אישה מנשקת גבר שנגעל מהרעיון (צילום: istockphoto)
איף, צחצחי שיניים!|צילום: istockphoto

כולם אוהבים להתנשק (אנחנו מקווים), אבל אל תהיו שאננים - הרגע בו אתם פותחים את הפה ומשחררים החוצה את משב פיכם הוא זה שבסופו של דבר יקבע אם תהיה או לא תהיה נשיקה. ריח רע מהפה ניתן לטיפול ואפילו בקלות, בעזרת מגוון פטנטים משלוש שיטות טיפול טבעיות. זה אמנם כרוך בהתיידדות עם תרמיל הל, אגוז מוסקט, פטרוזיליה ופולי קפה, אבל מה לא עושים בשביל לנשום בלי רגשת אשם?

נטורופתיה

ליטל גת מפתיעה: במקום מסטיק, תלעסו פולי קפה ופטרוזיליה

ריח רע מהפה עלול לנבוע מסיבות שונות: בעיות שיניים, בעיות חניכיים, זיהום בדרכי הנשימה או בגרון, תסיסה במערכת העיכול, רגישות למזון מסוים, חוסר חומציות בקיבה כתוצאה מעישון ועוד.
אחד הפתרונות היעילים ביותר הוא לעיסת מזונות מסוימים: פטרוזיליה נחשבת למספר אחת בתחום וניתן ללעוס אותה כמו שהיא או לשלב אותה בסלט טחינה.
לעיסת פולי קפה בצורתם הטבעית עשויה גם היא לסייע לנשימה צחה יותר. פשוט הכניסו את הפולים לפה ותלעסו אותם מספר פעמים. את השאריות אפשר לירוק החוצה.
גם תפוח עץ וגזר מומלצים להקלה בסינדרום הריח, ולכן מומלץ ויעיל ללכת לעבודה עם שקית ובתוכה תפוח וגזר, אותם אפשר לנשנש לאורך היום.

ארומתרפיה וצמחי מרפא

שרית חבר-חן מחזקת: עלי זית, טיפות שמן ציפורן ומשחת שיניים טבעית

לסובלים מבעיות חניכיים, חיידקים או פטריות, מומלץ להשתמש במשחת שיניים טבעית על בסיס שמנים אתריים שהינם מחטאים חזקים וממריצים את זרימת דם. אפשר לגרגר אותם עם חליטה של צמחים כמו לבנדר, ציפורן, קלנדולה, שרף מור, ומרווה או לטפטף מספר טיפות של שמנים אתריים בכוס מים.
גם עיכול לא תקין יכול לגרום לעליית ריחות רעים מהקיבה לפה. אם הבעיה היא במערכת העיכול, יש לטפל בבעיה הספציפית, אבל באופן כללי צמחים מרים כמו לענה, שן ארי, גדילן ועלי זית יגרמו להמרצת מערכת העיכול, להפרשה מוגברת של מיצי קיבה ומיצי מרה ולעיכול יעיל ומהיר יותר. המזון יעבור מהר יותר במערכת ולכן הריחות הרעים לא יספיקו להיווצר ולהיפלט דרך הפה.
שמנים אתריים כמו ציפורן או אגוז מוסקט יכולים גם הם לעזור מאוד להפגת הריח – ניתן לטפטף טיפה או שתיים שלהם על כפית דבש ולבלוע.

איורוודה - רפואה הודית

ד"ר ערן מגון מחליף את תפוחי האדמה בתרמיל הל

למרות הדעה המקובלת שריח רע מהפה נובע מבעיות בשיניים או בחניכיים, הרי שעל פי האיורוודה יש לכך סיבה חשובה לא פחות - "פסולת" או "רעלים" במערכת העיכול.
רעלים נוצרים בגלל מערכת עיכול חלשה שבעטיה המזון לא מתפרק כראוי, תוסס, "מחמיץ" או "נרקב" בקיבה ובמעיים, וגם מזון כבד ולא ראוי יכול לגרום לכך. במעיים נוצרים גזים וריחות לא נעימים, שנספגים למחזור הדם ודרכו מגיעים אל הריאות וננשפים החוצה עם הבל הפה. דבר דומה מתרחש עם אכילת בצל או שום, שריחם האופייני ממשיך לצאת בהבל הפה זמן רב אחרי שנאכלו ולמרות צחצוח שיניים קפדני. אגב, הבל הפה יוצא מהריאות ולא מהקיבה.

חשוב לאכול נכון ולחזק את מערכת העיכול, להימנע מאכילת כרוב לא מבושל או כרובית, ארטישוק ותפוחי אדמה, הגורמים לתסיסה ולגזים. הימנעו מארוחה בשרית בערב, כמו גם מאכילת הרבה גבינות בערב – אלה מזונות קשים לעיכול ועלולים ליצור תסיסה, גזים ורעלים בקיבה. בין המזונות המומלצים: ירקות מבושלים כמו בטטה, קישואים, גזר ודלעת, אורז בסמטי לבן (אורז מלא מתסיס וקשה לעיכול), טחינה, אבוקדו וביצה.
למניעת ריח יש להכניס תרמיל הל לפה או מסמר ציפורן (אחרי הורדת הקוצים בקצהו), לנגוס קלות בקצהו ולמצוץ אותו לאט. התרמיל מחזק את מיצי העיכול, מאפשר הרגעת התסיסה, משפר את ריח הבל הפה, ואף מחטא את חלל הפה. את הציפורן וההל כדאי להתמיד ללעוס במשך רוב שעות היום מדי חצי שעה - שעה למשך 6-7 ימים, ולאחר מכן לרדת לפעמיים בשבוע.

>> למשולש הקודם: שיטות טבעיות להיפטר מהרעב
לכל המשולשים במדור