לא קל בסתיו. אולי זה געגוע לאנרגיות של הקיץ, אולי הסירוב שלנו להיפרד מהקיץ ואולי אלה השינויים שהבטחנו שנעשה - או שנפלו עלינו - עכשיו, "אחרי החגים". אבל לא חייבים להילחם בשינוי, אפשר לקבל אותו, להישען עליו ולנצל אותו. איך נוכל להתגבר על השינויים, ועל כל הרגשות שהם מציפים בנו? הנה חמש אופציות להתמודד עם ההפתעות שהחיים מציבים.

בחורה בסתיו
לא נותנת לשמיים האפורים לעצור אותה|צילום:

תשלטו בעצמכם, לא בעולם

לפעמים נדמה לנו שאנחנו בשליטה מלאה על כל מה שקורה, אבל האמת היא שהחיים הם בלתי צפויים, והדבר היחיד שיש לנו איזושהי שליטה עליו זה עצמנו. אתה לא יכול לשלוט על מתי מתקן המזגנים יטרח להופיע (אפילו שקבעתם בדיוק בין שמונה לעשר), את לא יכולה לדעת אם גבר החלומות שלך יתקשר אחרי הדייט המדהים, ואתם בטח לא יכולים לשלוט בפיטורים, מוות או השכן המעצבן שלא ישן.

אם תזכרו שיש דברים שלא בשליטתכם, תוכלו להשתחרר, לנשום, ולהשקיע מאמץ בשליטה בתגובות שלכם לסיטואציות הלא צפויות האלה.

קבלו את הרגשות

התגובות שלכם לשינויים יכולות להשתנות - זה יכול להיות שברון לב עמוק או סתם שביזות יום א'. אבל הדרך היחידה להתמודד ולהתקדם הלאה היא להכיר ברגשות שלכם ולזכור שהם לגיטימיים. נכון, לדפוק את הראש עם אלכוהול, לזלול בלי הכרה או לשקוע מול הטלוויזיה הן הסחות דעת שעשויות להקל עליכם לזמן קצר. אבל הן לא יעלימו את מה שאתם מרגישים, רק יוסיפו לזה כף גדושה של רגשות אשם.

אז נסו פשוט להכיר ולקבל את איך שאתם מרגישים. תהיו ברגע. זה עלול להיות מפחיד או מטריד, אבל זה קצת כמו לשלוף קוץ מהאצבע - זה כואב אבל בלי זה לא מחלימים.

דברו על זה

חברים לא נמצאים בחיים שלנו רק בשביל ימי הולדת ומסיבות. חברים טובים ירצו לדעת מה קורה איתכם באופן עמוק ואמיתי. להיפתח בפני חברים מאפשר להם להתחזק ולתמוך בכם. אם תשתפו אחרים, תקבלו את התחושה החשובה הזאת שאתם לא לבד. אתה לא האדם היחיד בעולם שחווה את מה שאת חווה, ואתה יכול להיות אחד משורה ארוכה של אנשים שהתמודדו והמשיכו הלאה.

הסתכלו על הטווח הארוך

לי תמיד היו בעיות עם שינויים. אני בעיקר מתפלצת מהמחשבה שמהיום והלאה אצטרך לחיות עם השינוי הזה. אם השינוי גורם לי להרגיש בודדה או לא בסביבה הטבעית שלי, הפחד הוא שזה יהיה מעכשיו ככה לנצח. אבל זה לא! הדברים ישתנו שוב. גם אם הרגע הזה קשה, ימים יפים עוד יבואו, וגם הצלקת הזו עוד תחלים.

חפשו את האור בקצה

אני לא מתכוונת לצאת דודה, אבל יש משהו מאחורי הביטוי "האור בקצה המנהרה". כל שינוי מביא שלל הזדמנויות; הטריק הוא למצוא אותם. הנה עוד קלישאה שעומדת במבחן הזמן: "מה שלא הורג, מחשל". אז גם אם השינוי לא מביא מיד משהו קונקרטי, כמו למשל עבודה חדשה, הוא עדיין עוזר לנו להישאר ערניים, ובסופו של יום מלמד אותנו משהו חדש על עצמנו. כנראה בגלל זה אנחנו חכמים יותר בזקנתנו.

>> לא רק ריטלין: איך מתמודדים עם הפרעת קשב?