כולנו רוצים להתקדם בחיים, לבנות לעצמנו קריירה ולהגיע להישגים, לא? יפה. עכשיו, איך עושים את זה נכון וממוקד? איך משיגים התקדמות בעלת ערך שבעתיד לא נתחרט עליה או על הזמן שבוזבז? פשוט - ממש כמו אסטרטגיה של מבצע צבאי מתוכנן כהלכה, בונים כבר מעכשיו תהליך התקדמות הדרגתי לעבר היעד.
ראשית נציין לעצמנו את נקודת הסיום כיעד ראשי. בשלב שני נתכנן מסלול עם כמה תחנות ביניים, ולאחר מכן נציב לעצמנו תאריכי יעד שיסייעו לנו לוודא התקדמות בכיוון ובקצב הנדרש כשהכי חשוב: נתמקד בכל פעם ביעד המידי והקרוב ולא בנקודת הסיום הרחוקה והמאיישת.
כדי להבין את ההבדל בין השניים, ניקח כדוגמא את מורן ואודי, שני מהנדסי תוכנה שהתקבלו באותו יום לחברת "נורמטר" אך בחרו מסלולי קריירה שנים בתכלית. כעבור שלוש שנים בחברה, במסגרת סבב קידום, מורן קודמה לתפקיד ראש צוות אפליקציות ואודי קודם לתפקיד מנהל מחלקת תיאום לקוחות. חמש שנים לאחר מכן עבדה מורן כמנהלת מחלקת הטכנולוגיה בחברה ואילו אודי נשלח לנהל את הסניף בגרמניה. אפשר אם כך לראות שעם השנים, מורן התקדמה במסלול מקצועי ועם השנים הפכה למומחית בתחומה בעוד שאודי איבד קשר עם המקצוע, אך הפך למנהל עסקי משמעותי. כך שחשוב שתבינו מראש את כל האופציות שעומדות בפניכם ותדעו לבצע בחירה מוקדמת ומושכלת.
הלאה: מה היעד הסופי שלכם בתחום שבחרתם?
היעד הסופי של מורן, למשל, היה להיות מומחית בתחומה ולפתח את דור העתיד של מוצרי הטכנולוגיה בחברה. יעדו הסופי של אודי הסתכם בלהיות סמנכ"ל השיווק של החברה.
שאלו את עצמכם: מי המודל שלכם להצלחה בתחום?
מורן, לצורך העניין, ראתה מול עיניה את מנהל הפיתוח של חברת "אפל", בשל יכולתו לחשוב מחוץ לקופסא ולהביא חידושים טכנולוגיים לעולם, ואילו אודי העריץ את מנכ"ל החברה כמודל לניהול מדויק ושאפתני.
סמנו לעצמכם את התחנות שעליכם לעבור בדרך כדי להגיע למטרה הנכספת
מורן החליטה שליעד הסופי שלה היא מסוגלת להגיע תוך שמונה שנים, עד אז תשלים תואר שני במתמטיקה-פיזיקה, תיקח אחריות על צוותי חשיבה על מוצרים עתידיים ותשתתף לשני כנסים רלוונטיים כל שנה. אודי קבע לעצמו שהוא שואף להגיע ליעד תוך 6 שנים ולכן עליו לצבור ידע (תואר שני במינהל עסקים) והבנה עסקית בכל מוצרי החברה, וכן להתנסות בשליחות בחו"ל.
כעת החליטו מהם הצעדים המקצועיים שעליכם לבצע כדי להגיע לתחנה הראשונה שסימנתם.
עוד קואוצ'ינג: חמישה כללים שיעזרו לכם לקחת אחריות על איך שאתם מתנהגים בכבישים