ערכים תזונתיים גבוהים, טעם משגע וקלות הכנה בלתי נתפסת – בין מדפי הקפואים בסופר מסתתרים כמה אוצרות של ממש: לקט פירות יער, פול ירוק, כרוב ניצנים, לקט כתומים וגרגרי חומוס לחומוס שמיועדים להכנת ממרח חומוס ממש כמו בחומוסיות המשובחות ביותר. כשתגלו עד כמה פשוט לשלב אותם בבישול היומי, אתם פשוט תצחקו – בלי חיתוכים, השריות או בישול ארוך. בקיצור, בואו נפסיק לדבר ונתחיל לערוך את ההיכרות עם חמשת המופלאים שכולנו חייבים להחזיק במקפיא באופן קבוע.

לקט פירות יער: עשירים מאוד בנוגדי חמצון ותורמים לתחושת השובע

הם טעימים, מזינים, ומספקים מספר יתרונות בריאותיים מרשימים. פירות היער הם מקור נהדר לנוגדי חמצון שחשובים לתפקוד מערכת החיסון, וגם לתרכובות צמחיות העשויות להפחית את הסיכון למחלות לב. מעבר לכך, הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, לרבות סיבים מסיסים, המאטים את את תנועת המזון דרך דרכי העיכול – פעולה שתורמת להפחתת תחושת הרעב ולתגבור תחושת השובע. כמו כן, צריכת פירות יער עשויה לעזור בשיפור רמות הסוכר בדם ותגובות אינסולין.

אגב, פטל ותותים שחורים הם פירות יער שהוכחו כמסייעים בהפחתת הכולסטרול אצל אנשים הסובלים מהשמנת יתר וגם בקרב הסובלים מתסמונת מטבולית. את פירות היער אפשר למצוא בתצוגה הטריה רק חודשים ספורים בשנה, ובזכות סנפרוסט אפשר ליהנות מהם כל השנה. 

הצעת הגשה:

פירות היער נהדרים בשייק או כתוספת ליוגורט. פשוט מוציאים מהמקפיא וטוחנים/מוסיפים למנה. 

פול: המון ויטמינים, מינרלים, חלבון ובעיקר סיבים תזונתיים שתורמים למערכת העיכול

הפול הוא מקור מצוין לשפע של ערכים תזונתיים: חלבון, חומצה פולית, ויטמינים B3 ו B2, ברזל, מגנזיום וגם המון סיבים תזונתיים שתורמים בין היתר להאטת קצב הספיגה של הגלוקוז לדם מהמעי ולשיפור תפקוד מערכת העיכול. בנוסף לכך, הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע מוגברת לאורך זמן.

תבשיל קציצות עוף ושומר (צילום: נמרוד סונדרס / עיצוב: נעה קנריק)
תבשיל קציצות עוף ושומר|צילום: נמרוד סונדרס / עיצוב: נעה קנריק

הצעת הגשה:

מקפיצים את הפול הקלוף של סנפרוסט במחבת עם מעט שמן, עשבי תיבול (נענע הולכת מעולה עם הפול) ותבלינים לפי הטעם. לאחר מכן, מערבבים עם אורז מבושל/בורגול או משלבים בתוך הסלט. מצוין גם לשילוב בתוך רוטב ובתבשילי בשר/קציצות. 

כרוב ניצנים: תורם רבות לתפקוד המערכת החיסונית ולמניעת מחלות 

כרוב הניצנים הוא מקור נהדר למרכיבים חיוניים כמו גופרית ונוגדי חמצון שונים, האחראים על נטרול הרעלים בתוך תאי הגוף. מעבר לכך, הוא מצטיין בערך גליקמי נמוך ולכן מתאים לסוכרתיים; ובזכות הסיבים התזונתיים הרבים שבו המעודדים פינוי כולסטרול הוא מסייע בהפחתתו.

כרוב ניצנים (צילום: shutterstock)
כרוב ניצנים|צילום: shutterstock

כרוב הניצנים עשיר בוויטמיניםA,C,E,  מנגן ונוגדי חמצון נוספים המגנים על תאי הגוף מפני תהליכים חמצוניים. הוא גם עשיר מאוד בוויטמין C, החיוני לפעילות מערכת החיסון, להפחתת יתר לחץ דם, לצמצום החשיפה לרעלנים סביבתיים, למניעת קטרקט ועוד. מעבר לכך, הוא מפחית את הסיכון למחלות ניווניות כגון טרשת עורקים, מחלות לב, שבץ וסרטן. אגב, ילדים רבים לא ממש מחבבים את הירק הנהדר הזה, אבל לא כדאי להתייאש ומומלץ להציע להם אותו מידי פעם בוורסיות שונות – הרווח הבריאותי עבורם הוא עצום! שילובו עם מעט שמן ופירורי לחם עשוי לעבוד. נסו ואולי תופתעו.

 הצעת הגשה:

לבשל כרוב ניצנים של סנפרוסט עד לריכוך משמעותי (למרות שהמוצר כבר חלוט), להקפיץ במעט שמן זית ולפזר מעט פרמז'ן. מצוין גם לשילוב בפשטידות או באנטיפסטי. 

לקט כתומים: מקור מצוין לנוגדי חמצון התורמים לשמירה על מערכת החיסון

ירקות כתומים כמו גזר, בטטה ודלעת מכילים בטא קרוטן – נוגד חמצון חשוב השומר על פעילות מערכת החיסון. יש להם סגולות רבות המסייעות בהפחתת מחלות לב, מחלות לחץ דם וכלי דם. הקרוטנואידים שבהם יכולים להפוך בגוף לוויטמין A  אשר לו תפקידים רבים - החל מחיזוק המערכת החיסונית ומערכת הראייה, הגדילה וההתפתחות התקינה של תאי הגוף, ועל כן מניעה של התפלגות לתאים סרטניים, התפתחות עוברית תקינה ועד לביטוי תקין של גנים. 

ירקות כתומים סנפרוסט (צילום: עז תלם)
ירקות כתומים סנפרוסט|צילום: עז תלם

הצעת הגשה:

מצוינים בתוך מרק או עם פסטה טרייה. 

גרגרי חומוס לחומוס: טעימים, משביעים ועשירים בחלבון וברכיבים תזונתיים נוספים

יש כל כך הרבה סיבות לתפוס איזו פיתה חמה (רצוי מחיטה מלאה) ולנגב אותה במאכל הלאומי האהוב – החומוס. גרגרי החומוס עתירים בחלבון, בסיבים תזונתיים, בברזל, בסידן ובמינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ, נחושת ומנגן. כמו כן, הם עשירים בחומצה פולית החיונית לבניית דנ"א וחומצות אמינו. הם תורמים לעיכול תקין, מעניקים תחושת שובע ומסייעים באיזון כולסטרול.

הצעת הגשה:

גרגרי החומוס לחומוס של סנפרוסט רכים במיוחד והם מתאימים מאוד להכנת ממרח חומוס ביתי. בלי לשטוף, בלי להשרות ולא תאמינו אבל - אפילו בלי לבשל. זה כל כך פשוט, טעים ובריא ולכן תמיד כדאי להחזיק שקית או שתיים במקפיא. פשוט מפשירים או מחממים וטוחנים לפי ההוראות. כמה דקות ויש לכם מנת חומוס מנצחת. באחריות.