תופעת עגלות הקפה פרחה בארץ עם פרוץ מגפת הקורונה, בעיקר בשל סגירת המסעדות ובתי הקפה בעת הסגרים וההוראה לשמור על ריחוק חברתי. באותם הימים הן ענו בדיוק על הצרכים החסרים – קפה טוב, נשנוש סמוך ומרחבים פתוחים ונטולי נגיפים – והופ, שטף אותנו צונאמי עגלות.
> הרשימה המלאה: כל עגלות הקפה שפתוחות בשבת
ומה לגבי הקפה? לרוב הוא איכותי וטוב והתפריט כמעט תמיד זהה – סלטים, כריכים, מאפים וקרואסונים שמצטלמים יפה לאינסטגרם. מתוך כל ההיצע הקיים בחרנו את 15 עגלות הקפה המומלצות מכולן, כל אחת מהסיבה שלה, בתחומה ובמיקומה.
על פי מה בחרנו את עגלות הקפה המומלצות בארץ? האוכל והקפה צריכים להיות טעימים, כמובן, אך הם לגמרי לא העיקר כאן. פרמטרים כמו הנוף, המיקום, האווירה, הטבע שמסביב, הייחודיות וגם רמת העומס והתורים הובאו בחשבון ושוקללו בעת הבחירה.
קפה מוייז, מושב רמות
החצר של האחיות דניאל ואור רוטר היא מהיפות והמדליקות שראינו, כזו שהיינו רוצים שתהיה לנו קרוב לבית ושנוכל להתנחל בה מהבוקר ועד השקיעה שיורדת על הכנרת. ראשיתה של החצר בלול התרנגולים של הוריהן, שהפך למחסן גרוטאות ושנים אחרי כן למתחם האירוח לול ארט – סטודיו לסדנאות מלאכה בעץ – ומיניבוס ישן שהוסב לגלריה מתוקה של מוצרי אומנות, טקסטיל ואקססוריז. על הדשא פיזרו השתיים מרבצי ישיבה וערסלים בצל העצים, הציבו שולחנות מול נוף ההרים והאגם, ויצרו לבבות גדולים המנצחים את אביהן – משה – מוייז. עגלת הקפה הוקמה על יד חתנו טל אדרי, לזכרו ושמו של מוייז. ברוח היזמות הוסיפו עגלת קפה סקסית, שבתוך דקתיים הוכרזה הלוקיישן הכי נחשק בגולן, ומי שמגיע מזמין קפה, ועוד קפה ויין, יושב ולא זז.
חייבים לטעום: קרואסון-בייגלה מבצק מדופדף, קרואסון קממבר, קראפין פיסטוק ומריטוצו מושחת קלורית. וגם סלטים, כריכים מעולים, קינוחים, קפה משובח, בירה מהחבית ויינות מהגולן, והשמחה גדולה.
מחיר קפה ומאפה: 13–15 שקל להפוך, 19–24 למאפים.
מדד הלחץ: בשישי התור בלתי נגמר, אבל שלושת–ארבעת העובדים מתקתקים שירות בנועם ובמקצועיות.
שעות הפתיחה: ראשון-שישי 9:00-14:00
ואם אתם כבר שם: לילה בצימרים המקסימים של בקתות עץ בלבן ו-ZOZO – בית מארח עם ארוחות בוקר ומעדנייה מלאה בגודיס, יינות ואקססוריז – שניהם במושב. וגם טיול מים בסוואנה של בית צידה, במג'רסה, או סתם לרבוץ בכנרת.
סמסם, מושב קדמת צבי
סמסם הגדילה והתנחלה בתוך קרון רכבת ישן שניצב בלב שדה הדסים. הקרון שודרג, עוצב והפך לבית מאפה מקסים וידידותי לאוהבי אוכל, סטייל ואווירה טובה. המקום מנוהל בניצוחם של גונן אבידור וגיסתו נעם שרון – אופה וקונדיטורית מוכשרת, שמקדשת את התוצרת המקומית והעונתית מהגולן ומגינת הירק הצמודה לקרון. בזמן שנועם לשה את הבצק ואופה, גונן יוצא ללקט בשטח חמציצים, חוביזה (חלמית), מנגולד ושאר עשבים, ואותם היא קוצצת וטומנת בתוך המאפים הריחניים. תבואו, תזמינו קמפרי אשכוליות צונן, שבו בחוץ ותתענגו על פנורמת השדות עד שההזמנה תהיה מוכנה.
