מי אמר שחייבים ללמוד בדרך המוכרת של מרצה מול כיתה? אם אתם מתעניינים בלימודים לתואר ראשון, חשוב שתחפשו את המקומות שמאפשרים לכם לימודים מחוץ לקופסה עם למידה מגוונת וחדשנית המותאמת למאה ה- 21. לא רק שיהיה לכם כייף ללמוד, הלמידה תהייה חוויתית, רלוונטית והחומר ייקלט טוב יותר.
1. יחס אישי
יחס אישי זה המפתח לתחושת הביטחון בתקופת הלימודים ומשליך באופן ישיר על ההנאה, המיצוי וההצלחה. חניכה אישית של מרצה לסטודנט, התנסות במחקר בלווי אישי של מרצה, הם המפתח להשגת המטרות האישיות והאקדמיות, פיתוח תחושת המסוגלות והבנה של המציאות בשטח.
2. שיטות לימוד מגוונות
כמה אפשר לשבת בכיתה ולהקשיב להרצאות? יש כל כך הרבה דרכים מעניינות, יעילות וחדשניות ללמוד: באמצעות פרויקטים, למידה באמצעות משחקים ואתגרי חשיבה, למידה מחוץ לקמפוס ועוד.
3. יציאה מחוץ לכיתה
חוויית הלימודים צריכה לפרוץ את גבולות הכתה. סטודנטים חייבים לצאת לסיורים לימודיים ולראות את הדברים כפי שהם באמת בשטח. ניתן ללכת לתערוכות ולהצגות שעוסקות או מעשירות את הנושא הנלמד, להשתתף בימי יצירה ועוד. אין ספק ששיעורי היסטוריה, לדוגמא, הופכים לחווייתיים יותר כשהם מתקיימים כחלק מקורס אקדמי בבר במרכז תל אביב, לצד חברים, משפחה וקהל חובב היסטוריה המצטרפים גם כן. האמינו לנו שהלימודים מעניינים יותר כשיש לך בירה צוננת ביד.
4. שימוש במרכזים שמציע מוסד הלימודים
במכללת סמינר הקיבוצים למשל, קיימים כמה מרכזים חדשניים שיפתחו לכם את הראש: מרכז ההתבוננות שהשיעורים בו מאפשרים התבוננות פנימה ורפלקציה, מרכז האמפתיה שמעביר סדנאות שיפתחו לכם את הלב, ומרכז סימולציה שנועד לפתח מיומנויות תקשורתיות בינאישיות.
5. פדגוגיה דיגיטלית
מחשבים, טאבלטים וסמארטפונים הם לא רק דרך לשלוח למרצה את שיעורי הבית. פדגוגיה דיגיטלית נותנת אין סוף אפשרויות כמו למידה שיתופית, פיתוח משחקים וחידונים, שימוש במציאות רבודה, סימולטורים לימודיים – וזה רק על קצה המזלג.
6. אקדמיה בינלאומית
בעידן הנוכחי הגלובלי אי אפשר להישאר מנותקים מהעולם. על כן שיתופי פעולה ברמה הבינלאומית, הכוללים קורסים משותפים בהם סטודנטים מכל העולם עובדים יחדיו על משימות משותפות, וחילופי סטודנטים, הנם הכרח. מכללת סמינר הקיבוצים הלכו רחוק בכל מובן המילה ומציעים משלחות וקורסי בחירה בחו"ל, למשל בדראמסלה שבהודו.
הגבביטול