לקום בבוקר ולמצוא ערימות שיער על הכרית, להישאר עם גוש שיער רטוב ביד בזמן החפיפה ולגלות פקעות שיער מתגלגלות בכל פינה בבית – נשירת שיער יכולה לנבוע מסיבות רבות, ביניהן שינויים הורמונליים, מצב נפשי ואפילו חילופי עונות. לעיתים הבעיה חמורה מאוד ודורשת טיפול רפואי, אבל גם נשירה קלה יחסית, מטרידה מספיק כדי לצאת לקרב. הנה שלוש שיטות טיפול טבעיות שיעזרו לכם לעצור את הנסיגה.
מתי עשיתם קצוות?
שרה לזרוביץ', מומחית לעיסוי רפואי, רפלקסולוגיה שיאצו ורייקי
נשירת שיער קשה נובעת לרוב מבעיה בבלוטות אותה צריך לאבחן בצורה רפואית מקיפה. בנוסף, נשירה נובעת גם מלחץ נפשי, מתח, פחדים וחרדות. כמו הציפורניים, גם השיער מעיד באופן מיידי על מצבו התזונתי, ההורמונאלי והנפשי של הגוף. אצל נשים אחרי לידה רואים פעמים רבות נשירת שיער שנובעת משינוי הורמונלי. אם הנשירה לא חריפה מדי, הדבר הראשון שכדאי לעשות זה לרענן את השיער ולהסתפר. לא חייבים להסתפר קצר או קצוץ, מספיק לקצר כמה סנטימטרים או רק לגזור קצוות. כל שיער מגיע בשלב מסוים לשיא ממנו הוא כבר לא יכול לצמוח באופן בריא ובשלב הזה חייבים לקצר אותו קצת בדיוק כמו שגוזמים עלים או מנכשים עשבים יבשים.
נטורופתיה: עיסוי הקרקפת עם שמנים
הילה אפללו, נטורפתית, ומרצה בכירה בכפר הירוק ובסמינר הקיבוצים:
חוסר שינה היא מקור להרבה מאד בעיות פיזיולוגיות ולרובנו יש נטייה להמעיט בערכה של שינה בריאה. שנת לילה טובה ומספקת של 7-8 שעות יכולה לעשות פלאים למצב הרוח שלנו, לרמות האנרגיה שלנו וגם לאופן בו העור והשיער נראים. כשיש בעיות בסירקולציה של הדם, שימוש בשמנים ארומטיים ממריצים כמו רוזמרין ועיסוי קרקפת יכולים לעזור. חשוב לזכור שלשיער שלנו יש מחזורי צמיחה ולעתים יש תקופות של נשירה שנראית חזקה יותר מהרגיל, אבל זה חלק מהתהליך הטבעי.
רפואה סינית: תאכלו זרעי חמניות
אוֹרי אלישר, מטפל בכיר ברפואה סינית ושיאצו
נשירת שיער אצל נשים שהתגלה אצלן חוסר בברזל או חוסר דם כלשהו היא בעיה נפוצה ויחסית קלה לטיפול. סוגי מזון המכילים ברזל רב כמו בשר אדום, שעועית שחורה ותרד עשויים לעכב על ההתקרחות. תרופה סינית עממית ידועה היא אכילת 30 גרם זרעי חמניות בכל יום. דיקור סיני גם הוכיח את עצמו כיעיל.