רועי קליין בימיו כמנהל ערווץ טלויזיה (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
"רועי קליין: "כשעזבתי הוחלפתי על ידי שני אנשים, כך שמבחינה מקצועית הרגשתי שמיציתי|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

מי אני: רועי קליין ,43, נשוי, 2 ילדים, מגבעתיים.

מקצוע קודם: מנהל ערוץ הטלוויזיה לילדים "ג'וניור"

מקצוע נוכחי: מחדש רהיטים ומטבחים

 למה החלפתי מקצוע? "נמאס לי לעבוד בשביל אחרים, לשבת בפגישות אינסופיות, במשרדים, תחת נורות ניאון ולחיות בתחושה שמדברים ומדברים, שהישיבות לא נגמרות אבל שום דבר לא באמת קורה. הייתי עמוס וציפו ממני להספיק הכל. עסקתי בכל כך הרבה דברים, שכשעזבתי הוחלפתי על ידי שני אנשים, כך שמבחינה מקצועית הרגשתי שמיציתי. מעבר לזה, אני נהנה מאוד לעבוד עם הידיים, לעשות עבודה פיזית, לראות את הפוטנציאל בדברים, לקבל תוצאה ממשית שאפשר לחוש ולגעת בה".

 מתי נפלה ההחלטה לעשות שינוי? "ב-2008 הגעתי לרוויה עם "ג'וניור" ולא לקחתי על עצמי משהו אחר. כשעזבתי את התפקיד הייתי אבא לשני ילדים קטנים ועד שהתחברתי לתחביב שלי והפכתי אותו לעסק ממשי לקח זמן. אני עוסק בזה כבר שלוש שנים, אבל העסק עצמו קיים רק שנה. בינתיים עבדתי בדברים שלא תיארתי לעצמי שאעבוד בהם, כמו בשיפוצים למשל".

 כמה זמן לקח לעשות את השינוי? 5" שנים. חיפשתי את עצמי ובסוף מצאתי את מה שאני אוהב אבל להפוך אותו לעסק ממשי זו משימה שדורשת המון נחישות, אמביציה ופיתוח של ידע. האמת היא שהייתי מכוון מטרה בצורה שהפתיעה אפילו אותי. בהתחלה עשיתי כמה דברים לבית שלנו: צבעתי, חידשתי והענקתי גוון אחר לדברים. היה לי מעט ניסיון בהתחלה אבל הגיעו אלי לקוחות וצברתי עוד ועוד ניסיון, במיוחד בתחום של חידוש מטבחים כי אין הרבה אנשים שעושים את זה".

 

רועי קליין מחדש רהיטים (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
"היה לי מעט ניסיון בהתחלה אבל הגיעו אלי לקוחות וצברתי עוד ועוד ניסיון"|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
מה הדבר שאני הכי אוהב במקצוע החדש? "את המבט של הלקוחות כשהם רואים את התוצאה הסופית, לראות אנשים מרוצים. אני גם אוהב את זה שאני יכול להעניק שימושיות חדשה לדברים שאני מוצא ברחוב. אני רואה פריט שמישהו החליט שהוא זבל ומציל אותו, הופך אותו למשהו שימושי, נחשק שיימצא בית חם ומרגיש שהצלחתי אותו מכליה".

 מה הדבר במקצוע הישן שאני הכי מתגעגעת אליו במקצוע החדש? "מתגעגע לאנשים שעבדתי איתם, הם אנשים טובים. אני מתגעגע גם לתחושת הראשוניות שהייתה בפרויקטים החדשים שעשינו בימים שלי בטלוויזיה, כמו "פרויקט Y" שעשיתי ל"יס", אבל יש מעט ראשוניות גם בעבודה הנוכחית שלי".

מה במקצוע הישן עוזר בחדש? "כל הרקע שיש לי במחשבים – ידע שיש לכל מי שעבד במשרד, מאוד עוזר לניהול של העסק שלי".

מה גילית על המקצוע שלא ידעת? "שאתה הופך לבר סמכא: אני לא מעצב אבל בגלל שיש לי הרבה ניסיון אנשים מקשיבים לי. אני מקשיב לצרכים שלהם, הם מדברים איתי ובעוד נגר לא בהכרח ייתן להם עצה אלא רק יספק את מה שהם הזמינו, אני מבקש מהם לפתוח את הראש לדברים שהם לא חשבו עליהם, לאפשרויות אחרות שמתאימות להם. כולם היום רוצים לצבוע בצבע שמנת, אבל לפעמים יש עוד אפשרות שמתאימה".

 

מה השינוי הכי גדול באורח החיים? "האמת היא ששום דבר לא השתנה, אני עדיין עובד שעות ארוכות וזה לא יותר רגוע כי כעצמאי יש לחצים, חוסר ודאות, תקופה של בניה והקמה".

 תגובות של הסביבה? "הסביבה שלי מאוד תמכה, האישה המדהימה והמשפחה פרגנו לי המון זמן גם כשלא הרווחתי. כשאנשים אחרים שומעים על המעבר הם אומרים “אה, איזה יופי" - אנשים לא היו מופתעים".

 מה הדבר הכי גדול שהשינוי דרש ממך? "השינוי הזה זה דרש ממני להיות אדם יותר אחראי, בוגר ונחוש. להיות אדם יותר טוב ופשוט לגייס את כל הכוחות שיש ואין בי כדי לדבוק במטרה והסיבה היחידה שהצלחתי בזה היא כי זה משהו שאני אוהב. זה דרש ממני לפתח יכולות בתחומים שבחיים לא חשבתי שאצליח לדגדג אותם - כמו תחום המכירות למשל, כי אני לא אדם מכירתי".

 מילה למתלבטים ומתלבטות: "לכו בעקבות הלב. כשאתה עושה משהו שאתה אוהב אתה מוכן לשלם כל מחיר ודרך זה אתה גדל באופן מדהים. שינוי זה דבר שיכול להיות מפחיד אבל התגמול התמורה בלעשות משהו שאתה אוהב היא מספקת לאין ערוך".

 >>גם אתם רוצים שינוי? קבלו השראה: עוד הסבות מקצוע מעניינות

>> בוחנת קונדומים ואוספת זרעי שוורים: הצצה למקצועות מוזרים