חייבים לטעום: בריוש שמן זית עם ריבת עגבניות, גאודה וקולרבי; בורקסמסם במילוי ריקוטה, גבינה מלוחה, סומק וזרעי כוסברה; מאפה חוביזה, מנגולד ועלי תרד; מאפה גבינה, זעתר וגרגיר כוסברה עם זיגוג דבש. ויש גם כריכים, עוגות וסלטים מירקות הגינה, ויינות, בירות ודבש מהגולן. בחמישי–שישי: עוגה בסקית וחלות נהדרות שבשבילן שווה להגיע במיוחד.
מחיר קפה ומאפה: 13–16 שקל לקפה, 18–26 למאפה.
מדד הלחץ: לקראת סופ"ש עולה הלחץ, אבל הם אדיבים, מקסימים ומשתדלים לשחרר אותו במהירות.
שעות הפתיחה: רביעי–שישי, 8:30–14:00.
ואם אתם כבר שם: סיור במושב היפה שבמחוזותיו שלושה יקבים נהדרים – אסף, בזלת ושאטו גולן – ושופינג בבית הריבות, הממוקם בבקתה ציורית כמו באגדות.
קפה חמה, מצוק מבוא חמה
נופר וערן ידעו לבחור נכון את הלוקיישן לעגלה שלהם – על המצוק החולש על הכנרת, הרי הגליל ובקעת יבנאל, נוף להתאהב בו, על ספסל מבודד וכוס יין ביד. את העגלה הם פתחו בזמן הקורונה, פרסו מחצלות, ספסלים ושולחנות פיקניק, ומיד הפכו ללהיט מקומי. ברקע מתנגנת מוזיקה טובה, השקיעות עוצרות נשימה, וכשיש רוח השמיים מתכסים מצנחי רחיפה צבעוניים שקופצים מקצה המצוק ומוסיפים לתמונה האינסטגרמית.
חייבים לטעום: מוצ'י – גלידה יפנית עטופה בבצק אורז. בתפריט קפה טוב, חליטות מיוחדות, יין, בירות, כריכים, מאפים ועוגות מעוז פטיסרי – הקונדיטור מהגליל העליון. בשישי יש גם חומוס חם וטרי.
מחיר קפה ומאפה: 10–22 שקלים לקפה, 20 למאפה.
מדד הלחץ: במהלך השבוע סביר, בסופ"ש לחוץ יותר ואז השירות מעט איטי. אבל היי, בדיוק בשביל זה יש הפנורמה המרגיעה של הכנרת.
מתי: שישי 9:00–14:00, שבת 10:00-17:00.
ואם אתם כבר שם: סמוך לעגלה מתחיל השביל שיורד לעין שוקו – המעיין עם הנוף הכי יפה בגולן.
Juicy שקמונה, חיפה
לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן נאמר בוודאות על השייקייה הזו, היחידה שבמרחק צעד וחצי משפת המים. אז תכירו את ג'וסי, העגלה שניצבת לתפארת בטיילת גוראל, צמוד לשקמונה – המכון לחקר הימים והאגמים. כאן יש קפה אבל הוא לא הפואנטה, בטח כשמדובר בימים הלוהטים. לכו על האייס קפה והאייס וניל, על ברד למבדה ופסיפלורה, על מיצים סחוטים עם הרבה קרח, ומעל הכל על הפרי-שייקים בשילובים מטורפים.
חייבים לטעום: נקניקייה בלחמנייה, שיש המגיעים בשבילה. ויש גם מאפים, כריכים, טוסטים, פרצל, פיצה ופיתה זעתר. לקינוח סחלב טורקי, גלידה אמריקאית, ופל בלגי וקרפ צרפתי.
