיס היא מבשלת בירה מקומית שמארחת ועורכת סיורים במקום. לצד המבשלה הם פתחו גם בירגארדן שמגיש אוכל (כשר) ובירות טריות מתוצרת המבשלה, על רקע מוזיקה טובה. בנוסף, ואם תרצו, הם יגיעו עד אליכם עם הבירות ומצב הרוח.

מתי? שישי, 12:00-16:00

מחיר: כניסה ללא תשלום, 25-30 שקלים לבירה

לפרטים: באתר 


משתלת דרך הזית, מושב זמרת

צפון הנגב (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

"צמחים – אוכל – אהבה" זה המוטו של המשתלה, שהיא גם בית קפה. הכל החל לפני חצי יובל בחלום וחזון של רפאל כהן ז"ל שבזמן מחלתו, בנו תמיר שהיה אז חיל משוחרר, הצטרף וניהל את המשתלה עם רוח גבית של החזון והאמונה שהוריש לו אביו. עם השנים פיתח אהבה לעצי הזית והחל לאסוף אותם והיום הוא מחזיק באוסף הגדול בארץ. בקורונה הוסיף למשתלה גם בית קפה בו ובין קניית פיטוניות לקקטוסים תוכלו להתענג ארוחות בוקר, פיצות, פוקצ’ות, טוסטים, סלטים ועוד.

מתי? ראשון-שישי

מחיר: 10 שקלים כניסה למטע

לפרטים: באתר