הגליל המערבי כבר מזמן הפך להיות מעין טוסקנה ישראלית וביקור באזור המהפנט הזה תמיד מבטיח הנאה גדולה. כך היה גם הפעם, בטיול ל-24 שעות שלווה באוכל טוב ושהייה באחד ממקומות הלינה היותר איכותיים ויוקרתיים שיש לישראל להציע.
מה אוכלים לפני המלון?
את ארוחת הצהריים שלנו עשינו בבית קפה מקומי ומקסים במושב שבי ציון שנקרא "מועדון ארוחת הבוקר". מבחוץ המקום נראה ביתי, חמים וצנוע, אך כשהחל להגיע האוכל לשולחן היה ברור לנו שמדובר במסעדה של ממש, שממש לא חוששת מאוכל איכותי.
בין המנות שטעמנו היה פלאפל מדג לברק, קציצות קרישה וקרפצ'יו חצילים. לקינוח קיבלנו מילפיי עם פירות העונה וקרם אינגלז. הכל היה מאוד טעים והאירוח היה מושלם.
המלון - אחוזת דוריתא
אין הרבה מקומות בישראל שיכולים להתגאות שהם נמצאים אותה קטגוריה עם ריזורטים בין לואמיים מהשורה הראשונה, אליהם כל הסלבס נוהרים כדי להצטלם ולהעלות תמונות מעוררות קנאה לעוקבים באינסטגרם, כמו אחוזת דוריתא במושב לימן. האחוזה על שם דורית שמנהלת את המקום יחד עם בן זוגה שלום, משתרעת על פני מספר דונמים וכוללת 15 סוויטות יוקרתיות, כשרובן כוללות גם בריכה פרטית וג'קוזי בחצר שכולה אטומה לעולם החיצון.
בתוך הסוויטה יש מיטה ענקית, אח עצים מושלם לחורף, אמבטיה באמצע החדר ומקלחת זוגית מטריפה. לאורחים מציעים יין מקומי משובח שמייצרים במקום. בנוסף לסוויטות הפרטיות והענקיות, המקום מציע גם סוויטות בלי בריכה פרטית שמתאימות יותר למשפחות גדולות, אך במרכז במתחם ממוקמת בריכה גדולה ומרשימה עם צמחייה פורחת מסביב. ליד הבריכה יש חדר אוכל משותף שם יכולות להתאסף קבוצות גדולות ולשבת יחד. בבוקר מוגשת ארוחת בוקר ישראלית מפנקת עם לחם טרי, גבינות וסלטים טעימים.
הקסם של המקום לא נובע רק מהיופי שלו ומהשירותים ברמה הגבוהה ביותר, אלא גם מהצניעות והענווה הגדולה של הבעלים, שלום, שכלל לא מחפש חשיפה ופרסום, ורק רוצה שהאורחים שלו יצאו מהמקום בתחושה הכי טובה שיש. בחלק מהימים בשנה אף מארחים באחוזה ילדים עם מחלות סופניות ומשפחותיהם, שרק מקום כזה יכול לאפשר להם ליהנות מפרטיות וכמה רגעי אושר.
מחיר: 2,000 שקלים ללילה.
מלון אחוזת דוריתא, הזסית 65, לימן. לפרטים והזמנות: 052-877-7548 או באתר
איפה אוכלים ארוחת ערב?
המסעדה אליה הוזמנו נקראת 300 גרם - מסעדת בשרים במושב בצת. המסעדה מציעה ארוחת שוק זוגית ב-199 שקלים הכוללת שמונה סוגי סלטים, לחם פראנה עם שום ושמן זית, לאבנה וחמאה טבעוניים, קרם בצל, סלט משוויה, מלון ברוטב אסייתי, חומוס ביתי, גזר עם שקדים וחמוציות וצ'ימיצ'ורי.
בנוסף הוגשו שלוש מנות ראשונות צ'וריסוס עגל על כרוב כבוש וחרדל וחציל על אש גלויה בקרם טחינה. לאחר מכן הוגשה לשולחן פלטת בשרים במשקל 800 גרם: סטייק אנטריקוט, סטייק סינטה, בליווי שעועית ירוקה. לקינוח קיבלנו קוביות שוקולד פררו רושה.
מה אוכלים בצהריים?
בצהריים בדרכנו הביתה עצרנו בכפר נחף ליד כרמיאל, שם נפתחה לאחרונה מסעדת המבורגרים חדשה בשם "Hamber Burger Comber", שמציעה מבחר המבורגרים, מנות בשר וטוגנים למיניהם. בתפריט תמצאו מבחר סוגי המבורגרים עם תוספות עם דגש על בשר איכותי.
*הכתב היה אורח המלון