מחיר קפה ומאפה: 8–17 שקלים לקפה, 15–30 למאפה.
מדד הלחץ: בסופ"ש ובשקיעה התור מתארך והשירות מעט איטי.
שעות הפתיחה: ראשון–חמישי מ-8:00 ועד הלילה, שישי–שבת מ-7:00.
ואם אתם כבר שם: תביאו בגד ים, קחו את האייס-קפה ותשאלו בשקט-בשקט היכן מסתתרת בריכת הסלע הטבעית, הכי שווה שיש, כדי שתוכלו לשכשך לבד ולהשקיף אל מורדות הכרמל מתוך הים.
שבת קוקטייל, עין עירון
בעוד שרוב העגלות סגורות בסופ"ש, דווקא שבת כשמה כן היא – פתוחה רק בשבת – וזו לא כל הייחודיות שלה. שבת היא העגלה הכי שמחה, שהחליפה את הקפה בקוקטיילים שמרימים את המורל ועושים לנו מצב רוח טוב, במיוחד כשהם מביאים איתם גם את חיק הטבע. רעיון העגלה שייך לנועם הס – מיקסולוג שמזקק, מתסיס, יוצר ומוהל קוקטיילים מיוחדים המבוססים על ג'ין, ערק ותזקיקי פירות, ומגיש במטע הזיתים המשפחתי. ולא רק זה, לבר העגלתי הוסיף גם ברזים של יינות פירותיים, מבעבעים, ודוכן מאפים נהדרים של "ברית לחם" - ברית קדושי וצלם האוכל שניר "סופגי" גואטה, שניהם חובבי בצקים ואפייה.
חייבים לטעום: טפאצ'ה (משקה מקסיקני מסורתי) עם ג'ינג'ר, חלפיניו ואננס מותסס ו-Cold Brew – קפה בחליטה קרה. ויש גם וויסקי, נגרוני, קמפרי תפוזים, קוקילידה ומיצי פירות לילדים. בגזרת המאפים – חובה קובנה, ג'חנון, סקונס גבינות וזיתים, ובריוש שקדים הורס.
מחיר קפה ומאפה: 30 שקל לקוקטייל, 12–45 למאפים.
מדד הלחץ: עמוס מאוד, אז "סבלנות, מותק, סבלנות".
שעות הפתיחה: שבת 11:00–15:00.
ואם אתם כבר שם: אם שותים לא נוהגים, אז עזבו אתכם מלטייל. תפרסו מחצלת מתחת לעצים ותתענגו על האווירה.
קפה וים, קיבוץ שפיים
העגלה התמקמה בלוקיישן מנצח – על גבעה מול השדות והים. כאן לא האוכל הוא האישיו אלא המיקום, שאין מתאים ממנו לבירה קרה עם בריזה נעימה כדי להעביר את אחר הצהריים מול השקיעה, או יין לערב רומנטי לאור ירח. על העגלה, המוזיקה, האווירה והמיקום המושלם אחראים אייל סולומון ואופי ארז, חברי ילדות שגדלו בקיבוץ, שיחקו על הגבעה והביאו לעגלה ואת ניסיונם מבית הקפה שהיה להם בקוסטה ריקה. הם בנו במת עץ, הוסיפו כורסאות קש, הציבו בר בקצה המצוק, והפכו מיד ללהיט בדרך לים ולבועה לברוח אליה מהמולת החיים.
חייבים לטעום: אבטיח ובולגרית. קיש סלמון וקובנה, כשיש. ומה עוד? מוזלי, אסאי, כריכי קרואסון, מאפים מלוחים, פיצות ובראוניז, אלפחורס ועוגיות גרנולה שהולכים טוב עם הקפה. ויש גם שייקים וארטיקים טבעיים.
מחיר קפה ומאפה: 10–18 שקלים לקפה, 12–34 למאפים ועוגות.
