1. היא מבוגרת יותר מהמדינה. בצלאל הוקמה ב–1906 על ידי האמן בוריס ש"ץ כ"בית מדרש למלאכות האמנות והעיצוב", ו-112 שנים לאחר מכן היא האקדמיה המובילה לאמנות, עיצוב וארכיטקטורה בישראל, ואחת האקדמיות החשובות בעולם. ובכל זאת, ממש אי אפשר לקרוא לה "זקנה": הכוח שלה הוא דווקא בעכשוויות ובמהירות התגובה לשינויים תרבותיים. למעשה היא אפילו מקדימה את זמנה, כי דורות הבוגרים שלה הפכו לחוד החנית של האמנים, המעצבים והארכיטקטים הישראליים בארץ ובעולם.
  2. אמנות זה לא רק ציור ופיסול. למעשה, בבצלאל יש לא פחות מ-8 מחלקות קיימות ללימודי תואר ראשון: עיצוב תעשייתי, עיצוב קרמי וזכוכית, תקשורת חזותית, אמנות, אמנויות המסך (קולנוע ואנימציה), צורפות ואופנה, צילום וארכיטקטורה, כך שכל סטודנט בעל נפש יצירתית יוכל למצוא את עצמו באחד המסלולים. יש אפילו מסלול משותף עם הפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטה העברית, וכן עם הפקולטה לחינוך במסלול מיוחד, המאפשר לסיים את הלימודים בבצלאל בשילוב עם תעודת הוראה. בתואר השני, אגב, קיימות חמש תכניות שאינן מיועדות רק לבוגרי בצלאל ופתוחות למועמדים מכלל תחומי הלימוד: תואר שני באמנויות, תואר שני בעיצוב תעשייתי (במסלולים אודות עיצוב, ניהול עיצוב ועיצוב וטכנולוגיה), תואר שני במדיניות ותיאוריה של האמנויות (מסלולי אוצרות וביקורת), תואר שני בעיצוב אורבני ותואר שני בתקשורת חזותית.
    בצלאל (צילום: דוברות בצלאל )
    אמנות זה לא רק ציור ופיסול|צילום: דוברות בצלאל
  3. תאוריה לצד פרקטיקה: המרצים בבצלאל הם לא רק מובילים בתחום התיאורטי, אלא הם מהאמנים ומהמעצבים המובילים בתחומם ובין היתר מי שמעצבים ועובדים עם חברות כמו Google, Waze, Wix, Intel, Facebook, Apple, LEGO, Samsung, Microsoft, Nickelodeon, מוזיאון ת״א, ערוץ עשר, גלובס, בנק הפועלים, ישראכרט ועוד.
  4. לא מפחדים מטכנולוגיה: למרות שהיא ותיקה ומסורתית, בצלאל חרטה על דגלה להיות תמיד בקדמת הטכנולוגיה ובחזית העיצוב העולמי. לכן, מגוון הסדנאות והמכשור הקיימים בבצלאל הם מהמתקדמים בארץ, ובין היתר תוכלו למצוא שם מדפסות תלת ממד, רובוטים, סורקי Imacon ומדפסות Epson וכן קורסים לעיצוב אפליקציות, משחקי מחשב ועיצוב רהיטים עכשוויים, לצד מתפרה, סדנת ניפוח זכוכית, מבער, אובניים, מכונת לייזר לחיתוך ברזל, מחרטות עץ, מחרטות CNC, מקדחות עמוד ועוד.
    לכל מה שצריך לדעת בשביל ללמוד בבצלאל>>
  5. פרסים רבותיי, פרסים: כן כן ברור, האמנות עצמה היא הפרס הגדול ביותר, אבל נחמד לפעמים לקבל הוקרה גם מגופים ומאמנים מכובדים בתעשייה, ולא להסתפק רק במבטים משתאים של מבקרי התערוכות. סטודנטים, בוגרי ומרצי בצלאל זוכים פחות או יותר כל הזמן בפרסים יוקרתיים ובתחרויות בארץ ובעולם. בין ההישגים הבולטים: למעלה מ-10 פרסי ישראל; פרסי א.מ.ת; פרסי משרד התרבות והספורט; פרסי עזריאלי (ארכיטקטורה); פרסי מוזיאון ישראל ומוזיאון תל אביב; ייצוג ישראל בביאנלה בוונציה בתחומי האמנות, העיצוב והאדריכלות; עשרות זכיות בפסטיבלים ברחבי העולם של סרטי אנימציה ווידאו ועוד.
