אלון ז׳ירמונסקי, בן 46, הוא הפנים האמתיות מאחורי המושג הכה נחשק "אקזיט": בלייזמיטר (BlazeMeter), חברת הסטארט-אפ שהקים ז׳ירמונסקי, מספקת פלטפורמת ענן לבדיקת תוכנה במובייל ובאינטרנט ונמכרה ל-CA Technologies לפני קצת יותר משנה בעשרות מיליוני דולרים, ובלילה אחד ז׳ירמונסקי ומשפחתו הפכו להיות המיליונרים החדשים. מהפך משנה חיים לעומת נקודת הפתיחה שלהם - הוא וזוגתו ארזו ילדה בת 3 (ותינוק נוסף בדרך) והגיעו לעמק הסיליקון בלי יותר מדי אמצעים כלכליים. הם נאלצו לשבור את כל החסכונות שלהם כדי לממן את המעבר ואת אורך החיים החדש בעמק. אם מסתכלים על ההיבט הכלכלי, אין ספק שהבחירה הזאת השתלמה להם בסופו של דבר. אבל אם בוחנים את ההשפעה שלה על התא המשפחתי, נדמה שאלון עדיין משלים פערים באבהות.
אלון נשוי לענת (38), ויש להם כאמור שני ילדים, אליה (בת 6)ובן (בן 3). ב-6 השנים מרגע הקמת החברה ועד למכירתה, אלון וזוגתו הספיקו להתחתן, להביא לעולם את בתם הבכורה, לעבור לארה״ב ולהביא לעולם גם את בנם השני. כל מי שמבין קצת על יזמות בהיי-טק וקצת על זוגיות בעידן שלנו, יודע כמה המסע הזה מורכב. כשאני פונה אליו בבקשה לראיין אותו דווקא על הבית הוא מהסס , אך לבסוף נרתם לרעיון ומסכים שחשוב לדבר על זה.
אנחנו נפגשים באחד המקומות האהובים עליי בפאלו אלטו – ״הטאון אנד קאנטרי״, מרכז פתוח של בתי הקפה, מסעדות וחנויות בעמק הסיליקון, מקום שמרכז אליו מנהלים בכירים לצד משפחות בבילוי אחר הצהרים, בתי קפה שבו מתרחשות פגישות עבודה לצד שיחות יומיומיות בין הורים לילדים. מקום מפגש טבעי לשוחח על אבהות לצד יזמות.
"אישתי עברה מסע רציני איתי עד הלום", הוא פותח את השיחה, "הקושי שלנו התחיל עוד לפני החתונה - כשהתחלנו לצאת הייתי בכיר בחברה ואז הגיעה תקופת משבר. פתאום הפכתי מעובד נורמלי לאדם טרוד שעסוק בלבנות את ה-דבר הבא. הייתי בלי משכורת תקופה ארוכה וכבר שם היא בחרה והאמינה בי".
בנות הזוג של היזמים עושות כל כך הרבה ויתורים ולא תמיד זה מקבל הערכה והכרה
"נכון וחבל, כי מגיע לה הרבה קרדיט. ענת ויתרה על קריירה ועבודה שהיא מאוד אהבה", מודה אלון בהערכה רבה ומוסיף אמירה שלא יורדת לי כל כך בקלות בגרון: "יזם לא מסוגל לקחת נטל שווה בניהול משק הבית. הוא יכול לרצות, אבל זה לא אפשרי. אם הוא ייקח חלק שווה היוזמה תיכשל, וכל ההקרבה המשפחתית תרד לטמיון. הבקשה שלי הייתה על השולחן 'תקריבי בשביל במשפחה, זה לא בשבילי'".
לא קל לקבל את מה שאתה אומר
"אפשר להתווכח 'מי מקריב יותר?', אבל זה לא מה שצריך לשאול – השאלה היא 'למה בכלל להקריב?'. עבורי לפחות התשובה היא כדי שיתרחש עבור המשפחה והאנשים שאני הכי אוהב אירוע משנה חיים. בסופו של יום, כסף כן משפיע על החיים".
קל לי להזדהות עם בת זוגתך בסיפור, אבל איפה תחושת ההקרבה שלך?
"בהתחלה עבדתי במשכורת נמוכה וללא הכרה. הרווחתי חצי ממה שיכולתי להרוויח כשכיר. לא קיבלתי רכב והטבות למיניהן, אבל זה החלק הקל. החלק הקשה זו המעמסה הנפשית האדירה. יזמות זה מסלול מאוד קשה שמלווה בכישלונות ובביקורת. אתה מרגיש ששמת את כל החיים שלך במשחק רולטה ואולי תפסיד", מתאר אלון את הקושי שאולי לא כל כך גלוי למתבונן מהצד, "מחיר הטעות יהיה שכל מה שהכרת עד אותו רגע ייעלם כאילו לא היה. למעשה אתה מכניס את עצמך ל-6 או אפילו 7 שנים של ואקום ברמת הביטחון העצמי, ברמת הכסף, ברמת הזוגיות וברמת ההורות. לחץ כבד, שמלווה אותך כמה שנים טובות".
אם כבר הזכרת את ההורות, בוא נדבר על המחיר האבהי בדרך.
"הרגשתי כאב אבל הזכרתי לעצמי למה אני עושה את זה. פספסתי הרבה מהגידול של הילדים בשנים הראשונות וקשה לי לשנות את זה היום, מכיוון שלא הייתי מעורב בשנים קריטיות".