מדד הלחץ: לרוב עמוס. לקראת שקיעה ובשישי מפוצץ ואין מקום לשבת. קבלו טיפ – תביאו מחצלת וכיסאות מתקפלים כדי להצטרף לחגיגה.
שעות הפתיחה: ראשון–חמישי 7:30–20:00, שישי 7:00–16:00.
ואם אתם כבר שם: טיול בגן הלאומי חוף השרון, ירידה לחוף געש ושופינג בחוצות שפיים.
קפה נינה, מושב חגור
מאיה אלהרר היא פסיכותרפיסטית שחיפשה שינוי ומצאה אותו בעולם הפטיסרי. היא למדה בארץ ובחו"ל, הפכה לשף-קונדיטורית ופתחה קונדיטוריה. ב-2022 פנו אליה מהמושב עם רעיון לפתוח עגלה במטע הזיתים הנטוש. עם הרבה רצון ודמיון הפכו היא ובעלה את המטע לגינה מקסימה, לבנה, פורחת ורומנטית בצל עצי הזית והשמשיות הלבנות, וזו מגינות העגלות היפות בארץ שלא תרצו לעזוב, במיוחד אם תגיעו עם המחשב או הילדים, שיוכלו לשחק במדשאות הגן הצמוד.
חייבים לטעום: מאפים בהשראה צרפתית – קרואסון-בייגלה ושוקולד לבן, שמתחסל ראשון; קרואסון קממבר, קרם פרש וריבת ענבים; מאפה פטריות כמהין; קווין אמאן; קנלה דה בורדו במילוי פודינג; וטארט לימון ועוגת גבינה שעוד נחזור במיוחד בשבילן ובשביל שייק התמר, הספירולינה וקרם הקוקוס. ויש גם מוזלי, אסאי, סלטים, פיצות מחמצת וטוסטים בבריוש.
מחיר קפה ומאפה: קפה 8–18 שקלים, מאפה 10–18.
מדד הלחץ: בעוד מאיה מאחורי הקלעים, יהלי, בנה, מנהל את העגלה ביעילות ובמאור פנים, ולצדו צוות שמצליח להתגבר על העומס, גם הודות לעמדה הממוחשבת, שבה תוכלו להזמין ולשלם בעצמכם.
שעות הפתיחה: ראשון–חמישי 7:00–22:00, שישי עד 16:00.
ואם אתם כבר שם: מומלץ לבקר ביער חורשים הסמוך ובמפל הנסתר בנחל הירקון בהוד השרון.
לאגו קפה, פארק יצחק אוחיון, פ"ת
גל ועידן התאהבו בשילוש הקדוש מבחינתם של עגלות, קפה וטבע, והאגם האקולוגי היה הלוקיישן המושלם מבחינתם. העגלה הושקה שבוע לפני המלחמה ורק כשחזרו מהמילואים היא החלה להתניע בפול גז. העגלה וסביבתה הן לוקיישן חובה לילדים, שיכולים להשתולל על המדשאות, לשחק במתקני השעשועים והספורט ולעקוב אחרי הברווזים ודגי הענק שמשייטים באגם, בזמן שההורים מתענגים על סופלה ועל קפה איטלקי שנטחן במקום.
חייבים לטעום: פאי לימון ועוגת גבינה ביסקוויטים. ויש סלטים, כריכים, מאפים, פיצות, פוקצ'ות, כדורי שוקולד וקפה קר.
מחיר קפה ומאפה: 10–15 שקלים לקפה, 16 למאפים.
מדד הלחץ: בשעות אחר הצהריים ובשישי עמוס פלוס, אבל ארבעת–חמשת העובדים נותנים שירות מהיר ויעיל.
שעות הפתיחה: ראשון–חמישי 8:30–21:00, שישי 8:00–16:30.
ואם אתם כבר כאן: טיול בשבילים הצפים מעל המים, הליכה על גשר המיתרים בקצה הפארק, והקניון הגדול שממול. וגם, תחנת הרכבת הקלה במרחק שלוש דקות.