    בצלאל (צילום: מתוך סדנת ים המלח, דוברות בצלאל)
    צילום: מתוך סדנת ים המלח, דוברות בצלאל
  6. מה עושים האמנים בלילות? כשכל היום עסוקים ביצירה, צריך לשחרר קצת קיטור בלילה, לא? אז קודם כל, המעונות החדשים של בצלאל נמצאים בלב מרכז ירושלים, מה שאומר שהסטודנטים של האקדמיה במרחק הליכה כמעט מכל אזור בילוי. אנחנו מדברים למשל על המושבה הגרמנית וכל מסעדותיה ובתי הקפה האירופאיים שבה; על מתחם התחנה; על שוק מחנה יהודה שכבר מזמן הפך לדבר הכי חם בבירה; ועל סמטאות מרכז העיר בהן תמיד אפשר למצוא מוזיקה חיה, מסיבות רחוב, בירה, יין, אוכל ואירועי תרבות. בבצלאל איגוד סטודנטים פעיל במיוחד ושנות הלימוד במקום מאופיינות בחיים סטודנטיאליים תוססים. חוץ מכל אלה, ליין מסיבות הסטודנטים של בצלאל הוא הוותיק ביותר בישראל (עם מסיבות שמתקיימות ברצף כבר למעלה ממאה שנה), ומספיק לחפש בגוגל "מסיבת פורים בצלאל" כדי שתבינו למה הכוונה.
  7. הגוף בישראל, הוודג' לחו"ל: אפשר ללמוד אמנות ועיצוב בהרבה מקומות ברחבי העולם, וזו בדיוק הסיבה שבצלאל מתהדרת בתכנית הגדולה ביותר בארץ לחילופי סטודנטים, תוך שיתוף פעולה עם למעלה מ-180 מוסדות אקדמיים מהטובים בעולם – מאסיה, אירופה, ארה"ב, דרום אמריקה ועד אוסטרליה. עד כמה זה רלוונטי לכם? ובכן, במהלך הלימודים זוכים כרבע (!) מהסטודנטים באקדמיה להשתתף בתכנית חילופי הסטודנטים ולטוס לסמסטר לימודים ברחבי העולם.
    סטודיו קיץ בברלין בהנחיית צבי אפרת ואלון שריג (צילום: אלון שריג)
    סטודיו קיץ בברלין בהנחיית צבי אפרת ואלון שריג|צילום: אלון שריג
  8. לא רק מדברים, מראים: או במילים אחרות, יש תמורה בעד האגרה. תערוכת סוף השנה של בצלאל היא התערוכה הגדולה ביותר מכלל בתי הספר לעיצוב ואמנות, ובמסגרתה מציגים הבוגרים הטריים את פרויקט הגמר שלהם. זו חתיכת תערוכת ענק בקנה מידה ארצי שמושכת אליה עשרות אלפי מבקרים, והיא מהווה מוקד משיכה למעסיקים, הן ממשרדים קטנים והן מהחברות הגדולות והמובילות בשוק, במטרה להיות הראשונים לאתר ולגייס בוגרים טריים. זה המקום הכי טוב בארץ להראות לעולם ממה אתם עשויים ומה עשיתם עם זה.
  9. מחכים לכם בפיקסר, בזארה ובפייסבוק: תכל'ס, מה בדיוק אפשר לעשות עם תואר מבצלאל? מתברר שלא מעט. בוגרי ובוגרות בצלאל משתלבים בחברות המובילות בתחומי ההייטק, התעשייה, הקולנוע והאופנה. למעשה, חברות רבות מנצלות את תערוכת הבוגרים היוקרתית של האקדמיה מדי שנה לחיפוש אחר עובדים מתאימים (בהמשך לסעיף הקודם). גם הבוגרים והמרצים של בצלאל, שרבים מהם נמצאים בעמדות ניהול בכירות באותן חברות, מנצלים את ההיכרות האישית עם האקדמיה ועם הסגל המלמד כדי ליצור את הקשר עם הסטודנטים המתאימים עבורם. אילו חברות, למשל? Apple, Google, Facebook, Samsung, Microsoft, Waze, HP, Nissan, Ford, LEGO, Wix, Lg, Frog Design, Tiny Love, Skoda, Intel, Zara, Prada, Dolce & Gabbana, Disney, Nickelodeon, snowball studios, Pixar Animation Studios ורבות אחרות.
  10. ואי אפשר בלי קצת ניים דרופינג: אמרנו שבצלאל מגדלת את האמנים של מחר? אז לא סתם אמרנו. בין בוגריה ניתן למצוא אמנים ומעצבים מובילים בעולם שהציגו בגלריות הנחשבות ביותר ובהן לובר (פריז), MOMA (ניו יורק) ועוד. מוכנים? קחו נשימה - בין האמנים המוכרים שלמדו באקדמיה: עדי נס, רון ארד, נחום גוטמן, סיגלית לנדאו, מיכל רובנר, דוד פולונסקי, ניר הוד, ואפילו אסף אבידן, איריס ואן הרפן והפרסומאים גדעון עמיחי וראובן אדלר.