הרב עובדיה יוסף - 7 באוקטובר 2013
באחרית ימיו, הרב עובדיה כיכב בכותרות התקשורת החילונית בעיקר בשל התבטאויותיו הקיצוניות, אבל במותו, נזכרנו ואולי הבנו לראשונה, כמה עוצמה והשפעה הייתה למנהיג ש"ס. הבירה ירושלים מעולם לא נראתה צפופה כל כך: מאות אלפי בני אדם עלו לרגל כדי לבכות את מותו של פוסק הדור, מסע הלווייתו הוגדר כגדול בתולדות המדינה ובמפלגתו השלימו עם הידיעה שלמרן לא יהיה יורש. אחרי עשור כרב הראשי הספרדי וזכייה בפרס ישראל על ספרי ההלכה החשובים שכתב - לכולם היה ברור: הרב עובדיה הוא איש הדת המשפיע ביותר בישראל מאז הקמתה וימשיך להשפיע על החיים כאן עוד שנים רבות, אם נרצה וגם אם לא.
אריק איינשטיין - 26 בנובמבר 2013
סמיכות מותו של אחד הזמרים הגדולים במדינה לזה של הרב עובדיה יוסף יצרו הקבלה מוזרה אך מתבקשת – "האם איינשטיין היה המרן של האשכנזים החילונים?", נשאלה השאלה כשהמונים נהרו לכיכר רבין והשמיעו את שיריו בלופ בבתי הקפה התל אביבים. אלא שאם היינו מציגים את אותה השאלה לזמר והשחקן עצמו בחייו, הוא ודאי היה מגיב בביטול, מוחה ומעביר נושא למשהו "מעניין יותר", כמו כדורגל למשל. איינשטיין היה סמל לתרבות ישראלית, כפי שהגדיר זאת ראש הממשלה נתניהו ועוד רבים, ושיריו ליוו אותנו עוד מילדות. אבל איינשטיין לא היה רק מוסיקאי מוכשר, הוא היה גם כוכב מסוג נדיר שאנחנו מתגעגעים אליו: כזה שלא מסתנוור מאור הזרקורים וממצלמות הפפראצי, ושגם ממרום שנותיו בענף נותר תמיד נבוך ועניו מולן. הפרידה ממנו לוותה בתקווה גדולה שנדע עוד כוכבים כמוהו.
ספי ריבלין - 3 בדצמבר 2013
החיוך הרחב של "פיסטוק" מ"הבית של פיסטוק" ומ"רגע עם דודלי" לא ירד לקומיקאי הישראלי ריבלין מהפנים גם אחרי שחלה בסרטן הגרון, אבל הניתוח שלקח ממנו את קולו לפני כשנתיים כבר גזל ממנו את הדבר שאהב יותר מכל – את היכולת להצחיק את כל סובביו עד דמעות. חלקנו זוכרים אותו כפיסטוק, עבור אחרים הוא יזכר כרבי לוינגר דאדא מניקוי ראש ויש גם מי שתמיד יזכור את ריבלין כאיצ'ה. עם מותו, סיפרו חבריו שדמות הקומיקאי של ריבלין לא הפציעה על הבמה בלבד, אלא הייתה חלק בלתי נפרד מאישיותו גם מאחורי הקלעים. "הוא היה נותן את השואו שלו, המדהים, הקורע, גם אם עמד מולו אדם אחד - באותה אנרגיה", סיפר הקולגה טוביה צפיר.
אריאל (אריק) שרון - 11 בינואר 2014
השבץ שריתק את ראש הממשלה שרון למיטתו לפני כשמונה שנים, חודשים ספורים לאחר מימוש תכנית ההתנתקות שהנהיג, הפציע בהפתעה מוחלטת. איש הצבא הגדול והחזק, ממקימי הליכוד ומפלגת קדימה בעל הצחוק העמוק שאהבנו לחקות, נפל באחת למשכב והיה נראה שמיד ישוב. אבל חודשים ספורים לפני הלחימה האחרונה בעזה "הוא החליט", כפי שהגדיר זאת בנו גלעד, "מתי ללכת". מותו כבר לא הפתיע, אך העציב גם את מי שלא הסכים עם עמדותיו. שרון ייזכר כמנהיג שנוי במחלוקת אך גם כ"בולדוזר" שנפצע פעמיים למען המדינה, כיהן בדרגות הצבא וההנהגה הגבוהות ביותר (בנקודות זמן קריטיות כמו מלחמת ששת הימים ומלחמת לבנון) וקיבל החלטות אמיצות, כאלה שהביאו מחד לטבח סברה ושתילה ומנגד להצלחות כמו מלחמת ששת הימים.