קפה בכפר, מושב משמר השבעה
אם אתם בעניין קפה עם נסרין, עומר אדם ויעל שלביה, העגלה הכפרית היא המקום שלכם, כי שלישיית הסלבס שגרה במושב קופצת אליה מדי פעם, והם לא היחידים. בואם של אלי ואייר אלחלל, שבעת הקורונה חישבו מסלול מחדש והעבירו את אהבתם לבישול ואירוח מהבית למדשאה של המושב, העיר את חיי הקהילה המקומית. סוד העגלה עבר מפה לאוזן, ועירוניים כמונו, אמהות בחופשת לידה, הורים לילדים או זוגות בדייט שמחפשים אווירה כפרית פסטורלית במרחק קפיצה קטנה, ימצאו אותה ממש כאן.
חייבים לטעום: מגש גבינות בוטיק אנינות, שקשוקה, אסאי פינוקים ושייקים מפירות טריים. ויש גם סמוזי, כריכים, סלטים, עוגות, בייגל טוסט, וופל בלגי, וימי פיצה.
מדד הלחץ: בשישי השירות מעט איטי.
מחיר קפה ומאפה: קפה 12–14, מאפה 15.
שעות הפתיחה: ראשון–שלישי ושישי 8:00–14:00, רביעי–חמישי 8:00–19:00.
ואם אתם כבר שם: בקרו בפארק אריאל שרון הנהדר ובתצפית מגבעת חירייה. ובשוק רמלה.
איתיאלה טראק, מושב מטע
אם השם איתיאלה מצלצל לכם מוכר, זה לא בכדי, כי הבחורה המוכשרת, עם השם המיוחד, זכתה לפני שלוש שנים בתוכנית "מאסטר שף". הבישול והאפייה של איתיאלה מאופיינים במקומיות, בעונתיות וביציאה מהקופסה, והם די "פראיים" ונעשים בשילובים לא מקובלים, אבל התוצאה תמיד מדהימה ביופייה ובטעמה. את אלה ועוד היא מיישמת בעגלה שהציבה בצמוד לחממות של בן זוגה החקלאי, שבהן היא קוטפת ירקות, פרחי מאכל, עשבים ועשבי תבלין ומשלבת מעל המאפים הממכרים ובתוכם.
חייבים לטעום: ה-כל! התפריט משתנה ומפתיע ומותאם לעונה, אבל תמיד יהיו סלטים מירקות ועלים טריים (תרד, סלק, שומר, חמציצים, מיזונה וכו'), מאפים במילויים משתנים, פוקצ'ות עם טופים של עשבים טריים, פוגאס – מאפה עם זיתים וירקות קלויים, בייגלה במילוי ג'יבנה וזעתר טרי, ובייגל בריוש מתוק. לקינוח: גלידת יוגורט עם שמן זית, זעתר ומלח אטלנטי.
מדד הלחץ: ארוך, ארוך, ארוך, אלא אם תגיעו מוקדם בבוקר. השירות מעט איטי אז קחו ת'זמן, תהיו סבלניים, וזה בהחלט יהיה שווה.
מחיר קפה ומאפה: 8–16 שקלים לקפה, 32–36 למאפים.
שעות הפתיחה: חמישי 9:00–15:00, שישי 8:30–14:30.
ואם אתם כבר שם: אם לא תגלו, נגלה לכם שבמושב מסתתרים מעיינות סודיים ובהם עין עוז ועין אגס, שנובע בצל עצי תאנה ורימון.
משב פוד טראקס, גבעת משב
מתחם משאיות האוכל והעגלות התמקם בחיק הטבע, מול נוף ההרים ומורדות השפלה, על ציר כביש 1 בין תל אביב לירושלים, בלוקיישן שמזמין לאתנחתה עם קפה ומאפה, אבל לא רק. לכאן תוכלו להגיע בהרכב זוגי, משפחתי ועם החבר'ה, וכל אחד ימצא את מבוקשו – פודטראק אחד עם פיצה נפוליטנית, שני עם טאקוס מקסיקני ושלישי עם המבורגר אמריקאי וצ'יפס טרטופו. אבל אנחנו בעניין עגלת הקפה, והיא מתפארת בעוגות ובמאפים נפלאים מבית מדרשו של אורן חיו, השף-קונדיטור של הרים בייקרי מקריית ענבים, ושל קבוצת המסעדות דרך הגפן, פופ אפ, נאיה ועוד.