אלון נושם עמוק ומתאר סיטואציה שכיחה שהרבה גברים מכירים, אבל מעטים מוכנים להודות בה: "בישראל ראיתי את הילדה שלי פעמיים בשבוע לפני השינה שלה, היא הסתכלה עליי במבט של 'מי אתה בכלל?', וזה בימים הטובים, כי בימים של לחץ לא הייתי אדם שכיף להיות לידו. היום, עם שני ילדים ותיאורטית אחרי המכירה, יש לי יותר זמן ועדיין התכנות שלי כאבא הוא לא של 'יאללה מה עושים עכשיו עם הילדים?'. קשה לי להיות מעורב, לא למדתי את זה, עבדתי מסביב לשעון, אפילו בחדר לידה. אני חולה על הילדים שלי אבל לא קל לי. אני עובד על השינוי היום".
"כשזוג הופך למשפחה יש כמה הנחות יסוד שהוא לוקח על עצמו. אני מודה שציפיתי שבת זוגתי למסע תתמוך בי, ומהצד שלי הקדשתי את מירב כוחי, זמני וכישוריי למיזם, מתוך אמונה משותפת שכשזה יצליח, זה למען המשפחה. בראש ובראשונה הילדים, אחר כך זוגתי ואז אני - ולפי הסדר הזה. הלוואי שיכולתי להגיד לך שאפשר להיות הכל מהכל ולהצליח, אני בטוח שיש גם הצלחות כאלו, אבל בסופו של דבר כל זוג עושה את הבחירות שלו".
לא כל אחד או כל אחת יכולים להצטרף למסע כזה.
"גם יזמות לא מתאימה לכל אחד. היום למשל, כשיותר נשים רוצות להיות יזמיות, בהנחה שהן גם אימהות, או רוצות להיות אימהות, הן צריכות פרטנר המתאים. אם אתה יזם בנשמתך ורוצה לבנות משהו מאפס, קח בחשבון שהדרך מאוד קשה ורוב הסיכויים לכישלון. אנשים שוכחים שהרוב נכשלים ולא ההיפך".
לפי מה שאתה אומר, הדחף להליכה למסע כזה, מצריך מידה מסוימת של ניתוק רגשי.
"בעיני זו טעות לחשוב על זה כך. יזם פועל מעודף אמוציות, מעודף רגשות ומעודף תשוקה. אם יש משהו שאנחנו לא זה מנותקים רגשית. אבל מצד שני אנחנו כן לוקחים סיכונים אדירים וזה עניין של אופי. אתה צריך הרבה חזון, אמונה ויכולת לא להקשיב לקולות רקע מיותרים".
במחקרים על סביבות עבודה מדברים על דוגמא אישית של מנכ״ל. אם אתה כל כך מסור לעבודה, איך העובדים שלך ירשו לעצמם לאזן בין הבית לעבודה?
"אני לא מצפה מהעובדים שלי בשום שלב להיות בסטנדרטים שלי. אני לא אומר מתי לבוא, מתי ללכת", הוא קובע ומסביר, "העובדים הכי טובים שלי הם העובדים שהעזו להגיד לי 'אני מכיר במי שאני ואני אחר'. כל אחד בא לעבוד מסיבה אחרת -מישהו אחד מגיע כשלב בקריירה, מישהו אחר בגלל משכורת".
מעניין אותי לשמוע על נשים בחברה שלך.
"אני לא מאמין שנשים יותר טובות או גברים יותר טובים. לא עשיתי אפליה מתקנת לאף מגזר. יש יותר נשים בשיווק מאשר גברים, ואצל מפתחים היחס הוא הפוך. אחת העובדות שלי, אמא לשני ילדים, הפכה להיות מספר אחת בצוות הקרוב אליי,והבקשה הקבועה שלי אליה היא שתשמור על איזון בחיים האישיים".
"יש לי עוד עובד שמנהל הורות שוויונית עם זוגתו, ואני אומר לשניהם תמיד שהם חייבים לייצר איזון, והמחוייבות שלי כמנהל היא לאפשר להם את זה. אותו בחור יוצא בארבע, לוקח את ילדיו לשחייה וחוזר בעשר לשיחות טלפון. העובדים שמאזנים את חייהם הם עובדים טובים יותר כי הם לא מתעייפים מהר".
מה עם איזון בחיים שלך?
"לי לא היה בלאנס ולא החכמתי לייצר כזה. אבל זה לא היה לחינם, למזלי. היום אני עושה שינויים, מנסה. כולנו חייבים להאמין במשהו גדול מאיתנו".
אחרי האקזיט, מה הולך להשתנות בהורות ובזוגיות שלך? האם תקדיש יותר זמן להורות?
"כן, ודאי. בנוגע לזוגתי היקרה, היא הרוויחה את ההזדמנות לעשות דברים שמעניינים אותה היום. אם היא תחליט לעשות משהו עם הכסף, שהוא גם שלה כמובן, היא תקבל ממני את כל התמיכה בעולם. האקזיט איפשר למי מאיתנו להשתמש בכסף כמנוף לצמיחה חדשה".
מיכל איסט אלון היא יועצת מומחית למשפחות פרק ב׳ ובשנים האחרונות חוקרת את הקשרים וההשפעות בין הבית וסביבות העבודה. מתגוררת כיום בעמק הסיליקון, קליפורניה.