אסי דיין - 1 במאי 2014
הוא פלרטט עם המוות דרך קבע אבל השנה הרומן ארוך השנים הסתיים: מצבו הבריאותי של השחקן, הבמאי והתסריטאי אסי דיין הכריע אותו בגיל 68. דיין היה יוצר מחונן ועטור פרסים, בנו של אחד המנהיגים הגדולים בישראל. הכתיבה, המשחק והבימוי של קלאסיקות ישראליות כמו "גבעת חלפון אינה עונה" ו"החיים על פי אגפא" קלחו ממנו בכישרון אדיר. ועם זאת, הוא היה גם אמן בעל יצר הרס עצמי שהתמודד כל חייו עם הצל שהותיר האב. ההוכחה לגאונותו של דיין ניכרה דווקא ברגעיו הקשים. לא רק שלא הפסיק ליצור במהלכם, הוא גם הצליח לתאר אותם בצורה המדויקת והנוגעת ביותר.
חנה מרון - 30 ביוני 2014
את ניגון המילה "פתוח" מהסדרה "קרובים קרובים" לעולם לא נשכח לה, ובכל זאת, חנה מרון, שנפטרה השנה, והיא בת 90, לקחה חלק גדול הרבה יותר במוסד התיאטרון והטלוויזיה הישראלית. בשמונים שנות הקריירה שלה שהחלה כבר בגיל ארבע, הייתה ממייסדי אחד התיאטראות החשובים בישראל – הקאמרי, משחקניו החלוצים של הבימה וממקימי תאטרון אנסמבל הרצליה. גורלה של כלת פרס ישראל נקשר בזה של המדינה לא רק במובן התרבותי, אלא גם עם פציעתה מפיצוץ רימון באחד מפיגועי הטרור הראשונים נגד ישראל שהוביל לכריתת רגלה ואחריו החלה ללחום למען השלום.
דוד עזריאלי - 9 ביולי 2014
טוב, אז הפסל היומרני של איש העסקים דוד עזריאלי שהוצב בכניסה לקניון בתל אביב תחת הכותרת "המסע הציוני", היה מוגזם, אבל ניצול השואה שהפך לאיש הנדל"ן הגדול במדינה, בהחלט השאיר חותם, ולא רק על חובבי הקניות. עזריאלי, שנפטר בגיל 92, עשה את הונו במו ידיו. אחרי שהגיע מפולין, נפצע במבצע לטרון כקצין והיגר לקנדה, שם הקים חברת נדל"ן מצליחה, הוא חזר להשקיע גם בישראל. בארץ הקים, בין השאר, מעל תריסר מרכזי קניות, ביניהם קניון איילון ברמת גן. בניגוד לטייקון המצוי, הוא הקפיד להדגיש את ערכי הציונות שהנחו אותו והקים קרן ציבורית לתמיכה ביוזמות חינוכיות, אליה העביר עשרות מיליוני שקלים מדי שנה.
מנחם גולן - 8 באוגוסט 2014
הטברייני השאפתן כבש את הוליווד לצד בן דודו, יורם גלובוס והוליד תגליות כמו ואן דאם וצ'אק נוריס, אבל עוד לפני כן הפך לאחד מאבותיו המייסדים של הקולנוע הישראלי. הסרט בהפקתו "סלאח שבתי" הציב לראשונה את ישראל על מפת הקולנוע העולמית ו"קזבלן" היה לאחד הסרטים הנצפים בקולנוע הישראלי ואת רשת בתי הקולנוע ג.ג הקים לצד גלובוס. תשוקתו העצומה לקולנוע היא שאפשרה לו להפיק סרטי איכות דוגמת "המלך ליר" של ז'אן לוק גודאר לצד סרטים שנחשבו לנמוכים יותר וזיכתה אותו בסופו של דבר גולן בפרס מפעל חיים מטעם האקדמיה לקולנוע ובפרס ישראל.
מני פאר - 3 בספטמבר 2014
באפריל האחרון פרסם המנחה והשחקן הוותיק פוסט כואב בעמוד הפייסבוק שלו בו סיפר שהוא נאבק במחלת הסרטן וזכה לגל של אהדה. "עשיתי המון תכניות טוק שואו ותוכניות בידור ומכירות פומביות ותוכניות רדיו ורקדתי ושרתי ושיחקתי וכתבתי על יין והרציתי על תקשורת וקיבלתי סרטן, ומאז, אני כוכב", סיכם בראיון לערוץ 1 בחודש שעבר. אבל בעוד שלדור הצעיר השם מצלצל פחות מוכר, פאר, איש טלוויזיה ורדיו, היה אחד המנחים והמראיינים הבולטים בעשורים האחרונים. בנוסף לתוכניות שהגיש, פאר גם שיחק בעצמו בסרטים ובהצגות, דוגמת "חסמבה" והרצאה בתחומי התקשורת, היין והאומנות.