חובה לטעום: בריוש עשבי תיבול, מאפה פטריות וגבינות, שוסון – בצק עלים מקורמל במילוי פרג ולימון, קרואסון בייגלה מלוח וקרואסון עגול במילוי טונקה וקרם וניל. ויש גם כריכים, סלטים, פוקצ'ות, מוזלי, צ'יה וטפיוקה.
מדד הלחץ: משתנה לאורך היום, אבל השירות מקצועי ומתוקתק, והמקום גדול ומלא מקומות ישיבה, כך שהעומס מתפזר בין כולם.
מחיר קפה ומאפה: 9–16 שקלים לקפה, 14–28 למאפה.
שעות הפתיחה: ראשון–חמישי 8:00–22:00, שישי עד 16:00.
ואם אתם כבר שם: יער פורצי הדרך, הסמוך, עין חמד, עין לימון ויקב קסטל.
השמורה 215, שמורת פורה
215 היא הכי עגלה שמתקרבת למקור – קטנה, צנועה, לא מתייפייפת, ועם זאת מקסימה, גם הודות למי שמנהלים אותה, שעל שכמותם נאמר "אנשים טובים באמצע הדרך". העגלה התמקמה לפני עשור בלב הטבע, צופה לנוף הפסטורלי של מרחבי הנגב והעדרים שרועים בשדות, ונעים לשבת בצל העצים כשברקע מתנגנת מוזיקה שמתכתבת עם התקופה. העגלה היא תחנה מועדפת על חיילים, וכאן הם מקבלים יחס של כבוד ולרוב אין גובים מהם תשלום.
חייבים לטעום: שקשוקה כפרית באמצע השבוע וג'חנון ובורקס בשבת. ויש כריכי "שלמות", שניצל "סוף", מלבי "חלומי", וגם מוזלי, שניצל טבעוני ועוגיות ביתיות.
מחיר קפה ומאפה: 12 שקלים ל"קפה מעולה של בני", שמתבשל בפינג'אן, ו-14 למאפה גבינה ושוקולד.
מדד התור: "מי שממהר יבוא ביום אחר" – זה הסלוגן התלוי בחזית. בשעות הבוקר יש פקק אנושי, השירות איטי והעובדים האדיבים מנסים לשחרר אותו במהירות.
שעות הפתיחה: ראשון–חמישי 8:30–15:00, שישי–שבת 9:30–15:30.
ואם אתם כבר שם: טיול בשמורה היפה ובדרך נוף נחל שקמה, שאהובה על רוכבי אופניים הודות למערכת השבילים המעגליים בין ביתרונות רוחמה לבית קמה.
רימונה, חוות רימון, יער להב
רימונה התמקמה בחווה אקולוגית, משקיפה אל יער מאכל, כרם ענבים, מטע זיתים וערוגות של כרוב, כרובית, קולרבי, תרד, ארטישוק, אפונת שלג ושאר ירקות. החווה, מהיפות, המטופחות והמרגשות בארץ, היא מסגרת תעסוקתית-חינוכית-טיפולית לקידום נוער שאינו משולב במסגרות באמצעות חיבור לטבע ולחקלאות בת קיימה, וכן באמצעות העבודה בקפה החברתי. מאז 7 באוקטובר היא גם מרכז לעיבוד חוויות לחימה לכוחות הביטחון וההצלה.
חייבים לטעום: רימונה היא הכי פארם טו טייבל וכל הפרודוקטים מגיעים היישר מהחווה. חובה פ'וקצות חמות מהטאבון, פיצות מעולות עם תוספות מערוגות הגינה, וקרם מסקרפונה עם פירות יער. וגם סלטים טריים-טריים, עוגיית אמסטרדם וקפה מצוין.
מחיר קפה ומאפה: קפה 8–14 שקלים, מאפה 8.
מדד הלחץ: אין, פרט לימי פעילות וסדנאות, ואז קצת עמוס. ברגיל הכל פה נעים, רגוע, שקט ואחר.
שעות הפתיחה: חמישי 15:30–19:00, שישי 8:00–16:00.
ואם אתם כבר שם: טיול בין הגבעות והיערות הסובבים את החווה, שמספיקים מרחבים לנשימה וחידוש באנרגיות, סיורים מודרכים בחווה וקטיף עצמי של ירקות ופירות העונה – חוויה לילדים, ובכלל.
קפסיטו, מצפה שלם, ים המלח
ים המלח ידוע בשיממון הקולינרי, וכבר נאמר שכל קוץ במדבר הוא פרח. ואם מדובר ב"פרח" שאפשר לשתות בו קפה מעורר אנרגיות, לאכול כריך מרגיע רעב ולהירגע מול פנורמה עוצרת נשימה, הרי זה לא רק פרח – אלא זר שלם. אז קפסיטו (קפה קטן, בספרדית) הוא הפרח שלנו, והיה כיף וטעים להכיר. העגלה הנמוכה בעולם שייכת למור ואודי קורן, ששילבו את החלום לפתיחת עגלה עם אהבתם לקפה איכותי, שהגיעה מאביה של מור, שמגדל קפה בקולומביה. את העגלה הקטנטונת הציבו על מצוק ההעתקים, מול הרי אדום והים המשתרע לרגליהם, והפכו לנקודת עצירה מושלמת על כביש 90 המשמים.
חייבים לטעום: כריך אסדו מצוין לצד בירה מהחבית, ולקינוח מלבי קוקוס קלוי, עוגת גבינה ומקלות נוגט. ויש גם כריכים, מאפים מלוחים וקפה משובח שנטחן במקום.
מחיר קפה ומאפה: 10–18 שקלים לקפה, 13–36 לעוגות ומאפים.
מדד הלחץ: לא מורגש והכל מתנהל בנעימות ובזמן מדבר.
שעות הפתיחה: רביעי–חמישי 10:00–16:00, שישי–שבת 9:00–17:00.
ואם אתם כבר שם: הים, כמובן, וגם גלריה מינוס 430 בחוף קלי"ה, ועיסוי מצוין בספא סינרגיה בעין גדי.
זולתו, ח'אן מרחב עם, רמת נגב
מרחבים, מדבר, שקט ושקיעה. ועוד איזו שקיעה – אדומה, לוהטת, מהפנטת. להשתקע במרפסת ולא לזוז, ופה, בעגלה הכי שאנטית באזור, מספרים שיש קבועים שמגיעים במיוחד בשביל מופע השקיעה והאייס קפה פקאן, שהולכים טוב עם הנוף והבריזה המדברית. העגלה הייחודית שייכת לשרה ואיתי ולליטל וניר, שני זוגות חברים שפתחו אותה צמוד לח'אן האירוח שלהם מתוך חזון להקים מרחב חברתי לקהילה המקומית ולזו המתארחת בצימרים הצמודים, וגם למטיילים, כמובן.
חייבים לטעום: יש סלטים, כריכים, טוסטים, מטבלים, נאצ'וס ופוקצ'ה אנטיפסטי – אוכל קליל, ביתי. ויש גם עוגות, קינוחים וקערת האסאי, ומכולם חייבים סלט אדמה עם קינואה, בטטה, עדשים, חמוציות ואגוזים.
מחיר קפה ומאפה: 7–18 שקלים לקפה, 12–28 למאפה.
מדד העומס: בבוקר ולקראת שקיעה. והשירות? קצת איטי – זמן מדבר, אתם יודעים.
שעות הפתיחה: שני–רביעי 9:30–18:00, חמישי 9:30–21:00, שישי עד 14:00.
ואם אתם כבר שם: מסלול רטוב בעין עבדת, גלישת חולות בבאר מִלכה ויין טוב ביקב תושיה, גם הוא בבאר מלכה.